Καλησπέρα σας σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες.Σημερα πάλι επειδή την άνοιξα οπως πηγα να μετρήσω την ασφάλεια των 4Α την στραβωσα και εχω βαλει ενα συρμα πρόχειρα μεχρι να ανέβω αθηνα που εχω εργαλεία και εξαρτήματα.Στις φώτο περα απο την ασφάλεια δεν εχω βάλει καπου αλλου κολλητήρι οποτε οτι αλλη μαυρίλα δείτε είναι απο τις ζημιές του κεραυνού.Την αντίσταση αυτη (10κ) δεν την εχω βρει αλλα εχω βρει μονο μια αντισταση καμια 10MΩ...Tωρα και γω ως ηλεκτρονικος τ.ε. ειμαι νεος στις βλάβες τηλεορασεων και γενικά μονιτορ και δεν ξερω τι μπορει να παιζει και με το varistor.
![]()
Δίπλα στην R111 εκεί που είναι οι 2 μεγάλοι πυκνωτές έχει μια αντίσταση σε μαύρο προστατευτικό. Πρέπει να είναι η R110. Τσεκάρισέ την.
Είναι 100ΚΩ, όχι 10ΚΩ.
Όσο κουλό κ αν ακούγεται θα σου πρότεινα να την αλλάξεις. Σε sony tv μετά από κεραυνό η συγκεκριμένη αντίσταση έδειχνε οκ αλλά μόνο μετά από αλλαγή μου δούλεψε. Τσεκάρισε και την δίοδο (καθώς έχεις πολύμετρο λογικά) και κοίταξε και την αντίσταση δίπλα στο U101.
Στην θέση της ασφάλειας που έχεις κάνει το βραχυκύκλωμα βάλε μια κανονική.
παιδια δοκιμαζω στην r201 να παρω τιμη δεν παιρνω και οταν το βαζω στο buzzer αρχιζει και σφυρίζει. Επίσης βλέπω καπου εκει κοντα χρώμα πορτοκαλί αλλα δεν το ειδα εχτες και προχτες.....Το σχέδιο παίζει να το βρούμε;
den to vrika sto elektrotanya...tha dw mipos sto eservice manual exei kati