Υπάρχει τρόπος να εξετάσω Inverter και λάμπες ή μόνο με αλλαγή θα βγάλω άκρη;
Υπάρχει τρόπος να εξετάσω Inverter και λάμπες ή μόνο με αλλαγή θα βγάλω άκρη;
Η εμπειρια που εχω να σου μεταφερω ειναι απο τις οθονες λαπτοπ. Εκει οταν η οθόνη ειναι σκοτεινή αλλα παίζει κανονικα (τη γερνουμε λιγο με γωνια για να δουμε) τοτε ειναι το inverter ή η λάμπα ( ή led αν ειναι αντιστοιχης τεχνολογιας). αυτο που εγω κάνω ειναι τσεκάρω τους ακροδεκτες του innverter για να δω αν βγαζουν τάση . αν ναι τοτε μάλλον ειναι η λάμπα, αν οχι τοτε ψάχνω το inverter. Καπως αντιστοιχα νομιζω οτι μπορεις να αντιμετωπίσεις και την οθονη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ!!!!!!!
ezizu (16-04-14), ziakosnasos (16-04-14)
Οι πυκνωτές είναι το πιθανότερο αν δεν έχεις σκούρο χρώμα γύρω από το mosfet και τον μετασχηματιστή στην κάτω μεριά του τροφοδοτικού. Τσεκάρισε και την πράσινη ασφάλεια.
Αν έχεις σκούρο χρώμα το πιθανότερο είναι το mosfet σου. Τσεκάρισε με πολύμετρο και τα 4 πόδια.
Δες το datasheet, σαν διόδους ελέγχεις.
Προτείνω να αλλάξεις για αρχή τους πυκνωτές σου και την F καθώς το σβήσιμο δεν είναι πάντα από inverter.
4x 820uF 25V -> τους 2 κοντά στον μετασχηματιστή στα 35V
3x 100uF 10V -> 16V
1x 3.3uF 50V
1x 47uF 50V
1x 330uF 10V -> 470μf στα 16V
Δοκιμασμένα set PIB + mainboard για να δοκιμάσεις το panel σου (να αποκλείσεις τις λάμπες)
είναι από lg1919s kai samsung 710v.
Yπάρχει και πιθανότητα να πρέπει να φρεσκάρεις τις κολλήσεις του controller.
Βαγγελη αν εχει καει η ασφαλεια πως γινεται να δειχνει εστω και για ενα δευτερολεπτο;
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Aδάμ μάλλον θα τσεκάρει την τάση που παίρνει το inverter λογικά , να μετρήσει την έξοδο με πολύμετρο ακόμα και TrueRMS δεν νομίζω να γίνεται ->1000Volt ...
Πέντε μήνες μετά κι αφού κατάφερα να βρω inverter για την οθόνη, αποφάσισω να ασχοληθώ πάλι μαζί της.
Άλλαξα λοιπόν τον inverter, οι λάμπες άναψαν κανονικά και παρέμειναν αναμένες, οπότε την συναρμολόγισα και την τοποθέτησα στο Pc για να την χρησιμοποιήσω και ανακάλυψα ένα καινούριο πρόβλημα για το οποίο δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο πουθενά.
Η οθόνη δειχνει λες και ειναι χωρισμένη σε 4 οριζοντια ορθογώνια, απ τα οποία το πανω πάνω λειτουργεί κανονικά, αλλα τα υπόλοιπα δεν δειχνουν εικόνα.
Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη duvdev : 24-09-14 στις 00:06
Δεν έχει συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο;
Εχω το ιδιο προβλημα και το ψαχνω εδω και μερικες μερες κανε υπομονη μην την πεταξεις