Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 27

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από precius21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με laptop την δοκιμάζω ναι. Συνδέω και άλλη μία οθόνη που έχω και δουλευει κανονικά, άρα δεν πιστεύω ναι είναι θέμα λαπτοπ. Έπαιξα και με την ανάλυση αλλα πάλι τίποτα, ξανα power saving mode. Την άνοιξα ξανά και κοίταξα όλα τα κουμπώματα, ειναι κανονικά δεν ειχε μπει κατι λάθος. Οι πυκνωτές ήταν όλοι καινούργιοι απλά δεν βρήκα κάποιους στα 25V και έβαλα στα 35 δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Δεν δουλεύει ουτε με το πάνελ της W1942, το συνδέω και απλά ανάβει το μπλε led και δεν δείχνει τίποτα, μαυρη οθόνη.
    Έχουμε λοιπόν:
    Όταν δεν συνδέεις vga καλώδιο, τότε δείχνει κανονικά και σου δείχνει το no signal. όταν βάζεις σήμα vga τότε σου πέφτει σε stanby και το φωτάκι γίνεται πορτοκαλί.

Βγάλε το καλώδιο που πάει από την mainboard στο panel (από την μεριά της mainboard), βάλε το vga επάνω για να παίρνει σήμα και δες αν σου πέφτει πάλι σε standby. Την οθόνη θα την έχεις ανάποδα για να βλέπεις αν σου ανάβουν οι λάμπες από τις σχισμές.
    Γράψε αν πέφτει σε stanby σε ανάλυση 1280x1024 χωρίς το καλώδιο από την mainboard στο panel.

Είναι βασικό οι πυκνωτές που άλλαξες στο τροφοδοτικό να είναι καινούριοι. Το ότι έβαλες μεγαλύτερους σε τάση είναι καλύτερο. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Δεν αν έχει ξεμείνει κάποιος στο τροφοδοτικό σε 10V και βάλε στην θέση του 16 ή 25 ή 35.

Επίσης δες αν έχει ψηλούς ηλεκτρολυτικούς στην mainboard καθώς και αντίσταση με ψηλά ποδαράκια κοντά στην φύσα που κουμπώνει το καλώδιο που έρχεται από το τροφοδοτικό. Αν δεν έχει ασημένιους άλλαξε σκούπα όλους τους ηλεκτρολυτικούς της mainboard.

Βγάλε μια φωτό της mainboard αν είναι εύκολο ή βρες μια από inet να είναι ίδια.
    Λογικά δεν έχεις θέμα με inverter αν χωρίς vga καλώδιο δεν σβήνουν οι λάμπες και σου δούλεψε.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχουμε λοιπόν:
    Όταν δεν συνδέεις vga καλώδιο, τότε δείχνει κανονικά και σου δείχνει το no signal. όταν βάζεις σήμα vga τότε σου πέφτει σε stanby και το φωτάκι γίνεται πορτοκαλί.

Βγάλε το καλώδιο που πάει από την mainboard στο panel (από την μεριά της mainboard), βάλε το vga επάνω για να παίρνει σήμα και δες αν σου πέφτει πάλι σε standby. Την οθόνη θα την έχεις ανάποδα για να βλέπεις αν σου ανάβουν οι λάμπες από τις σχισμές.
    Γράψε αν πέφτει σε stanby σε ανάλυση 1280x1024 χωρίς το καλώδιο από την mainboard στο panel.

Είναι βασικό οι πυκνωτές που άλλαξες στο τροφοδοτικό να είναι καινούριοι. Το ότι έβαλες μεγαλύτερους σε τάση είναι καλύτερο. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Δεν αν έχει ξεμείνει κάποιος στο τροφοδοτικό σε 10V και βάλε στην θέση του 16 ή 25 ή 35.

Επίσης δες αν έχει ψηλούς ηλεκτρολυτικούς στην mainboard καθώς και αντίσταση με ψηλά ποδαράκια κοντά στην φύσα που κουμπώνει το καλώδιο που έρχεται από το τροφοδοτικό. Αν δεν έχει ασημένιους άλλαξε σκούπα όλους τους ηλεκτρολυτικούς της mainboard.

Βγάλε μια φωτό της mainboard αν είναι εύκολο ή βρες μια από inet να είναι ίδια.
    Λογικά δεν έχεις θέμα με inverter αν χωρίς vga καλώδιο δεν σβήνουν οι λάμπες και σου δούλεψε.
    Έβγαλα το καλώδιο απ τη μεριά της mainboard. Xωρίς το vga το led μένει πράσινο και οι λάμπες αναμένες. Όταν βάζω το vga και τη ανοίγω ανάβουν οι λάμπες για 2 -3 δευτερόλεπτα και μετά σβήνουν και η οθόνη μαυρίζει χωρις να υπάρχει καποιο μήνυμα(λογικά γιατί εχω βγάλει το καλώδιο) και το led γίνεται ξανα πορτοκαλί. Οι πυκνωτές ήταν καινούργιοι ναι και δεν υπάρχει κανένας στα 10V στο τροφοδοτικό. Τωρα όταν λες αν υπάρχουν ψηλοι και ασημένιοι πυκνωτές στη mainboard τι εννοεις, στο χρώμα ασημένιοι? Αντίσταση δεν υπαρχει στο σημείο που λες. Θα ανεβάσω και φωτο αυριο.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βγάλε την φωτό και βλέπουμε. Βεβαιώσου ότι έχεις αλλάξει και τους πυκνωτές στην φωτό στο τροφοδοτικό σου.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg l1710.jpg (15,5 KB, 77 εμφανίσεις)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Βγάλε την φωτό και βλέπουμε. Βεβαιώσου ότι έχεις αλλάξει και τους πυκνωτές στην φωτό στο τροφοδοτικό σου.
    Ναι τους έχω αλλάξει όλους τους πυκνωτές. Αυτό ειναι το τροφοδοτικό και η mainboard.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Άλλαξε αυτόν για αρχή επειδή είναι κοντά στην φύσα του power οn/off και βγάλε το αυτοκολητάκι ή από το service manual δες ποιο ολοκληρωμένο είναι αυτό δίπλα του. Αν έχεις εύκαιρους άλλαξέ τους όλους. Απλά το γράφω επειδή η οθόνη σου έπαιξε για μισή ώρα. Αυτός ο μικρός ασημί ηλεκτρολυτικός πρέπει να είναι 10mf στα 16V αν βλέπω καλά, αν όχι κάποιος ας με διορθώσει.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Άλλαξε αυτόν για αρχή επειδή είναι κοντά στην φύσα του power οn/off και βγάλε το αυτοκολητάκι ή από το service manual δες ποιο ολοκληρωμένο είναι αυτό δίπλα του. Αν έχεις εύκαιρους άλλαξέ τους όλους. Απλά το γράφω επειδή η οθόνη σου έπαιξε για μισή ώρα. Αυτός ο μικρός ασημί ηλεκτρολυτικός πρέπει να είναι 10mf στα 16V αν βλέπω καλά, αν όχι κάποιος ας με διορθώσει.

Ο πυκνωτής αν θυμάμαι καλα λέει πάνω 40 10 16V. θα ψάξω και για το ολοκληρωμενο να δω ποιο είναι. Απλά δεν έχει τυχει να ασχοληθώ ξανά με κόλληση-αποκόλληση smd και τέτοιων ολοκληρωμένων όπως αυτο δίπλα στον πυκνωτή. Βαγγέλη θα θελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί βλέπω οτι έχεις διάθεση και με καθοδηγείς και σ'ευχαριστώ ειλικρινά. Στην ηλεκτρονική που είμαι στη θεσσαλονίκη ασχοληθήκαμε μονο με κολλητήρια τον πρώτο χρονο (και αυτά όχι πολλά πραγματα) και επειδή μ'αρέσει όλο αυτο με τα ηλκτρονικά μπορείς να μου περιγράψεις τι χρειάζομαι για τέτοιες κολλήσεις? (π.χ πιστόλι θερμού αερα κτλ) για να τα πάρω και να αρχίσω να εξασκούμαι.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Wink

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από precius21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο πυκνωτής αν θυμάμαι καλα λέει πάνω 40 10 16V. θα ψάξω και για το ολοκληρωμενο να δω ποιο είναι. Απλά δεν έχει τυχει να ασχοληθώ ξανά με κόλληση-αποκόλληση smd και τέτοιων ολοκληρωμένων όπως αυτο δίπλα στον πυκνωτή. Βαγγέλη θα θελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί βλέπω οτι έχεις διάθεση και με καθοδηγείς και σ'ευχαριστώ ειλικρινά. Στην ηλεκτρονική που είμαι στη θεσσαλονίκη ασχοληθήκαμε μονο με κολλητήρια τον πρώτο χρονο (και αυτά όχι πολλά πραγματα) και επειδή μ'αρέσει όλο αυτο με τα ηλκτρονικά μπορείς να μου περιγράψεις τι χρειάζομαι για τέτοιες κολλήσεις? (π.χ πιστόλι θερμού αερα κτλ) για να τα πάρω και να αρχίσω να εξασκούμαι.
    Δεν έχω γνώση για τέτοια αποκόλληση. Έχει καλά threads όμως στο "ερωτήσεις πριν την επισκεύη" στο site εδώ. Το ολοκληρωμένο σου είπα να δεις ποιο είναι για μια παρόμοια βλάβη σε samsung εδώ στο site, αν φοράει το ίδιο, και αν είναι το ίδιο λογικά δεν θα χρειαστεί να το αποκολήσεις και θα μας πουν και τα παιδιά εδώ για παραπάνω πράγματα. Πιστεύω ότι είναι τα πυκνωτάκια σου καθώς σου άναψε και δούλεψε κανονικά.

Τώρα για το αν σε βοηθάω είναι επειδή έχω όρεξη και θα χαρώ να την φτιάξεις, όπως βοήθησαν κ εμένα. Δεν είμαι επαγγελματίας ούτε έχω εμπειρία για να σου πω τι να αγοράσεις, καθώς και εγώ σιγά σιγά θα αρχίσω εξοπλισμό. Ακόμη δεν έχω ένα ψηφιακό πολύμετρο της προκοπής :P

Anyway, άλλαξε τα πυκνωτάκια, το μικρό δεν ξέρω ακριβώς πόσα mf είναι (πιστεύω 10mF) γιατί μπορεί να γράφει 4D ή 40. Δεν γνωρίζω τους κωδικούς και καλό θα ήταν να μας πει κάποιος πόσα μF είναι αν έχει την καλή διάθεση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Δεν έχω γνώση για τέτοια αποκόλληση. Έχει καλά threads όμως στο "ερωτήσεις πριν την επισκεύη" στο site εδώ. Το ολοκληρωμένο σου είπα να δεις ποιο είναι για μια παρόμοια βλάβη σε samsung εδώ στο site, αν φοράει το ίδιο, και αν είναι το ίδιο λογικά δεν θα χρειαστεί να το αποκολήσεις και θα μας πουν και τα παιδιά εδώ για παραπάνω πράγματα. Πιστεύω ότι είναι τα πυκνωτάκια σου καθώς σου άναψε και δούλεψε κανονικά.

Τώρα για το αν σε βοηθάω είναι επειδή έχω όρεξη και θα χαρώ να την φτιάξεις, όπως βοήθησαν κ εμένα. Δεν είμαι επαγγελματίας ούτε έχω εμπειρία για να σου πω τι να αγοράσεις, καθώς και εγώ σιγά σιγά θα αρχίσω εξοπλισμό. Ακόμη δεν έχω ένα ψηφιακό πολύμετρο της προκοπής :P

Anyway, άλλαξε τα πυκνωτάκια, το μικρό δεν ξέρω ακριβώς πόσα mf είναι (πιστεύω 10mF) γιατί μπορεί να γράφει 4D ή 40. Δεν γνωρίζω τους κωδικούς και καλό θα ήταν να μας πει κάποιος πόσα μF είναι αν έχει την καλή διάθεση.
    Έχεις δίκιο, τελικά ο μικρός πυκνωτής γράφει 4D 10 16V. Το ολοκληρωμένο δίπλα στον πυκνωτή είναι το Myson MTV312MV64.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

To pinout είναι αυτό:
    http://www.go-gddq.com/upload/2012-0...2614466455.jpg

Στο service manual της οθόνης αναγράφει:

POWER PART:
    This part consists of the one 3.3V regulator, and 1.8V regulator to convert power which is provided 5V in Power board. 5V is provided for LCD panel and Micom. Also, 5V is converted 3.3V and 1.8V by regulators. Converted power is provided for IC in the main board.

Προσωπικά πιστεύω πως είναι θέμα πυκνωτών στην mainboard. Στο pin4 λογικά πρέπει να έχεις 3.3V (την μέτρηση κάντην αρχικά χωρίς το panel συνδεμένο και χωρίς το καλώδιο vga. (Μετά panel και vga συνδεμένα και πάλι μέτρηση).

Προτείνω να αλλάξεις όλους τους πυκνωτές σου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

To pinout είναι αυτό:
    http://www.go-gddq.com/upload/2012-0...2614466455.jpg

Στο service manual της οθόνης αναγράφει:

POWER PART:
    This part consists of the one 3.3V regulator, and 1.8V regulator to convert power which is provided 5V in Power board. 5V is provided for LCD panel and Micom. Also, 5V is converted 3.3V and 1.8V by regulators. Converted power is provided for IC in the main board.

Προσωπικά πιστεύω πως είναι θέμα πυκνωτών στην mainboard. Στο pin4 λογικά πρέπει να έχεις 3.3V (την μέτρηση κάντην αρχικά χωρίς το panel συνδεμένο και χωρίς το καλώδιο vga. (Μετά panel και vga συνδεμένα και πάλι μέτρηση).

Προτείνω να αλλάξεις όλους τους πυκνωτές σου.
    Στο pin4 είτε με συνδεμένο πάνελ και vga είτε όχι έχω μόνιμα 0. Στο pin3 έχω 3,3V μόνιμα, είτε με πανελ και vga είτε όχι. Περιμένω τη παραγγελία που έκανα γιατι είμαι εκτος θα αλλάξω τους πυκνωτές στη mainboard και θα ξανα γράψω. Στην φύσα της εξόδου του τροφοδοτικού τι τάσεις πρέπει να παιρνω? Για να τσεκάρω αν ολα ειναι καλα απ το θέμα τροφοδοτικού. Αν και αρχικά όπως έγραψα η οθόνη δούλεψε για μισή ώρα, απλά για να αποκλείσω το ενδεχόμενο τροφοδοτικού.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση] Ερωτήσεις αρχαρίου
    από SnakeEyes στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-14, 23:21
  2. [Οθόνη] Οθόνη NEC
    από Georggg στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-13, 03:03
  3. [Οθόνη Viewsonic] Βλάβη σε οθόνη Lcd
    από compresor στο forum Οθόνη Η/Υ