Όσο βαρετό κ αν φαίνεται πρέπει να βγάλεις φωτό του τροφοδοτικού σου. Μόνο αν κάποιος δει το δικό σου τροφοδοτικό θα καταλάβει είτε με την πείρα του είτε από τον χρωματισμό της πλακέτας από θερμοκρασία και θα βρεθείς πιο κοντά στην λύση. Δεν μπορώ να σου πω να πας στα mosfets γιατί η πλακέτα σου δεν ξέρω αν έχει χρωματισμό γύρω από τα mosfets. Όταν εννοείς ότι άλλαξες όλους τους πυκνωτές φαντάζομαι και τον μικρό στο κυκλάκι, έτσι δεν είναι; Επειδή φαίνεται μικρός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ο πιο βασικός πυκνωτής για την βλάβη σου. Εκεί κοντά έχει μια δίοδο και παραδίπλα μια αντίσταση. Έλεγχο και αυτά. Έλεγξε και τις διπλοδιόδους κοντά στους πυκνωτές επάνω στην ψύκτρα.
Βασικό είναι να μετρήσεις για αρχή τις τάσεις στην έξοδο του τροφοδοτικού σου και να ποστάρεις φωτογραφίες να δουν και οι υπόλοιποι.
Με το μάτι εσύ δες για πιθανές οξειδώσεις στο regulator 3.3V (sot-223) στην mainboard, δες στην πλακετίτσα του on/off την αντίσταση, κοίταξε από κάτω το τροφοδοτικό για ψυχρές στους μετασχηματιστές, έλεγξε την φύσα από την κάτω μεριά για ψυχρές, δοκίμασε να αφαιρέσεις το καλώδιο που καταλήγει στο panel και να ξαναδοκιμάσεις αν παραμένουν πιο πολλά sec ανοικτές οι λάμπες, βγάλε το vga καλώδιο να δεις αν υπάρχει διαφορά έστω και ελάχιστη, κάνε τράμπα τις λάμπες στους μετασχηματιστές.
Το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί με αλλαγή όλων των πυκνωτών αλλά μπορεί είναι αλλού αν δεν υπάρχουν σημάδια χρωματισμού από θερμοκρασία. Βγάλε μια φωτό να διευκολυνθείς πιο γρήγορα για να μην παιδεύεσαι και να παίρνεις πιο κατατοπιστικές απαντήσεις.
![]()
Φιλε μου Βαγγελη ανεβαζω φωτο ωστε να τις δεις και εσυ και τα αλα παιδια μηπως με βοηθησετε παιρετερω..
στην φωτο με το κατω μερος της πλακετας εχω κυκλωσει ενα σημειο οπου μου χτυπαει το buzzer και δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο..
στη φωτο με το πανω μερος της πλακετας οι πυκνωτες εχουν αλλαχθει γιατι η φωτο ειναι πριν τους αλλαξω..
περιμενω βοηθεια σας
![]()
Τεστάρισε ότι σου έχω σε κύκλο στην επάνω μεριά του τροφοδοτικού, προσωπικά θα τα άλλαζα γιατί το τροφοδοτικό βγάζει πρόβλημα πρώτα εκεί από όσα διάβασα και μετά σου δημιουργεί μπουρλότο στο κάτω μέρος στο σημείο που είναι το U102.
Ο μικρός πυκνωτής που άλλαξες τσέκαρε ότι είναι στους 105.
Στα mosfets και στους μετασχηματιστές δεν έχεις αποχρώσεις στην πλακέτα από θερμοκρασία αλλά δες ποιοι είναι και μέτρα τους ωμικά.
Από την κάτω μεριά τώρα εκεί που λες ότι χτυπάει το buzzer δες αν η D106 καταλήγει στο U102 (TEA1532A), τσεκάρισε την δίοδο zener ZD104 15V, τα Q101-P10NK60 / Q102-BC817 και την αντίσταση R125=4.7K.
Aυτά από εμένα.
Φιλε μου Βαγγελη στο κατω μερος οντως η D106 καταληγει στο U102 που χτυπαει...
ειναι φυσιολογικο?
τσεκαρα την αντισταση R125 και ειναι οκ στα 4,7Κ..
Θελω να ρωτησω πως θα τσεκαρω οτι ειναι οκ τα Q101-P10NK60 / Q102-BC817 καθως και το τρανζιστορ στο πανω μερος?
μου ειπες να τσεκαρω την ζενερ ZD104 αν παιρνει 15V..μπορω να την μετρησω εχωντας μονο σκετη την πλακετα με τροφοδοσια εξωτερικα στον παγκο χωρις οθονη και αλα...?
ευχαριστω πολυ...
Την D106 θα την ελέγξεις με πολύμετρο στην θέση αντίστασης. Από την μια θα έχεις συνέχεια, από την αντίθετη δεν θα έχεις. Δες σε ποιο pin του U201 καταλήγει από τους δρόμους.
Για την zener δες τους δρόμους και μέτρησέ την (15V) από εξάρτημα στην επάνω μεριά για να μην λύνεις και δεν νομίζω ότι γίνεται μόνο με το τροφοδοτικό στον πάγκο.
Θα σε βοηθήσουν πιο έμπειροι για αυτό το σημείο του κυκλωματος και για το πως θα τεστάρεις τα transistors και την έξοδο των συγκεκριμένων.
το pinout του U201 για να δεις σε πιο ποδαράκι καταλήγει η δίοδος που υποπτεύεσαι.
http://www.chinaicmart.com/series-TEA/TEA1532.html
Να είσαι πολύ μα πάρα πολύ προσεκτικός με τις τάσεις. Αλλιώς άστην. Δεν αξίζει να πάθεις κάτι για ένα monitor.
το κοματι αυτο ειναι στο live κυκλωμα του psu αν ειχες θεμα εκει το τροφοδοτικο θα ηταν νεκρο γενικα
τα 15 βολτ τα μετρας με το πλιν του πολυμετρου στο (-) του πυκνωτη φιλτρου ..αλλα δεν εισε λογικα απο εκει
λογικα το κυκλωμα του ινβερτερ εχει θεμα
τσεκ τα φετ ..τσεκ τα τραφο ..τσεκ τις λαμπες
βγαλε τις κολες απο τους πυκνωτες εκει στα βισματα των CCFL
κανε και ενα κολπο ..στο κυκλωμα του ινβερτερ δωσε απο δικο σου τροφοδοτικο (ενοειτε εργαστηριακο)
12 η 24 δεν ξερω τη περνει το συγκεκριμενο ..τραβαει ρευμα ?? λιγο ?? στιγμιαια ?? καθολου?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pipilas : 10-04-14 στις 23:11