ευχαριστω πολυ να ειστε καλα
ευχαριστω πολυ να ειστε καλα
επειδη ειχα ασχοληθει με παρομοιο μονιτορ,η βλαβη δεν ηταν στους πυκνωτες,αλλα και στις λαμπες,οι οποιες ειχαν μαυρισει λιγο κ εκλειναν το τροφοδοτικο.ειναι λιγο μανουρα να βαλεις αλλες.μπορεις αν θες να κανεις μοντιφια,κ να τις αντικαταστησεις με ταινια led smd ψυχρου λευκου.το αποτελεσμα θα ειναι σχεδον οπως πριν κ με το 1/5 της καταναλωσης.
αρχικα,αλλαξε κ τους υπολοιπους πυκνωτες.επειτα πλησιασε ενα φακο στο μονιτορ οπως σου ειπαν,κ κοιτα προσεκτικα αν αχνοφαινεται εικονα οταν την ανοιγεις κ δινεις σημα.λογικα θα δειχνει.
αν ναι,μπορεις να κανεις τη πατεντα με τα led,θελει ψιλα,(3650?) η να την πουλησεις κ να παρεις μια ιδια με κανα 40αρι-50αρι το πολυ.
θα αλλαξω πυκνωτες και βλεπουμε με την πρωτη ευκαιρια .ουτε πυκνωτες δεν εχουμε να παρουμε με την ανεργια που υπαρχει
f ~301 στην 6 φοτο πανο απο τους χαλασμενου πυκνωτες βραχυκυκλωσετη ειναι μια ασφαλεια πως οχι820 μφ βαλε 1000 καλυτερα ειναι νωμιζω και αλαξε και τους υπωλειπους με καλυτερου ποιοτιτος σε ταση πχ ειναι 10 βαλε 16 ειναι 16 βαλε 25 β.
τι εγινε κανα νεο απο τον ασθενη?![]()
Εχω και εγω το ιδιο μοντελο και σχεδόν τα ιδια προβλήματα με τη διαφορα ότι εγω τα εκανα όλα σωστα γιατι μου εχουν ξανατυχει και άλλες samsung ολες σχεδόν τα ιδια προβλήματα κανουν δλδ αλαξα πυκνωτες, ασφαλεια και μολις την εβαλα σε λειτουργεια εκανε κατι περιεργο εβγαζε ένα θορυβο από πισω μολις την αναψα και την συνδεσα τον οποιο τον εχασα πεζωντας με τα κουμπακια πηγα στις ρυθμησεις και τα κατεβασα σχεδόν όλα στο 50 -60% γιατι ορισμένες ρυθμησεις ηταν στο 90-95% δουλεψε κανονικα για καμια ωρα οσπου ξαφνικα εβλεπες θαμπα μεσα ειχαν σβυσει οι λαμπες αλλαζω παλι ασφαλεια την εκαψε παλι με φακο ξεχώριζες μεσα ότι φενοταν θαμπα αλλα τωρα τιποτα ουτε με το φακο τη θαμπαδα οπου ξεχωριζες δεν βλεπεις τελειος μαυρα αλλα μολις την συνδες στο ρευμα βγενει ο ηχος αλλα δεν μπορω να τον προσδιωρισω. Τα 13v & 5v τα βγαζει Καμια ιδεα κανεις?
Από εμπειρία μου με νεώτερες Samsung, συνήθως έχει πρόβλημα ο inverter. Μου το παρουσίασε σε όλες αφού άλλαξα τους πυκνωτές. Και ο συγκεκριμένος δεν έχει και τόσα πολλά να ελέγξεις.
Για την συγκεκριμενη υπαρχει σαν ανταλλακτικο αυτη η ταινια που εχει πανω τα μπουτονακια(Power,auto,κτλ)?
Το πρόβλημα πρέπει να είναι στις λάμπες σου και ο θόρυβος που άκουγες από ένωση των καλωδίων τους. Πρέπει να στα έχει λιώσει και να βραχυκυκλώνουν. Αν σου φαίνεται τραβηγμένο να έχουν λιώσει τα καλωδιάκια και ο ήχος να μην ήταν σαν σπινθηρας, άλλαξε τον πυκνωτή 470μf/25v (C617) δίπλα στην ασφάλεια σου (FH602).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 30-03-14 στις 17:20
Παιδια ξεχασα να αναφερω ότι την τεσταρω με άλλη πλακετα από άλλη αθονη 172v και δουλευει μια χαρα ουτε οι λαμπες ουτε ο ηχος παρουσιαζουν κατι.. όλα φυσιολογικα αν καθοταν και κουμπωνε πανω στο σασι θα την ειχα δεσει κιολας η δικια μου είναι η samsung 740n ιδια πλακετα με την 940n οσο για τον πυκνωτή 470μf/25ν δεν υπαρχει σ"αυτη τη πλακετα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sarandis : 30-03-14 στις 19:04