Όταν από ένα τροφοδοτικό μια συσκευή-φορτίο ζητά περισσότερη ισχύ από αυτή που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό, τότε ναι, υπό προϋποθέσεις (και ειδικά αν δεν έχει σωστές-κατάλληλες προστασίες) μπορεί να πάθει ζημιά το τροφοδοτικό.
Αφού δεν υπάρχει εργαστηριακό τροφοδοτικό (ώστε να έχεις δυνατότητα περιορισμού του ρεύματος), προσπάθησε να βρεις ένα τροφοδοτικό με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, βάζοντας προληπτικά μια ασφάλεια σε σειρά με το (+) της τροφοδοσίας και με ονομαστική τιμή ίση ή λίγο μικρότερη από το ρεύμα εξόδου του τροφοδοτικού (π.χ.3Α και ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια βραδείας τήξης για 3Α), για να δοκιμάσεις την οθόνη. Πιθανών η οθόνη να μην έχει πάθει ζημιά.
Καλό όμως είναι να μετρήσεις και το ρεύμα που τραβά η οθόνη ,για δική σου εμπειρία, ώστε να βγάλεις τελικά και ένα ασφαλές συμπέρασμα στο αν φταίει, ή όχι, η οθόνη, που κάηκε το δεύτερο τροφοδοτικό, αλλά αυτό απαιτεί βέβαια όργανο μέτρησης.
Αν τελικά,μετά από όλα τα παραπάνω, η ασφάλεια στο (+) δεν καίγεται ,υπάρχει κανονικά η τάση τροφοδοσίας 12V, αλλά δεν ανάψει η οθόνη, τότε πολύ πιθανών να έχει δημιουργηθεί βλάβη και σε αυτή.
Όσο για το θέμα γενικότερα των επισκευών,των γνώσεων κ.λ.π., συγνώμη αν άθελά μου σε πείραξε κάτι από τα γραφόμενά μου, αλλά αυτά είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει εύκολα, βάσει των δικών σου ποστ, και ιδιαίτερα στα ποστ# 7,10,13,15 .
Όπως αντιλαμβάνεσαι και εσύ, για να κάνει κάποιος επισκευή (έστω σε απλές ηλεκτρονικές βλάβες) και όχι απλά οπτικό έλεγχο, σε μια ηλεκτρονική συσκευή, χρειάζεται απαραίτητα κάποιες βασικές σχετικές γνώσεις-εμπειρία και τα απαραίτητα όργανα και εργαλεία.
Όλα αυτά βέβαια είναι ανάλογα την πολυπλοκότητα της συσκευής και των κυκλωμάτων της ,τις τάσεις -ρεύμα-συχνότητες λειτουργίας της εκάστοτε συσκευής, το είδος και τον βαθμό δυσκολίας της βλάβης ,το επίπεδο διάγνωσης-επισκευής (άλλο η ψυχρή κόλληση- κακή επαφή, άλλο διάγνωση επισκευή σε επίπεδο πλακέτας, άλλο η διάγνωση -επισκευή σε επίπεδο κυκλωμάτων, ή σε επίπεδο εξαρτημάτων κ.ο.κ. και σαφώς χρειάζονται και διαφορετικά όργανα-εργαλεία για το κάθε επίπεδο διάγνωσης -επισκευής ).
Νομίζω όμως, πως για τέτοιου είδους επισκευές, πέρα από τα βασικά εργαλεία (κατσαβίδια,κόφτες κολλητήρι,μυτοτσίμπιδο κ.λ.π.) θεωρείται ως δεδομένο και είναι απαραίτητο ένα πολύμετρο.
Νομίζω ότι να αλλάζει κανείς τυχαία εξαρτήματα, στην προσπάθεια του να επισκευάσει μια ηλεκτρονική συσκευή, επειδή για τον χ ή ψ λόγο τα θεωρεί ύποπτα, δεν είναι ούτε σωστή λογική , ούτε η ασφαλέστερη, αλλά ούτε και η οικονομικότερη μέθοδος επισκευής .
Όλα τα τελευταία, όπως λες και εσύ, για την ιστορία και μόνο.
Δεν έχω διάθεση ούτε να σε προσβάλω ,αλλά ούτε και να μην σε βοηθήσω .
Για ότι χρειαστείς ξαναγράψε και ευχαρίστως θα σου απαντήσω και εγώ (αλλά σίγουρα και κάποια άλλα μέλη) σε ότι μπορώ και γνωρίζω.
Φιλικά πάντα.