Μια στιγμή να τα πάρουμε με τη σειρά.
Ένα θέμα είναι η συγκεκριμένη επισκευή, κι ένα διαφορετικό και γενικότερο το πως το βλέπω, αν ξέρω ή όχι, κλπ.
1)Για την οθόνη: Πράγματι έχετε δίκιο, έκανα μεγάλη ******γιατί πολύ απλά απτη βιασύνη και τον ενθουσιασμό μου που βρήκα μετασχηματιστές, όταν πήγα να τους δω δίπλα-δίπλα με τον καμένο LG, το ενθουσιασμένο μάτι ήθελε να δει τα 1500mA της εισόδου κι όχι τα 3.5Α της εξόδου!
Απόδειξη του ότι ήξερα φυσικά τι έξοδο ήθελα, ότι το γράφω στο post#4 και μόλις βρήκα μετασχηματιστές, στο post#13 γράφω τη λάθος έξοδο, χωρίς να το καταλάβω...
2)Για το αν μπορώ να κάνω κάτι, που είναι τελείως διαφορετικό: Ένα θέμα είναι ότι το να τη δώσω για επισκευή, αντιλαμβάνεστε οτι το κόστος δεν συμφέρει. Απο την άλλη, απο την πολύτιμη βοήθειά σας εδώ στο forum, έχω κάνει μόνος κι άλλες επισκευές σε συσκευές που μου έχουν χαλάσει.
Το ότι δεν διαθέτω όλα τα εργαλεία να το κάνω, δεν σημαίνει ότι με τις λίγες θεωρητικές γνώσεις που έχω, δεν μπορώ να προσπαθήσω.
Για τη συγκεκριμένη επισκευή, τη στιγμή που δεν μιλάμε για βλάβη αυτής-καθ'αυτής της οθόνης, αλλά έχοντας έναν καμένο(..?) μετασχηματιστή, δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω με άλλους, τη στιγμή που μπορώ να βρώ.
Εννοειται αν βεβαιωθώ πως η οθόνη καίει απο μόνη της τους μετασχηματιστές, φυσικά και δεν θα την ψάξω μόνος μου.
Επίσης, πιστεύω πως έχω επίγνωση και των ορίων μου, αλλά και των κινδύνων με τα ρεύματα. Άλλωστε -μιλώντας για υψηλά ρεύματα- σε παλαιότερο θέμα, με τη βόηθεια σας επισκέυασα την τροφοδοσία σε παλιά TV μου μόνο με κολλητήρι.
Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι για την ιστορία και μόνο.
Αυτό που ενδιαφέρει τώρα, είναι το μέλλον.
Το ότι έκαψε(..?) ένα τροφοδοτικό χαμηλότερης εξόδου τι σημαίνει? Ισχύει αυτο που λέτε παραπάνω οτι φταίει που ήταν 1500mA αντί για 3500mA? Τότε γιατί να καεί? Απλά δεν θα οδηγούσε καθόλου την οθόνη, ή το πολύ πολύ δεν θα λειτουργούσε σωστά.
Θέλω να πω, μήπως άλλος είναι ο λόγος που έκαψε το μαμά τροφοδοτικό της LG και άλλος το λάθος που έβαλα, ή τελικά ο ίδιος λόγος?
Όσο για τροφοδοτικό ακριβώς ίδιο, δεν έχω αυτή τη στιγμή, αλλά το ψάχνω.
Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι που μου υποδείξατε το λάθος.