Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 41

Θέμα: Samsung T240HD

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thanasis 1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εβγαλα το καλωδιο που μου ειπες να βαλω(μεταξυ του πιν 4 και γειωσης) και ετσι την ξανα τροφοτησα και μου δειχνει κανονικα τωρα τι στο καλο εγινε.
    Θανάση οι λάμπες βρίσκονται στο κατώφλι ενεργοποίησης της προστασίας και μπορεί να δουλέψουν κανονικά ή μια μέρα ή ένα μήνα κλπ και μετά να έχεις τα ίδια

βλέπω ότι μάλλον έχεις δυσκολία να τις πάρεις μόνος σου από το εξωτερικό
    και μια ιδέα είναι να σε εξυπηρετήσουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ που έχουν μαγαζί και αν φτιάχνουν LCD φυσιολογικά έχουν και τις λάμπες μάτσο

ας αναμένουμε

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Οσο την λειτουργουσα χθες ειχα βγαλει το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία δεν το ειχα αφησει μιας και μου το eixe ξεκαθαρησει ο νικος.
    Προσθεσα επιπλεον κολληση στα σημεια αυτα αλλα τιποτα.
    Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να κοιτάξεις μέχρι να καταλήξεις στο τι φταίει.
    Η σωστή σειρά βέβαια είναι πρώτα το τροφοδοτικό αλλά δεν είδα να γράφεις αν:
    α). Δοκίμασες το panel σου με άλλο τροφοδοτικό ή το τροφοδοτικό σου με άλλο panel. Μπορείς με οποιοδήποτε τροφοδοτικό lg samsung 17-19 inch. Τα παιδιά που έχουν μαγαζί και φτιάχνουν lcd tft σίγουρα εκτός από μάτσο λάμπες θα έχουν και spare τροφοδοτικά, αν δεν έχουν μπορώ να σου δανείσω ένα ίδιο να δοκιμάσεις, όπως επίσης και panel.
    β). Δεν αναφέρεις επίσης αν η εικόνα σου όσο είναι ανοικτή έχει φθορά στον φωτισμό (το επάνω ζεύγος από το κάτω πιο φωτεινό ή πιο κόκκινο ή ροζ) ή πριν σβήσει τρεμοπαίζει).

Αν το θέμα σου είναι να αλλάξεις panel είναι το πιο εύκολο και πιο ακριβό.
    Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις και να την φτιάξεις ανέξοδα, ασχολήσου με τα βασικά. Άλλαξε το mosfet, άλλαξε την θερμική ασφάλεια, δες ψυχρές, δανείσου panel ή τροφοδοτικό, βγάλε τους πυκνωτές ασχέτως αν έχουν φούσκα από επάνω και δες τι γίνεται και από το κάτω μέρος. Βρες φωτό του τροφοδοτικού σου στο inet και δες ποιοι πυκνωτές είναι μαρκαρισμένοι με γραμμή στο επάνω μέρος τους για πιθανή βλάβη.

Sorry αν γίνομαι κουραστικός, απλά δεν καταλαβαίνω πως έχουμε φτάσει στο σημείο της αλλαγής λαμπών με απόλυτη βεβαιότητα, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα προαιρετικά βήματα επίγνωσης της βλάβης. Και δεν μιλάμε για ένα monitor BELINEA, μιλάμε για backlight LG SAMSUNG, τα οποία δεν κρατάνε μόνο 4 χρόνια ούτε βγάζουν προβλήματα στις λάμπες.

Αγαπητέ UV θα ήθελα απλά να γνωρίζω αν σου είναι εύκολο, να μου πεις πως κατέληξες τόσο σίγουρα ότι είναι λάμπες χωρίς τις αντίστοιχες "τράμπες" panel τροφοδοτικού. Και δεν το γράφω με κακή πρόθεση, απλά θα ήθελα να γνωρίζω καθώς είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είμαι επαγγελματίας ηλεκτρονικός ούτε έχω μαγαζί, απλά έχει τύχει να έχω επισκευάσει πάνω από 200 lg samsung belinea και ουδέποτε μπόρεσα να καταλάβω αμέσως ότι το πρόβλημα ήταν οι λάμπες χωρίς να λύσω το panel να δω την μαύρη γραμμή επάνω στην λάμπα ή να μην δω την ροζ απόχρωση των άχρηστων belinea.

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Βαγγελη καταρχας ευχαριστω και εσενα που ασχολισε με το προβλημα μου.

α)Δεν εχω δοκιμασει με αλλο τροφοτικο-πανελ.

β)Γι αυτα τα δυο δευτερολεπτα που μενει ανοιχτη η εικονα και γενικα ο φωτισμος ειναι οπως πρεπει δεν υπαρχουν παραμορφωσεις,τα χρωματα ειναι κανονικα και ουτε τρεμοπαιζει.

Για αρχη θελω να αλλαξω αυτα που μου ειπες (αν τα βρω σε καταστημα) και τους πυκνωτες και αν καταφερω και βρω κανενα τροφοδοτικο ωστε να δω αν φταιει οντως αυτο ακομα καλυτερα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 13-02-14 στις 22:15

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

http://www.eserviceinfo.com/download...44-00226c.html
    Είναι παραπλήσιο αλλά ίδιο, θα το διαπιστώσεις από τις τιμές και αντιστοιχίες.

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Εσυ εχεις τροφοδοτικο ετσι για να κανω δοκιμη?

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εσυ εχεις τροφοδοτικο ετσι για να κανω δοκιμη?
    Θα σου δώσω ένα από lg ή samsung το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσεις επάνω του μόνο τις λάμπες του panel. Στείλε μου pm με τηλ και αν είσαι κέντρο μπορείς να μου φέρεις και το panel μόνο να το δοκιμάσουμε παρέα. free of charge

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Λοιπον μολις χθες ηρθε το τροφοδοτικο που ειχα παρει απο ebay,το συνδεσα και μολις αναψα την τηλεοραση μου εκανε παλι τα ιδια δηλαδη μου ανοιξαν οι λαμπες για 2 δευτεροπλεπτα και εσβησαν.Ετσι ειπα να δοκιμασω να συνδεσω ενα-ενα τα βυσματα των λαμπτηρων σε καθε φισα,αυτο που ειδα ηταν το εξης οταν συνδεσα και τα δυο στην πανω φισα μου τις αναβε ολες και τις δυο δυαδες οταν ομως τις συνδεσα στην κατω φισα δεν μου κραταγε καμια δυαδα αναμμενη.
    Σημερα που ξανα συνδεσα και τις δυο φισες κανονικα στο τροφοδοτικο μου τις αναψε ολες τις λαμπες και δουλευει κανονικα η τηλεοραση,μονο που οταν κοιταξα καλα την οθονη παρατηρησα ενα τρεμοπαιχμα στις πανω λαμπες αρα το προβλημα ηταν στις λαμπες εξαρχης??
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 18-10-14 στις 15:43

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας