Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή dantax pro 800A προβλημα

καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι για άλλη μια φορά την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω με έναν ενισχυτή φίλου.
    ο ενισχυτής είναι ένας dantax pro 800A !
    ήρθε στα χέρια μου έχοντας το εξής πρόβλημα : η μια έξοδος από τις 4 κεντρικές που είχε άλλοτε έβγαζε θόρυβο , άλλοτε δεν έπαιζε καθόλου, και άλλοτε τρεμόπαιζε η ένταση τις.
    αφού δοκιμάσαμε άλλο ηχείο (να είμαστε σίγουροι) με παρότρυνε ο φίλος να τον ανοίξουμε ώστε να δούμε τι μπορεί να παίζει.
    Εγώ πιστεύοντας ότι μπορεί να είναι κάποια ψυχρή κόλληση προχώρησα στο άνοιγμα του ενισχυτή.
    Ο ενισχυτής έχει 4 εξόδους (2 σειρές η μια λέγεται Α και έχει δεξί - αριστερό και η άλλη Β με δεξί – αριστερό)
    Αφού πηρά το κολλητήρι και πέρασα όλες τις κολλήσεις για να είμαι σίγουρος ότι δεν είναι κάποια ψυχρή κόλληση το βάλαμε σε λειτουργιά και δεν είχε αλλάξει κάτι, τα ίδια συμπτώματα.
    Κοιτώντας την πλακέτα είδα ότι κοντά στις εξόδους είχε 2 ρελεδακια (μπλε ορθογώνια) μην έχοντας δυνατότητα ελενχου των ρελε δοκίμασα μια ποιο ¨μπακαλίστικη¨ μέθοδο: έχοντας ανοικτό τον ενισχυτή έβαλα στην έξοδο που είχε το πρόβλημα την ¨γείωση¨ (μαύρο καλώδιο από τα ηχεία) και η άλλη άκρη (κόκκινο καλώδιο) πάνω σε ένα καλώδιο με κορκοδιλακι από την μια και βελόνα από την άλλη άρχισα να ακουμπώ στις επαφές τις εξόδου από την έξοδο προς τα μέσα της πλακέτας.
    Όταν έφτασα στα ρελεδακια είδα ότι η έξοδος από το ένα ρελε έκανε το πρόβλημα ενώ η είσοδος του ρελε έφερνε σωστά τον ήχο.
    Υπέθεσα λοιπόν ότι το ρελε είχε πρόβλημα.
    Μέχρι να πεταχτεί να φέρει άλλο ρελε εγώ έκανα μια μέτρηση στις αντιστάσεις και έναν οπτικό Έλεγχο στους πυκνωτές. Στον έλεγχο των αντιστάσεων (σκεπτόμενος ότι μπορεί να έγινε η ζημία στο ρελε από κάτι τέτοιο) εντόπισα διπλά από το ρελε που ήταν προς αλλαγή μια αντίσταση με τρελή μετριση (3.8 MΩ) ενώ ο χρωματικός κώδικας έλεγε ότι ήταν 10 Ω. όπα λέω μάλλον αυτό είναι.
    Παρένθεση εδώ : η αντίσταση δεν ήταν σαν αυτές που έχω συναντήσει λόγο του χρώματος της ήταν πράσινη ολόκληρη όχι το χρώμα που έχουν κανονικά οι αντιστάσεις(το ανοικτό της ώχρας)
    Έστειλα τον φίλο με την αντίσταση στο χέρι να φέρει καινούργιες όπως και έκανε εδώ λοιπόν αρχίζει το πρόβλημα, αφού αλλάξαμε το ρελε (ίδια χαρακτηριστικά ακριβώς ) και την αντίσταση προσέχοντας μην κάνουμε κάποιο λάθος (να μπουν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως βγήκαν) όταν δοκιμάσαμε να τον βάλουμε σε λειτουργιά το μόνο που πήραμε σαν απάντηση από τον ενισχυτή ήταν ένα κόκκινο ledακι που αναβόσβηνε !!!!!!!!!!!!!!! δοκιμάσαμε reset μήπως αλλά δεν , τίποτα, ελέγξαμε και τις ασφαλειες μήπως από εκεί αλλά πάλι τίποτα όποτε είμαστε σε αυτό το σημείο και δεν ξέρω πώς να προχωρήσω όποτε αν μπορείτε να δώσετε κάποια συμβουλή είναι δεκτή

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κώστα πας να καταστρέψεις εντελώς τον ενισχυτή του φίλου σου;
    Είναι φανερό ότι έκανες βλακία με την αντίσταση
    για δες καλλίτερα τι γράφει η πλακέτα στο εξάρτημα που δεν γνωρίζεις R1234 ή C1234;

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ανέβασε αν μπορείς και μερικές καθαρές φωτογραφίες .
    Νομίζω θα είναι ευκολότερο να σου απαντήσει κάποιος σχετικά με το εξάρτημα αυτό, αλλά και γενικότερα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

R 541 γραφει η αντισταση. γιατι πιστευεις οτι εκανα βλακεια με την αντισταση?
    για φωτογραφιες θα περιμενουμε κανα 2-3 ωρες να μου φερουν μια καλη μηχανη και θα ανεβαζω

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

βάζω εγώ φωτο για τους παράξενους πυκνωτές που μοιάζουν πάρα πολύ με αντιστάσεις!
    και οι μόνες διαφορές τους με τις αντιστάσεις είναι το πράσινο λαχανί χρώμα στο σώμα του εξαρτήματος και είναι ελάχιστα πιο κοντοί
    Δείτε εδώ και προσοχή μπορεί να την πατήσεις πιθανόν όπως ο φίλος ο Κώστας

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη UV. : 10-02-14 στις 23:48

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία