Καλα λεω!Πιο καλα ακριβοπληρωμενο απο Ελλαδα παρα απο τα λαμογια του Ιντερνετ.Τελικα οι πυκνωτες ηταν προβληματικοι. Μολις πριν λιγο τους αλλαξα κι εχω θετικο αποτελεσμα.
Καλα λεω!Πιο καλα ακριβοπληρωμενο απο Ελλαδα παρα απο τα λαμογια του Ιντερνετ.Τελικα οι πυκνωτες ηταν προβληματικοι. Μολις πριν λιγο τους αλλαξα κι εχω θετικο αποτελεσμα.
Ναι Γιωργο και το δικο μου σχεδιο λεει 95v αν το σχεδιο που κοιτας ειναι το Peterson-Klaus_PV-1.3-K_schematic . Δεν ξερω γιατι μου δειχνει 88v χωρις να εχω συνδεσει τα Tr ισχυος και 87,5v με τα Tr ισχυος. Το προβλημα μου ειναι με 2 καμμενα DUAL DIODE στο σχεδιο ειναι οι SZ13886-2 CR139 και CR140 χωμενα καπου αναμεσα στη ψυκτρα των ΤR εξοδου στο καναλι Α και πιστευω οτι εχουν σχεση με το DDT. Μολις δινω ενταση στο καναλι αυτο κοβει κι αναβει το LED του DDT δειχνοντας οτι κοβει. Ειμαι σε επικοινωνια με την Peavey για να τα παραγγειλω γιατι αυτα δεν υπαρχουν πουθενα. Ειναι πατεντα της Peavey διαβασα σε καποιο φορουμ και τα εχει μονο η Peavey.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mralex1111 : 28-01-14 στις 15:07
παρε τηλ. στο 2103302095 πατα 3 για να συνδεθεις με το service και ζητα τον Μπάμπη , ειχε το service της peavey και εχει επισκευάσει πολλά απο αυτα θα του πεις το προβλημα σου και οτι σου εδοσε το τηλ. ο Γιωργος o Τζαγκαράκης απο κρητη ,μπορει να εχει και ανταλλακτικό.
με πια εταιρεια έχεις μιλησει εσυ ?
Οι δίοδοι που αναφέρεις, είναι ουσιαστικά για την θερμοκρασιακή αντιστάθμιση της πόλωσης και για αυτό βρίσκονται στην ψύκτρα.
Λογικά αν χαλάσει (δηλαδή αλλάξει χαρακτηριστικά π.χ. λόγω διαρροής, βραχυκυκλώματος κ.λ.π.) κάποια από αυτές τις διόδους, επηρεάζει και το κύκλωμα DDT.
Θα πρέπει οπωσδήποτε να τις αντικαταστήσεις .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 28-01-14 στις 17:20
Ενδιαφερον ...καλο θα ηταν να ανεβασεις ενα λινκ με το που πηρες πυκνωτες για να το ξερουν εδω οι χρηστες και φυσικα να κανεις και τα σχετικα προς τον πωλητη εστω και μετα απο καιρο .
Για να ειμαι ειλικρινης παντως και σε δικα μου τεστ αλλα και σε συνεργασια με την Nippon εδω στην Ελλαδα πολυ δυσκολα ενας πυκνωτης με την ορθη φορα τροφοδοσιας θα σκασει ακομα και σχεδον η ταση ειναι η διπλη απο οτι προβλεπεται .Αντιστροφα με αναποδη ταση θα σκασει ακομα και με το 1/3 της ονομαστικςη τασης που ειναι και η ταση λειτουργιας .
κατα την αποψη μου θα πρεπει να διπλοτσεκαρεις μηπως τελικα οντως εχεις κανει κατι λαθος κατα την διαρκεια της επισκευης .
Σε οτι αφορα την βλαβη ειναι παρα πολλα τα σημεια που πρεπει να κοιταξεις φυσικα σε συγκριση και με το αλλο καναλι που οπως ειπες λειτουργει καθως επισης και με μεγαλη προσοχη μια και συνηθως αυτες οι τασεις και αυτα τα κυκλωματα δεν συχωρουν τσαπατσουλιες .
Σημεια που μπορει να εχεις προβλημα ειναι το τριακ του crowbar στην εξοδο το οποιο ειναι πιθανον να εχει καποια διαρροη και να σου δημιουργει θεμα μπορεις ανετα να το αφαιρεσεις για να δεις πως θα πανε τα πραγματα .
Τροφοδοσια και λειοτουργια του ολοκληρωμενου που κανει τον περιορισμο και φυσικα ελεγχο στο φετακι που κανει τον περιορισμο στην εισοδο .
Σε ολες τις περιπτωσεις και οι γνωστες πρακτικες συντηρησης οπως ξηλωμα σε ολους τους μικρους ηλεκτρολυτικους (το μηχανημα ειναι του 96) ελεγχος για ταλαιπωρημενες κολλησεις .
Σε οτι αφορα τις διπλοδιοδους μονο μαμα και τιποτα αλλο αν δεν βρεις θα εχεις θεμα
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Για την περιπτωση αναποδης πολικοτητας δεν υπαρχει γιατι σε καθε σταδιο εργασιας μου βγαζω φωτο η και βιντεο στο ξεμονταρισμα γιατι τα δυσκολα ειναι στο μονταρισμα και σ'αυτο βαζω το βιντεο και μου θυμιζει ...τι ξεβιδωσα και πως το εβγαλαΑλλωστε και οι υπολοιποι 2 πυκνωτες ειχαν ειδη βγαλει τους ...χυμους τους και τους αφαιρεσα (ολοι να μπηκαν αναποδα?!). Αλλαξα και σχεδον ολους τους ...πυκνωτακηδες γνωριζοντας οτι καποια χρονια ο ενισχυτης θα ζουσε πεταμενος σε κανενα σκοτεινο-υγρο μπουντρουμι. Οσο για το τριακ του crowbar στην εξοδο (sorry) που δεν το'πιασα το crowbar...δεν το ξερω αυτο. Αλλαξα ομως ενα Triac καμμενο 400V 16A TO22 (CR144) δεν ξερω αν ειναι αυτο που μου προτεινεις να ελεγξω.Σκεφτομαι μηπως αδικα μετραω και ξαναμετραω εφ'οσον προκυπτει οτι το προβλημα πιθανων να ειναι στις 2πλοδιοδους.
Α! 2 ζενερ των 16 βολτ που ισοροπουν την ταση στα ic προενισχυτων ηταν καμμενα και βρηκα σε 15v και τα εβαλα επανω λετε κι απο κει να δημιουργειται προβλημα?
Για τις διοδους μιλησα με την DNA SYSTEMS στο Ναυπλιο.Οταν εστειλα mail. στους Αμερικανους με παρεπεμψαν στους ευρωπαιους κι αυτοι στο Ναυπλιο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mralex1111 : 28-01-14 στις 21:02
Οι προβληματικοι πυκνωτες αγοραστηκαν απο το abillionstore στο E.Bay. Λοιπον (κουφο αλλα αληθινο) δεν εχετε κανενα φοβο να πεσετε θυμα αγορας ηλ.εξαρτηματος απο εκει γιατι τωρα πια πουλαει - κροσια για κουρτινες, ροζ περλες, φουκσια πομ πομ κι αξεσουαρ γυναικειων ρουχων...καμμια σχεση με ηλ. εξαρτηματα! Οι ανθρωποι κανουν εμποριο ...οτι βρουμε το πουλαμε...
Σ'ευχαριστω Γιωργο για το τηλ. Θα παρω αυριο τον Μπαμπη να του μιλησω για το θεμα μου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mralex1111 : 29-01-14 στις 00:30
Γιωργο η προταση σου να βρω τον Μπαμπη εκανε δουλεια! Ειχε και με εφοδιασε με τις διπλοδιοδους.
Οσο για τις συμβουλες του Σακη (γιατρος ο Σακης) εφεραν αποτελεσμα!
Το DDT εκοβε νωρις το σημα γιατι ειχα διαρροη στο TRIAC του καναλιου και
μολις αντικατασταθηκε....ορθωθηκε το θηριακι κι εδωσε τα Γκαζια του.
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας.
μια απορια Αλέξη η DNA σου απάντησε ?