Εχει Κοινό μ/τ με διπλή ανόρθωση -εξομάλυνση μια για το κάθε κανάλι ξεχωριστά
Εχει Κοινό μ/τ με διπλή ανόρθωση -εξομάλυνση μια για το κάθε κανάλι ξεχωριστά
Εχει ένα μόνο κοινό μ/τ με διπλή ανόρθωση -εξομάλυνση μια για το κάθε κανάλι
Μου φαινεται το μηχανημα θελει saki.......
( Την τελευταια φορα που πηρα πυκνωτες εξομαλυνσης στο χερι απο τροφοδοτικο εφταιγαν καποιες fast rectifier ρημαδοδιοδοι που εκαναν τα δικα τους. )
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη wow : 26-01-14 στις 20:46
Παιδια φοβαμαι οτι οι συγκεκριμενοι πυκνωτες του E Bay ειναι κακης ποιοτητας κι αυτο το λεω γιατι ελεγχωντας τους υπολοιπους πυκνωτες ειδα οτι και οι υπολοιποι (νεοι του E bay) εχουν
βγαλει υγρα ενω ο ενας που εχει αγοραστει απο Αθηνα ειναι αψογος. Εχω παρει κι αλλα υλικα απο το E.bay αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα.
Πρεπει να επεσα σε ...περιπτωση.
Αυριο λοιπον το χερι... βαθεια στην τσεπη κι ευχομαι να απαλαγω απο αυτη την περιπετεια.
Αυτο το θεμα με τους πυκνωτες τα τελευταια χρονια εχει ταλαιπωρησει πολυ κοσμο.Εχω κανει γενικη αλλαγη στους ηλεκτρολυτικους απο δυο αυτοενισχυομενες κονσολες που εχω γιατι οι τασεις των πυκνωτων ηταν οριακα και καμμια φορα και πιο κατω.πχ σε 12 βολτ ταση 10 βολτ πυκνωτης και παει λεγοντας.Εβαλα τουλαχιστον 10 βολτ παραπανω, οπως και σε μερικους μεγαλυτερη χωρητικοτητα και διαπιστωσα μεγαλη αλλαγη προς το καλυτερο.
Οσο για τους πυκνωτες του eBay καλυτερα να παρω καινουριο μηχανημα παρα να παραγγειλω απ' εξω.
Εχω γραψει και παλια οτι ειναι προτιμοτερο να δωσω κατι παραπανω και να ψωνισω απο την Ελλαδα και μαλιστα απο τη πολη μου γιατι και τα λεφτα μου αφηνω εδω και αν γινει κατι τα ''χωνω'' και στον εμπορα.
ΣΩΣΤΟΣ ο Σακης! Θελω Σακη να σε ρωτησω (απ'οτι εχω αντιληφθει εδω και καιρο εισαι ενας απο τους Big Chief engineer εδω μεσα) γιατι υπαρχει μια δυσλειτουργια στο καναλι Α.
Το limiter που εχει το καναλι Α (DDT το ονομαζει η εταιρια) κοβει πολυ νωρις το σημα δλδ δεν αφηνει τον τελικο Α να βγαλει μεγαλη ισχυ ενω χαμηλα παιζει μια χαρα.
Απο που να αρχισω να ψαχνω αυτο το προβλημα? Αν θελεις εχω τα σχεδια να σου ανεβασω για να δεις. Μαλιστα υπαρχουν και δυο DUAL DIODE σε σειρα καμμενες στο τελικο σταδιο στο καναλι Α
οι οποιες δεν κυκλοφορουν πουθενα στην αγορα για να τις αποκτησω και σκεφτομαι μηπως απο εκει ξεκιναει η δυσλειτουργια στο καναλι Α.
Η συμβουλη σου θα μου ηταν πολυτιμη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mralex1111 : 27-01-14 στις 01:47
Αλεξη μαλλον με μπερδεψες με τον αλλο Σακη!Εχω αρκετες γνωσεις αλλα πιο πολυ σε θεματα ΡΑ και ηχου λογω δουλειας.(μουσικους και τεχνικος ηχου σε live).Εχει γραφτει σε αλλο θεμα κατι σχετικα με τις πολωσεις και τις θερμοκρασιες που ανεβαζουν τα τελικα τρανζιστορς.Μαλλον πρεπει να στειλεις στο Σακη το Πετροπουλο ενα ΠΜ με το λινκ της συζητησης για να μπει και να διαβασει το θεμα. http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=66412
Όποια βλάβη και να έχει ο ενισχυτής δεν μπορεί να κάνει ζημιά στον πυκνωτή εξομάλυνσης. Αν ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας βγάζει την τάση που πρέπει και η γέφυρα ανόρθωσης είναι εντάξει, ο πυκνωτής δεν δικαιολογείται να σκάσει εκτός αν συνδέθηκε ανάποδα ή μπήκε πυκνωτής μικρότερης ονομαστικής τάσης από ότι έπρεπε, πράγμα που δεν συνέβη, όπως είπες. Άρα μάλλον ο πυκνωτής είχε πρόβλημα.
Τελικα οι πυκνωτες ηταν προβληματικοι. Μολις πριν λιγο τους αλλαξα κι εχω θετικο αποτελεσμα. O Τελικος παιζει μια χαρα κι εχω τασεις +-87,7V DC
αρα 100V πυκνωτες (οπως ζηταει ο κατασκευαστης) ειναι μια χαρα. Οσο για το ονομα - Σακης ...ειναι γενικως ...διασημο ονομα !!!Σας ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον. το μονο που μου εμεινε ειναι να ψαξω για το Limiter του Α καναλιου αν δε βγαλω ακρη θα απευθυνθω παλι εδω στη παρεα αφου αποδεικνυεται πολυτιμη. Να ειστε ολοι καλα ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ.
εγώ πάντως σε ενα σχέδιο που έχω βλεπω +-95Vcc το δικό σου σχέδιο πόσο λέει ?