Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπον εχω νεωτερα απο τον σταθμο:Προσπαθησα σημερα να ξεκολλησω απο ενα HP DV6000 το ολοκληρωμενο της καρτας γραφικων και ..δεν τα καταφερα!
Οσο και να το ζεσταινα δεν ελεγε να ξεκολλησει.Γυρω γυρω απο το ολοκληρωμενο ειχε ενα κοκκινο υλικο το οποιο μου θυμισε σιλικονη η κατι παρομοιο.Δεν ξερω μηπως το βαζουν αυτο για να μην ξεκολλανε ευκολα η φταιει κατι αλλο που δεν μπορεσα..
Μηπως τελικα πραγματι χρειαζεται ο preheater;

Τα μηνύματα αυτά έχουν μεταφερθεί απο το θέμα προτάσεις για αγορά σταθμού κόλλησης.
γεια,

υπαρχει πιο ευκολος (και ανεξοδος σχετικα ) τροπος να μεταχειρίζεται κανεις τα υλικα SMD. είναι αναρτημενα στο youtube αρκετα βιντεακια ,το πιο απλο είναι (για αποκολληση) με θερμο αερα ,αν διαθετει καποιος κολλητηρι αεριου πχ weller , και η μεθοδος με χοντρο χαλκοσυρμα σε σχημα S του οποιου τα ακρα θα πατανε ακριβως στα ποδαράκια του ολοκλ/νου και στις δυο πλευρες. με ένα κολλητηρι απλο 50-60 W ακουμπάμε τη μεση του S (θελει σταθερο χερι και υπομονη) λοιωνει η κολληση και με το άλλο χερι τραβαμε το ολοκλ/νο με μια λαβιδα. Αν υπαρξει δυσκολια, είναι γιατι συνηθως πριν την κολληση με καλαϊ, τα σταθεροποιουν με καποια ρητινοκολλα, αλλα κι'αυτη λοιωνει με τη θερμανση.... καλο κουραγιο!!