τελικά το u59 ήταν ο υπαίτιος .... βρήκαμε ένα από scrap που είχε ο φίλος στο μαγαζί που δουλέυει και δούλεψε το μηχάνηματακι , την χαρά την έχει ο ανηψιός μου πλέον με το δωράκι του !! Tonı και atsıo ενα μεγάλο ευχαριστώ !
τελικά το u59 ήταν ο υπαίτιος .... βρήκαμε ένα από scrap που είχε ο φίλος στο μαγαζί που δουλέυει και δούλεψε το μηχάνηματακι , την χαρά την έχει ο ανηψιός μου πλέον με το δωράκι του !! Tonı και atsıo ενα μεγάλο ευχαριστώ !
Να είσαι καλά και καλές γιορτές, υγεία πάνω απ΄όλα
Αφου εγινε το λαπτοπ του φιλου να κανω μια ερωτηση:Προσφατα εφτιαξα ενα ACER που ειχε καμενο ενα Si4812 και εβαλα προσωρινα ενα περιπου αντιστοιχο το FDS 4410.
To laptop δουλευει μια χαρα προς το παρον και ακομη δεν εχω παραγγειλει το δικο του μοσφετ.Μου προτεινεις να βαλω το Si4800 σαν ποιο ανθεκτικο;
Ευχαριστω.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Έχουν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με το 4812 και όσοι το άλλαξαν με ίδιο, ξανά βρήκαν πρόβλημα. Όταν το άλλαξαν με το 4800 ηρέμησαν τα πράγματα. Σαν χαρακτηριστικά έχουν περίπου τα ίδια και το 4800 και 4410, το 4812 έχει την παλιό δίοδο που βαράει.
Ποιο ανθεκτικό, δεν ξέρω αν είναι το 4800, αλλά και αυτό που έβαλες θα είναι ΟΚ.
Περισσότερη προσοχή θέλουν στον χειρισμό τους, πως τα πιάνεις και τι θερμοκρασία ρίχνεις.
Κάποτε είχα βρει και μια σελίδα με συμβατότητες σε μοσφετακια, δεν την αποθήκευσα και δεν μπορώ να την ξαναβρώ.
Λες δηλαδή να μην το αλλάξω; Έχω και πολλά από αυτό σε μια παλιά μητρική.
Τα διαβασα τα datasheet πριν το αλλαξω εννοειται..Τωρα που γραφω απο αυτο το Acer το εχω ανοιχτο πολλες ωρες και πηγαινει μια χαρα.
Αφου δεν θα εχει προβλημα δεν το ξανααλαζω το μοσφετ.
Ευχαριστω για την βοηθεια.