Μήπως το varistor που έβαλες είναι μικρότερο από ότι πρέπει. Ή ίσως μπορείς να το δουλέψεις και χωρίς varistor.
Μήπως το varistor που έβαλες είναι μικρότερο από ότι πρέπει. Ή ίσως μπορείς να το δουλέψεις και χωρίς varistor.
Φίλε μου γεια σου..
Απ'οτι καταλαβα κάθε φορά καίγεται το varistor στην είσοδο της πλακέτας, το αλλάζεις και μετά πάλι τα ίδια.Αυτό οφείλεται στο ότι ο ιμάντας κύλησης του διαδρόμου έχει φαγωθεί έχει φύγει το ύφασμα και έχει μείνει το καουτσούκ.Αν δεις τον ιμάντα σου από κάτω θα έχει μαύρο χρώμα σίγουρα ,είναι σημάδι ότι έχει τελειωσει η ζωή του έτσι όση λίπανση και να βάλεις θα είναι σαν να μην έχει,'ετσι όταν ανεβαίνεις τραβάει παραπάνω ρεύμα και ευτυχως καίγεται το varistor....Επίσης αν μετρήσεις τα Αμπέρ που τραβάει ο διαδρομος με εσένα επάνω θα είναι γύρω στα 7 Α =απαγορευτικό νούμερο!!!
Το varistor μπαίνει απλώς ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την παροχή των 230V~ οπότε όσο ρεύμα και να τραβήξει ο διάδρομος δεν μπορεί να καίγεται. Δεν είναι ασφάλεια.
Αγγελε, κάπου με μπερδεύεις... τί δουλειά έχει το varistor να καίγεται επειδή το μοτέρ τραβάει παραπάνω ρεύμα; Δεν είναι ασφάλεια το varistor, από υπερτάσεις καίγεται, όχι από υπερεντάσεις - έτσι κι αλλιώς δεν περνάει από μέσα του το ρεύμα λειτουργίας, παράλληλα στην τάση συνδέεται, όχι σε σειρά. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει και καίγεται το varistor.
Edit: με πρόλαβε ο Φίλιππος
Καλησπέρα και χρονιά πολλά.
κανε μια αμπερομετριση το μοτέρ όταν είναι χωρίς φορτίο,και μια με φορτίο οταν εισαι επάνω. Οπως ειπαι ο αγγελος.
πόση ιπποδύναμη είναι το μοτερ?
Παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν καίγεται κάποια ασφάλεια...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Αρχικά να πω ότι ο διάδρομος δεν έχει δουλέψει συνολικά πάνω απο 5 μήνες, οπότε το να έχει χαλάσει ο ιμάντας τα θεωρώ λίγο απίθανο.
Είχε μείνει σε ακινησία πολύ καιρό αλλά το υ έκανα λίπανση πρίν το χρησιμοποιήσω και κάψει για πρώτη φορά το Varistor.
Η ασφάλεια κάηκε την πρώτη φορά, και μάλλον επειδή βραχυκύκλωσε την φάση με τον ουδέτερο το Varistor την όρα που καταστράφηκε.
Έβαλα varistor 275V και το έκαψε και αυτό.
Μου φάνηκε σαν να μην έχει πολύ δύναμη ο διάδρομος ώστε να υπερνικήσει το φορτίο, αλλά μπορεί να ήταν η ιδέα μου γιατί μόλις πατήσω επάνω και ζοριστεί κάει το varistor αμέσως.
Χωρίς φορτίο λεοτουργεί κανονικότατα σε όλες τις ταχύτητες.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως δημιουργείται η υπέρταση στην είσοδο της πλακέτας ώστε να καίει το varistor.
Υπάρχει περίπτωση να το δημιουργεί η γέφυρα ανόρθωσης αυτό ?
Το μοτέρ είναι 2 ίππων τουλάχιστον έτσι έλεγαν όταν το αγόρασα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panpanta : 27-12-13 στις 15:16
IMG_5921.jpg
Αυτή είναι η πλακέτα, ο πυκνωτής δεν είναι τσαλακωμένος από επάνω είναι κανονικός.
Η φωτό είναι από άλλο διάδρομο γιαυτό έχει τικ στο 120V η δικιά μου είναι για 220v
Astra1.png
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panpanta : 27-12-13 στις 15:31
Οπότε αυτό που σου καίγεται εσένα είναι αυτό το πορτοκαλί εξάρτημα, έτσι;