Η παρατηρηση δεν ειναι λαθος το γραμμικο τροφοδοτικο εχει βαρος ειναι ενεργοβορο, κοστοβορο . επιβαρυνει το περιβαλλον αλλα θα ζησει 300 χρονια ...
Απλωμενες οι λυσεις ο καθενας κανει τις επιλογες του
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Εχω βρει ενα esr meter κινεζικο mesr-100 το οποιο βγαζει 100khz ημιτονο για να κανει τη μετρηση.
Υπαρχει τετοιο οργανο η ιδιοκατασκευη να μετραει και σε μικροτερες συχνοτητες το esr για να μπορει να μετραει και μεγαλους πυκνωτες ?
Επισης υπαρχει τετοιο οργανο που να ειναι ολα σε ενα δηλαδη εκτος απο esr meter να ειναι capacitance και inductance meter.
To mesr-100 το εχει κανεις ειναι καλο ?
Ερώτηση άσχετου: Θέλω να αντικαταστήσω αυτό τον πυκνωτή 0,1 uF σε ένα παλιο ραδιόφωνο. Αυτός που αγόρασα έχει δυο πολύ μικρούς ακροδέκτες, που σημαίνει οτι πρέπει (?) να τους επιμηκύνω. Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος; Δηλαδή μια επέκταση με μονόκλωνο καλωδιο είναι καλή σκέψη;
Επίσης μια ακόμη ερώτηση. Οπως βλέπετε στη φωτογραφία αυτοί οι πυκνωτές δεν αναγράφουν επάνω στοιχεία, ή έχουν σβηστεί. Πως μπορώ να ξέρω στα πόσα volt θα ζητήσω τον νέο μου πυκνωτή; Στο service manual του ραδιοφώνου γράφει μόνο τα pF.
Οταν λες παλιό, εννοείς λαμπάτο; Αν ναι, τότε πρέπει να δει κανείς πού βρίσκεται στο κύκλωμα.
Αν δεν είναι λαμπάτο, βάλε στα 25V (αν είναι φορητό) ή και 40V (αν είναι κάτι με υπολογίσιμη ισχύ εξόδου) και θα είσαι μέσα σε κάθε περίπτωση.
Το να επεκτείνεις τους ακροδέκτες το θεωρώ αποδεκτό για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Και με τα 600V μια χαρά θα είσαι, δεν νομίζω να παίζει τόσο ψηλή τάση σε ραδιόφωνο. Βάλε τον.
ΟΚ. Θα το κάνω. Σ'ευχαριστώ.