Τι πραγμα;
Τι πραγμα;
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Άκυρο το προηγούμενο το T78.
Νομίζω στους AMD πρέπει να δεις το PCI_RST απο το NB και αν δεν κάνω λάθος (με το σχηματικό) είναι σε κάποιο pad ελέυθερο (T92).
Το εχει στο 17 του mini pci η κανω λαθος;
Ήδη το είδαμε στο pin 13 του KB930 και είναι το pin 22 στο mini.
Όλα φαίνονται εντάξει από πλευράς voltage regulators και το southbridge δείχνει ότι είναι ΟΚ (εάν και δεν έλεγξες σωστά το pin 22 του mini pci express slot, όταν είναι κλειστό δεν πρέπει να έχεις volt - πάνε εναλλάξ, τα μονά από την μία πλευρά και τα ζυγά από την άλλη).
Έλεγξε εάν τα pins σε κανένα connector είναι βραχυκυκλωμένα (π.χ. usb - εύκολo να βραχυκυκλώσουν από τα usb που βάζουν οι χρήστες , lvds κ.λ.π).
Έλεγξε και το BIOS του southbridge (U28, στα pin 1 (πάνω από 1v) και 8 (3.3v) - που δεν το νομίζω γιατί το southbridge λέει ότι είναι OK.
Έλεγξε τα dimm-slots στα pin 73,74,110,113,115,199 (πες τα volts) και τέλος pins 75,76 για 1.5V για να δούμε εάν είναι ΟΚ και ο επεξεργαστής ώς προς την μνήμη (πρόσεξε είναι εναλλάξ).
Πρέπει να σε αφήσω για κανά δύωρο γιατί η γυναίκα με κυνηγάει για φαγητό.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 15-12-13 στις 22:13
Kι ομως το ελεγξα σωστα..Ειναι και δυσκολο να κανεις λαθος στο μετρημα γιατι ανα δεκαδα εχει μια γραμμη επανω στην μεταξοτυπια δηλ στα πινς 10,20 κλπ.
Το 22 δηλ ειναι ακριβως διπλα στην γραμμη της εικοσαδας και μου δειχνει 3.087 volt σβηστο και 3.204 αναμμενο.
Μηπως δειχνει κατι αυτο;
Παντως σας ευχαριστω για τον χρονο σας,θα ριξω αυριο μια ματια σ'αυτα που λεει ο Αδαμ και μετα ενα καλο οπτικο ελεγχο για βραχυκυκλωματα θα το μαζεψω και θα το δωσω πισω.
Στο πιν 13 του KB έρχεται το rst signal από το pin L1 του NB (σελ.13), εγώ λέω για signal από το pin V2 του NB (σελ.13) αυτά τα δύο νομίζω ότι είναι διαφορετικά signals. Αν ήταν Intel θα το βλέπαμε στο pin 22 από τον mini card connector που θα ήταν το PLT_RST. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό που λέω να μου φύγει η περιέργεια
Εδώ είναι και το datasheet του NB http://ftp.kolibrios.org/users/art_z...c/A50_Data.pdf
καταρχάς είναι SB, όχι NB, για να δούμε ότι είναι εντάξει πρέπει να ελέγξουμε το PCI καί PLT RST. Στα παλαιότερα AMD δεν υπήρχε στο pin 22 του mini pci express αλλά λόγο συμβατότητας με όλες τις νέες mini pci xpress κάρτες που υποστηρίζουν το hw reset signal στο pin 22, το plt rst πάει και στο pin 22 του mini.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 16-12-13 στις 03:05
Έλεγξε εάν μπορείς:
PIN 3,4 ΓΙΑ 3.3V ΣΤΟ BATTERY CONNECTOR(JBATT1) (ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΣΤΡΑΒΩΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο KBC)
Q109 PIN 2 1.8V
Q110 PIN 2 1.5V
Q113 PIN 2 1V
Q112 PIN 2 0.75V
Q126 PIN 1 1.5V