Η παρατηρηση δεν ειναι λαθος το γραμμικο τροφοδοτικο εχει βαρος ειναι ενεργοβορο, κοστοβορο . επιβαρυνει το περιβαλλον αλλα θα ζησει 300 χρονια ...
Απλωμενες οι λυσεις ο καθενας κανει τις επιλογες του
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Εχω βρει ενα esr meter κινεζικο mesr-100 το οποιο βγαζει 100khz ημιτονο για να κανει τη μετρηση.
Υπαρχει τετοιο οργανο η ιδιοκατασκευη να μετραει και σε μικροτερες συχνοτητες το esr για να μπορει να μετραει και μεγαλους πυκνωτες ?
Επισης υπαρχει τετοιο οργανο που να ειναι ολα σε ενα δηλαδη εκτος απο esr meter να ειναι capacitance και inductance meter.
To mesr-100 το εχει κανεις ειναι καλο ?
Ερώτηση άσχετου: Θέλω να αντικαταστήσω αυτό τον πυκνωτή 0,1 uF σε ένα παλιο ραδιόφωνο. Αυτός που αγόρασα έχει δυο πολύ μικρούς ακροδέκτες, που σημαίνει οτι πρέπει (?) να τους επιμηκύνω. Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος; Δηλαδή μια επέκταση με μονόκλωνο καλωδιο είναι καλή σκέψη;
Επίσης μια ακόμη ερώτηση. Οπως βλέπετε στη φωτογραφία αυτοί οι πυκνωτές δεν αναγράφουν επάνω στοιχεία, ή έχουν σβηστεί. Πως μπορώ να ξέρω στα πόσα volt θα ζητήσω τον νέο μου πυκνωτή; Στο service manual του ραδιοφώνου γράφει μόνο τα pF.![]()
Οταν λες παλιό, εννοείς λαμπάτο; Αν ναι, τότε πρέπει να δει κανείς πού βρίσκεται στο κύκλωμα.
Αν δεν είναι λαμπάτο, βάλε στα 25V (αν είναι φορητό) ή και 40V (αν είναι κάτι με υπολογίσιμη ισχύ εξόδου) και θα είσαι μέσα σε κάθε περίπτωση.