Προσφατα πηρα αυτο: http://www.scotle.com/en/25-scotle-h...re-holder.html και ειναι πολυ βολικο,σου λυνει τα χερια.
Προσφατα πηρα αυτο: http://www.scotle.com/en/25-scotle-h...re-holder.html και ειναι πολυ βολικο,σου λυνει τα χερια.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Εχω μαγνητες και σπυραλ οποτε μπορω να φτιαξω 2-3 τετοια. Ποσο το πηρες ?
Σχετικα με τις λαμπες στον preheater αξιζει για κινεζικες η να τα σκασω και να παρω καλες elstein ?
Ειναι μεγαλη η διαφορα elstein - κινας στον preheter ?
Για solder balls/stencils τι οικονομικο κιτ να παρω για nvidia/ati/intel chipsets/ps/xbox ?
Θελω να παρω κατι να το χρησιμοποιησω οχι ας πουμε σπανια σκαγια/stencils για εξωτικα chips
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 26-11-13 στις 13:45
Ειναι μια μυστηρια ιστορια:Ρωταω την μια μερα την κινεζα, μου λεει 25 δολαρια με μεταφορικα,σκεφτομαι ενταξει καλη τιμη..
Το παιρνω αποφαση μετα 2-3 μερες ξαναρωταω,μου απανταει μια αλλη κινεζα μου λεει 35 με μεταφορα με Swiss post γιατι το δικο τους εχει γινει χαλια..
Σκεφτομαι μεγαλη διαφορα,μονο για τα μεταφορικα,κατσε να ξαναρωτησω..Της λεω " προχθες η αλλη κινεζα μου ειπε 25,εσυ γιατι λες 35"; Μου λεει κατσε να σου δωσω την αλλη, μου την δινει ,την ξαναρωταω και μου λεει παλι 25 και αποστολη με Swiss post..
Οποτε το πληρωνω επιτοπου για να μην ξανααλλαξουν την τιμη και ολα καλα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Όντως είναι πολύ βολικό αλλά υπερτιμημένο. Παλιά σκεφτόμουν να το κάνω με αυτό http://www.ebay.com/itm/USB-Flexible...item4852e39520 αλλά καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να σκεπάζω τα thermocouples με ταινία αλουμινίου για ακρίβεια στις θερμοκρασίες http://www.youtube.com/watch?v=wGkETcIukFc είδα ότι δεν το χρειαζόμουν.
Εγω δεν ειδα πουθενα οτι η RFS σειρα ειναι concave που το ειδες εσυ ? Πιστευω οτι αυτο που πουλανε ειναι γνησιο γιατι στη σελιδα λενε οτι φτιαχνουνε και custom εκδοσεις
και εχω παρατηρησει οτι η εταιρια αυτη πουλαει τις λαμπες στους 750 βαθμους και οχι στους 900 δεν ξερω βεβαια αν το κανει μονο για λογους κοστους και οχι αποδοσης.
PID το ξερω οτι θελω και εχω ηδη το rex c100 (εχει ssr out το δικο μου) το οποιο δεν κανει για πολλα πολλα επισης εχω ηδη και 2 dimmer σαν αυτα που δειχνεις.
Για το altec pc410 δεν λεω οτι ειναι φτηνο αλλα οτι ειναι ακριβο (65 ευρω) δηλαδη με ενα arduino των 3 ευρω μια lcd οθονη και ενα max6675 (τα εχω ηδη αυτα) δεν κανεις την δουλεια του pc 4100 ? Κυκλοφορει και ετοιμη library με pid αλγοριθμο για το arduino.
Τα thermocouples οι κινεζοι τα φτιαχνουνε μονοι τους δεν ειναι και καμμια φορερη επιστήμη ειναι γνωστα τα κραματα των συρματων απλα οι αλλοι ειναι κλεφτες και πουλανε σε οτι τιμη θελουνε.
Για stencils/solder balls τι να παρω για αρχη που να ειναι οικονομικο για nvidia/ati/intel chipsets/ps/xbox? Δεν με ενδιαφερει τωρα να παρω solder balls/stencils για σπανια chips.
Ενα φτηνο smd pick and place με αερα που εχει το ebay με 20 ευρω θα κανει δουλεια για να σηκωνω το chip
http://www.ebay.com/itm/QS-2008-Pick...item417753cd24
?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 26-11-13 στις 15:58
Έχεις δίκιο μπερδεύτηκα και αντί να πω ότι είναι visible to heat coil (όπως είναι στις εστίες των κουζινών - η καλύτερη λύση αλλά δύσκολα να βρείς τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη και τα watt είναι πάρα πολλά) έγγραψα concave συγκρίνοντας με την σειρά FSR (σου γράφω και παράλληλα μετράω το κύλωμα τροφοδοσίας σε ένα acer και είμαι και συγχισμένος με έναν Κινέζο που του παρρήγγειλα 100v 120uf και μου έστειλε 100v 100uf). Περαιτέρω λίγο δύσκολα ο Κινέζος να έχει ανάλογη τιμή σε γερμανικό προϊόν με τον ευρωπαίο και δεν έχω δεί κανένα κινέζικο bga station να το φοράει ώστε να δικαιολογήσης ότι ο Κινέζος αγοράζει μεγάλες ποσότητες από τον Γερμανό και πουλάει και λιανική για να βγάλει τα νούμερα, όπως κάνει πιθανώς με το PC410, αγοράζει πιθανώς μεγάλες ποσότητες από το εργοστάσιο για καλύτερη τιμή και αναγκάζεται να τα πουλάει κομμάτι-κομμάτι ,γιατί για να κάνει custom version θα ζητάει οπωσδήποτε μεγάλες παραγγελίες. To 8500 πρέπει να φοράει custom version της συγκεκριμένης σειράς στα δύο bottom heaters.
Το Altec PC410 είναι το φθηνότερο που μπορείς να βρείς σε multi segment pid. η κανονική τιμή του με όλα τα functions είναι άμα θυμάμαι από παλιά που το έψαχνα πάνω από 150 USD επομένως η oem version των 65usd είναι πολύ φτηνή. Εάν μπορείς να το κάνεις με το arduino κανένα πρόβλημα, προχώρα. Θα βρείς πολλές πληροφορίες στο reballing.es καθώς και έτοιμο λογισμικό. Αλλά τους βλέπω παιδεύονται πολύ οι άνθρωποι και δεν ξέρω εάν αξίζει ο κόπος και η καθυστέρηση για καμμιά 30αρια δολλάρια. Εγώ με τα PC410 κάνω την δουλειά μου. Κάποια στιγμή εάν ελευθερωθώ θα το ψάξω με το arduino αλλά προτρέχει για μένα ένα split vision system.
Για τα stencils όντως θα χρειαστείς πολύ λίγα. Μπορείς να την κάνεις την δουλειά με τα universal απλώς θα παιδεύεσαι παραπάνω σε κάτι που ήδη είναι παίδεμα. Εγώ πάντως προσπάθησα να τα πάρω όλα μαζί με την πρώτη γιατί είναι εργαλείο δουλειάς. Solder balls θα χρειάζεσαι από 0.40, 0.45, 0.50 και 0.60 αλλά θα σου έλεγα πάρε ένα set από όλα για να τα έχεις, με μικρές ποσότητες και μετά παρρήγγειλε μεγάλες από αυτά που όντως θα δεις ότι χρειάζεσαι.
Το συγκεκριμένο pump το έχω, παιδεύτηκα με την Κινέζα γιατί το στείλανε χωρίς μύτες, δεν έχει πολύ δύναμη, την κάνει βέβαια την δουλεία του αλλά συνήθως τα τσιμπάω με την τσιμπήδα. Εάν θέλω από περιέργεια να δω έάν υπάρχουν shorts το χρησιμοποιώ, όχι ότι είναι σιγουρo ότι δεν έκανα short εγώ ο ίδιος στο lift. Είναι πάντως φτηνότερο από το να πάρεις ένα pump για ενυδρείο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 26-11-13 στις 21:19
Πυκνωτες ποτε απο κινα ειχα αγορασει κατι πυκωτες 4700uf και ειτανε fake χαλουσανε μετα απο λιγο τους ανοιξα και ειχανε βαλει μικροτερο πυκνωτη σε μεγαλυτερη θηκη
και το κενο το ειχανε γεμισει με διαφορα σκουπιδακια.
Το split vision system τι ειναι ? να τοποθετει τα μπιλακια με καμερα χωρις stencil ? εχω σκοπο να το κανω κατι τετοιο ποιο μετα με 3 φτηνα stepper motor nema17 ( http://www.ebay.com/itm/New-TB6560-3...item4ac9f841cd ) αερα και μυτες απο συριγγες οπως και να σηκωνει το bga με αυτα τα μοτερ.
Το pc410 συνεργαζετε με καποιο λογισμικο απο υπολογιστη για να δωσεις προφιλ? συνδεετε με σειριακη 232 ? Το βρηκα και με 50 ευρω οποτε μαλλον θα το παρω.
Τις elstein δεν θα τις παρω απο κινεζο απο τον εδω αντιπρωσοπο θα τις παρω.
Αντι για μπιλακια εχω και παστα κολλησης αλλα επειδη η παστα αν απλωθει κολαει παντου ειναι εξαιρετικα τοξικη γιατι αποτελειτε απο μικροσκοπικα ρινισματα και μπορει να παει σε σημεια που δεν την βλεπεις καν για να την καθαρισεις πχ να κολλησει σε καποιο σημειο στο χερι σου και μετα που θα τα πλυνεις φας κατι αλλα να μην φυγει τελειως απο τα χερια σου και να φας ιχνη παστας με μολυβδο οποτε γι αυτο θελω μπιλιες.
Το συγκεκριμενο pump ειναι ποιο αδυνατο απο αυτα του ενυδρειου?
Είναι από κάτι JBL subwoofer και αυτό το νούμερο δεν το βρίσκεις εύκολα.
Split vision system το ονομάζουνε οι κατασκευαστές των workstation συνήθως και είναι για την τοποθέτηση με ακρίβεια του chip πανω στο board (η πιό ενδεδειγμένη λύση για την τοποθέτηση του chip με ακρίβεια π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=7nqLN4A-HRw8). Και αποτελείται από μία ccd κάμερα και ένα πρίσμα σαν το split beam prism που χρησιμοποιούν στα laser.
how split image works.jpg
Το πρόβλημά μου είναι να βρώ ποιό πρίσμα χρησιμοποιούν ακριβώς. Τα υπόλοιπα γίνονται αρκετά εύκολα (ας πούμε).
Το PC410 έχει RS-232 (δες την περιγραφή αυτού που αγοράζεις) και δουλεύουν όλα τα software των bga stations που έχουν pc410. Αλλά και πάλι μην νομίζεις ότι θα χρησιμοποιείς πολλά profiles, μετρημένα στα δάκτυλα του χεριού και το λογισμικό θα το βλέπεις για να λες "τι ωραίο γράφημα είναι αυτό!!!". Περαιτέρω μπορείς να κατεβάσεις το σετ εντολών, εάν θυμάμαι καλά, για δικό σου software απο το site της altec.
Παρόλο που αρκετές μεγάλες εταιρίες προτείνουν πάστα κόλλησης και ορισμένοι στο forum ορκίζονται σε αυτήν αντί για balls, δεν την χρησιμοποίησα φοβούμενος ότι δεν θα βγαίνουν ίδια τα balls και θα έχω πρόβλημα με shorts. Την χρησιμοποιώ (non-leaded) καμμιά φορά για να κολλήσω συρματάκια σε αντικατάσταση σηκωμένων pads αλλά ακόμα και εκεί τελευταία χρησιμοποιώ no-leaded σύρμα με λεπτή μύτη.
Το pump (εάν όντως το χρειάζεσαι τόσο πολύ) θα σου κάνει δουλειά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 26-11-13 στις 20:33
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Λογικό δεν είναι να μετράς την θερμοκρασία της πλακέτας. Αφού εκεί δεν κολλάνε τα balls. Και μάλιστα κανένα εκατοστό μακριά για να ξέρεις περίπου τι γίνεται κάτω από το κέντρο του chip.
Είναι απλό. Βάλε δύο thermocouples δίπλα δίπλα το ένα καλυμένο με ταινία και το άλλο χωρίς. Παρατήρησε την διαφορά θερμοκρασίας και κόψε ξαφνικά τον αέρα η το infrared (αναλόγος τι χρησιμοποιείς) και δες πως πέφτει η θερμοκρασία στα thermocouples. Θα δείς πόσο πολύ επηρεάζεται το εκτεθειμένο thermocouple στον αέρα - infrared. Βασικό να βρείς κάποιο τρόπο ώστε το thermocouple να κάνει επαφή με το board γιατί ή ζέστη και το flux ξεκολλαει την ταινία. Εγώ χρησιμοποιώ εύκαμπτες μεταλλικές βέργες για να κρατάω-πατάω το thermocouple πάνω στο board (όχι στα σύρματα αλλά στο jacket για να μην έχω παρεμβολές στην μέτρηση από την βέργα).