Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Εγγραφή
    Jul 2013
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    768

    Προεπιλογή

    Η Kingbo είναι γιαπωνέζικη και όπως ανέφερα σε άλλο thread την αγοράζω από Κίνα π.χ. Goldpart http://www.ebay.com/itm/1pcs-100g-KI...item3380ef35f9 που την αναφέρει σαν αυθεντική ή see-ic από Hong Kong που εξηγεί το τι ακριβός γίνεται. Πρόκειται για ΟΕΜ version της Kingbo http://www.ebay.com/itm/100g-KINGBO-...21206492665%26. Η περιγραφή της, no-clean, το λέει ότι δεν θέλει καθάρισμα. Οτιδήποτε θέλεις να καθαρίσεις πάνω στο board χρησιμοποίησε προπυλική αλκοόλη.
    Οτιδήποτε θέλεις να προστατέψεις χρησιμοποιείς kapton η ταινία αλουμινίου. Το πρόβλημα με το kapton είναι ότι η κόλλα του δεν είναι πολύ δυνατή και ξεκολλάει εύκολα. Το καλύτερο να βάλεις kapton και από πάνω αλουμινίου.
    Επειδή χρησιμοποιείς σόμπα αλογόνου για bottom heater έχεις πρόβλημα με το control της θερμοκρασίας. Ο θερμοστάτης δεν μπορεί να δώσει σταθερή θερμοκρασία (η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει ) και οι λάμπες ενώ κανονικά πρέπει να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους γύρω στα 2.5 εκκατοστά έχουν πολύ μεγαλύτερη. Επίσης το πρόβλημα σε αυτές τις φθηνές λάμπες είναι ότι η αντίσταση δεν είναι ίδια με αποτέλεσμα να έχουν διαφορετική φωτεινότητα μεταξύ τους. Κανονικά δεν πρέπει να αρπάζουν τα πλαστικά. Θα σου πρότεινα να τοποθετήσεις το board έτσι ώστε το chip που θέλεις να κάνεις reflow να βρίσκεται πάνω από την πιο φωτεινή λάμπα.
    Τα thermocouples όλα τα καλύπτω με ταινία αλουμινίου για να έχω την θερμοκρασία του board χωρίς παρεμβολές(γύρω στο 1 εκκατοστό από την άκρη του chip πάνω σε καθαρή επιφάνεια απο υλικά που μπορεί να αλοιώσουν τις μετρήσεις) και προσπαθώ με διάφορους τρόπους να το κρατήσω εκεί ώστε να μη ξεκολλήσει η ταινία από την θερμοκρασία - αέρα - flux (συνήθως κόντρα με κάποια μεταλική βέργα). Μην ξεχνάς ότι το chip έχει κάποιες ανοχές σε θερμοκρασίες και χρόνο που μπορεί να τις ανεχθεί. Επομένως πειραματίσου και με τις θερμοκρασίες του θερμού αέρα πάνω στο chip. Πρόσεχε επίσης (επειδή έχεις ξηλώσει τα sleeves) τα δύο σύρματα του thermocouple να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Πιθανώς να χρησιμοποιείς φθηνά thermocouples. Εάν χρησιμοποιήσεις ποιοτικά μπορεί να δεις και διαφορά 20-30 βαθμούς από το ένα στο άλλο (ΠΡΟΣΟΧΗ).
    Το nozzle που έχεις στο link είναι για IC's. Εσύ θέλεις σαν κατασκευή κάτι σαν αυτό http://www.ebay.com/itm/BGA-Nozzle-3...item20ca91c2e4 (προσοχή το συγκεκριμένο δεν κάνει για το 858 ).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 22-11-13 στις 16:01

  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Εγγραφή
    Jan 2012
    Περιοχή
    Κρήτη
    Μηνύματα
    181

    Προεπιλογή

    ευχαριστω μου ελυσες τις αποριες.
    Οσο για το kingbo flux διαβασα οτι η μαρκα αυτη δεν υπαρχει ειναι κινεζικο και του δωσανε αυτο το ονομα για να δειχνει επωνυμο.
    Ετσι στην αγορα κυκλοφορει η μαιμου και η αντιγραφη της μαιμους.

  3. #3

    Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Εγγραφή
    Jul 2013
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    768

    Προεπιλογή

    Μάλλον έχεις δίκιο, δεν το είχα ψάξει ποτέ γιατί ήμουν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και οι περισσότεροι που την πουλάνε ακόμα και Αμερικάνοι την αναφέρουν σαν Japan Made . Η μοναδική σελίδα για την Kingbo είναι η http://kingboflux.com/ που αναφέρει Κίνα, Αμερική και Αφρική (οι δύο τελευταίοι πιθανών, μάλλον σίγουρα, αντιπρόσωποι). Μου θυμίζει το CE mark στα κινέζικα προϊόντα που σημαίνει China Export.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 22-11-13 στις 23:08

  4. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Εγγραφή
    Jan 2012
    Περιοχή
    Κρήτη
    Μηνύματα
    181

    Προεπιλογή

    Δεν σημαινει οτι ειναι και κακο flux εξαλου οι κινεζοι εχουνε κλεισει πολλες πατεντες σε flux.
    Το μαιμου amtech 223 το εχεις δοκιμασει επειδη εχω αυτο τι λες να το δοκιμασω ?
    Εντωμεταξυ βρηκα κατι πατεντες στο google patents με διαφορα flux και εχω σχεδον ολα τα συστατικα για να φτιαξω.
    https://www.google.com/patents/CN102...ed=0CEAQ6AEwAQ
    Τα συστατικα πανω κατω ειναι ρετσινι πευκου - ισοπροπανολη - γλυκερινη - κιτρικο οξυ και κατι αλλα

  5. #5

    Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Εγγραφή
    Jul 2013
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    768

    Προεπιλογή

    Στη δεκαετία του 80 λέγαμε, Toyta θα αγοράσεις; Και να τι γίνεται σήμερα με τα γιαπωνέζικα. Ετσι θα γίνει και με τα κινέζικα (που ήδη γίνεται). Εάν συγκρίνεις την τιμή με μερικές καλές αμερικάνικες όπως Kester, Zephytronics, Chemtronics Circuitworks (xbox experts favourite) δεν έχει διαφορά και μπορεί μάλιστα να την βρείς και ακριβότερα από αυτές.
    Το ψάχνω και εγώ αυτό το θέμα (την ιδιοκατασκευή), αλλά τι να πρωτοπρολάβεις. Και το θέμα με το reflow έιναι ότι το flux έχει την μέγιστη σημασία. Να σκεφτείς ένα μπαλάκι να μην κολλήση με το stencil και αναγκαστείς να το κολλήσεις μόνο του, πρέπει να βάλεις την ακριβή ποσότητα flux και να μην πάει flux στα διπλανά μπαλάκια και κολήσουν μεταξύ τους. Και μάλιστα να σκεφτείς τα κολλάω με υπέρυθρες και όχι με αέρα. Και ακόμα και η ποσότητα που θα βάλεις όταν κολλάς το chip έχει τεράστια σημασία για να αποφύγης τα shorts (εδώ βέβαια πήρα ιδέες από το σύστημα που χρησιμοποιεί η finetech καθώς και σε wave soldering εγκαταστάσεις).
    Την 223 πεταξέ την. Είχα αγοράσει και εγώ από τρείς διαφορετικούς από Hong Kong και Κίνα (και μάλιστα τριάδες λόγο της χαμηλής τιμής), αλλά μάπα το καρπούζι και μάλιστα πολύ μάπα. Είχα πεί να τις χρησιμοποιήσω για reballing αλλά να σκεφθείς κόλλησε τόσο πολύ το stencil πάνω στο chip που για να το ξεκολλήσω ξήλωσα τα μισά pads από το chip, που για να ξηλώσεις pads από chip πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ (ευτυχώς ήταν chip δοκιμής). Δεν δοκίμασα βέβαια να την διαλύσω λίγο με ισοπροπυλική (έχει αρκετό rosin) μήπως διορθωθεί η κατάσταση (να γινει πιο ρευστή). Εάν βρώ ευκαιρία θα το δοκιμάσω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 24-11-13 στις 04:09

  6. #6

    Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Εγγραφή
    Jan 2012
    Περιοχή
    Κρήτη
    Μηνύματα
    181

    Προεπιλογή

    Το αναστελω μην του κανω παραπανω ζημια και θα περιμενω να μου ερθουνε τα σωστα εργαλεια
    οστοσο βρηκα ενα παλιο υπολογιστη του πατερα μου να κανει τη δουλεια του
    οποτε θα περιμενω 1 μηνα να ερθουνε τα σωστα υλικα για να το φτιαξω.
    Στα χρηματα που θα εδινε να παρει νεο laptop η να επισκευσει αυτο θα βαλω κατι ακομα να φτιαξω ενα σταθμο κολλησης ποιοτικο ο οποιος θα μου μεινει για να κανω και τις δικες μου κολλησεις.
    ευχαριστω για τις πληροφοριες.

    Στα μπιλακια πανω στο chip μπορεις να βαλεις flux που εχει οξυ μεσα (η γνωστη μπλε σολντερινη) ωστε να εχεις σιγουρη κολληση
    και μετα να καθαρισεις καλα γιατι ειναι διαβρωτικη και αγωγιμη η παστα αυτη.
    Το καλο flux το θελει οταν βαλεις στη θεση του το bga γιατι εκει δεν μπορεις να καθαρισεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 27-11-13 στις 05:02

  7. #7
    Το avatar του χρήστη Hary Dee
    Μέλος
    Όνομα
    Χαράλαμπος
    Εγγραφή
    Jul 2009
    Περιοχή
    Κερατσίνι
    Μηνύματα
    168

    Προεπιλογή

    Αδάμ έχω μερικές ερωτήσεις:
    1) Το KINGBO flux που προτείνεις κάνει ΚΑΙ για κολλήσεις γενικά (SMD/through hole);
    2) Στο ψυγείο πόσο καιρό διατηρείται;
    3) Πόση ώρα πριν τη χρήση πρέπει να μπει στη σύριγγα;
    4) Στη σύριγγα πόσο καιρό διατηρείται;

    Ευχαριστώ!

Παρόμοια Θέματα

  1. [Φορητός Η/Υ] Νέο προιόν για όσους ασχολούνται με Reballing και Reflow MADE IN GREECE
    από carib στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-13, 15:56
  2. [Φορητός Η/Υ] laptop vga reflow
    από Georggg στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-13, 20:19
  3. Reflow σε inverter lcd οθονης...
    από aquasonic στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-12, 09:40

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας