Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Θέμα: Προσκληση

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    1.609

    Προεπιλογή

    Σωστά είναι όλα αυτά τα περί ισχύος, απλά χρειαζόμαστε κάποιο μέτρο για να έχουμε μία αίσθηση του μεγέθους, και να συγκρίνουμε μηχανήματα μεταξύ τους. Προσωπικά θεωρώ πιο τίμιο μέτρο από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα το RMS. Δεν είναι όμως ευαγγέλιο, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο σοβαρός και ψαγμένος ακροατής ξεκινάει από την επιλογή των ηχείων, και μετά επιλέγει τον ενισχυτή που θα τα οδηγήσει με την ποιότητα που απαιτεί, και με επάρκεια όσον αφορά την ισχύ του, της οποίας το νούμερο τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Η σύκριση με νούμερα είναι για τους υπόλοιπους (που όμως είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, οπότε καλά κάνουν και υπάρχουν και τα νούμερα).

  2. #2
    Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Εγγραφή
    Nov 2007
    Περιοχή
    ATHENS GREECE
    Μηνύματα
    1.520

    Προεπιλογή

    Υπαρχει πολυ θεωρια πισω απο αυτο .... ενας απλος μπουσσουλας ειναι οτι σε ωμικο φορτιο με 1ΚΗΖ χωρις καμμια παραμορφωση ( απο κλιπαρισμα ) στην εξοδο εχουμε το 100% της ισχυος που μπορει να βγαλει ενα μηχανημα .Το θεμα ειναι οτι οι ενισχυτες ευκολα μπορουν να πανε και 130% οποτε το νουμερο μεγαλωνει αλλα δεν ειναι πρακτικα εκμεταλευσιμο ...


    Για οσους θελουν μια ματια σε βαθος .

    Στην μετρηση στον παγκο με ωμικο φορτιο τα παντα εχουν να κανουν με το εαν εχει ο ενισχυτης VI limiter Αυτο σημαινει οτι ενας ενισχυτης με 70-80 τροφοδοσια και μολις δυο τρανσιστορ εξοδου μπορει ανετα να παραγει μια ισχυ 250 βαττ μετρημενη και καθαρη απο κλιπ αλλα μονο στον παγκο και μονο σε ωμικο φορτιο .

    Στην πραξη μολις μπει αληθινο φορτιο και αληθινη πηγη το vi limiter θα αρχισει να κουρευει κορυφες και το τελικο αποτελεσμα θα ειναι τουλαχιστον 30-35% κατω απο την μετρηση στον παγκο και σαν ηχητικο αποτελεσμα θα ειναι ενας ηχος αρκετα κομπρεσαρισμενος .ακομα χειροτερα ενα το φορτιο πεσει σε 4Ω ( ονομαστικο )


    Οι τροποι αυτοι εχουν εφαρμοστει για να μετρανε κατα καποιον τροπο οι φτηνοι ενισχυτες στον παγκο ασχετα με το τι επιδοσεις θα εχουν εξω στην πραγματικη εφαρμογη .

    @nyannaco

    Ενω η παρατηρηση σου ειναι σωστη σε οτι αφορα την επιλογη και τι ευαισθησιες ηχειων κλπ κλπ ειναι κατα καποιον τροπο δεσμευτικη δεν μπορεις να επιλεξεις να δουλεψεις με εναν ενισχυτη ο οποιος ειναι ΠΧ 11 βαττ και ενα ηχειο το οποιο ειναι 103db Στον καθημερινο χρηστη η κατασταση αυτη μπορει να αλλαξει και φυσικα οι μεθοδοι εκτιμησης πρεπει να εδρεωθουν για τους χρηστες να υπαρξει η γνωση ωστε να ξερουν που πανε τα μηχανηματα του και απο εκει και μετα να εχουν τις επιλογες τους ανοιχτες .


    Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

  3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον east electronics για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    windmill82 (08-11-13)

  4. #3
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    1.609

    Προεπιλογή

    Ας ανεβάσω λοιπόν κι εγώ το "καμάρι" μου, τελικός ενισχτής (2Χ70W RMS, αν θυμάμαι καλά) δημοσιευμένος στο Elektor το 1984, με την ονομασία Mini Crescendo. Εγώ τον έφτιαξα το 1988.
    PA_Front.jpgPA_Back.jpgPA_Top.jpgPA_Out.jpgPA_PS.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nyannaco : 10-11-13 στις 13:32

  5. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Εγγραφή
    Dec 2004
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία
    Μηνύματα
    898

    Προεπιλογή

    να μιλησω για τον Mini Crescendo. κρινοντας τον σαν κατασκευη του 1988 εχω να πω οτι μου αρεσει παρα πολυ. πολυ δυσκολα εκεινη την εποχη θα μπορουσε καποιος να κανει καποιες βελτιωσεις. το μονο που μπορω να σκεφτω για το 1998 ως βελτιωση θα ηταν καλυτερη (πιο μαζεμενη) καλωδίωση και ξεχωριστο τροφοδοτικο για το καθε καναλι. αλλα και παλι οπως ειναι βαζει κατω αρκετους ετοιμους και ιδιοκατασκευασμενους ενισχυτες. εχω να πω οτι για την εποχη του οτι ειναι πρωτοποριακο. μπραβο στον φιλο νικο.
    κρινοντας τον σαν κατασκευη του 2013 λιγα πραγματα και παλι θα βελτιωνα. ξεχωριστο τροφοδοτικο για καθε καναλι, μαζεμα των καλωδιώσεων, μεγαλυτερη ψυκτρα, αλλαγη των ακροδεκτων συνδεσης ηχειων με μπορνες, αλλαγη των ακροδεκτων rca με κατι ποιοτικοτερο, προσθηκη κυκλωματος καθυστερησης των ηχειων και προστασιας απο συνεχεις τασεις, πλακετα για το τροφοδοτικο, και κυκλωμα καθυστερησης των 220v. μπορει να φαινονται πολλα αλλα δεν ειναι. ο ενισχυτης αυτος ακομη και ετσι οπως ειναι στεκεται επαξια και διπλα σε σημερινους ετοιμους ενισχυτες. φυσικα και βαζει κατω ολα τα σημερινα compact πολυκαναλα συστηματα που φιγουραρουν στα περισσοτερα σαλονια. μιλαω για τα συστηματα με υψος 1U που βλεπω οτι εχουν πολλοι και το παιζουν οτι ακουνε σοβαρη μουσικη απο αυτα. ε αυτα τα συστηματα σιγουρα τα βαζει κατω ο εν λογω ενισχυτης.
    επισης θελω να σημειωσω και κατι αλλο. εντυπωση μου κανει η καθαριοτητα του ενισχυτη αυτου παρα τα 25 ετη που εχει στην πλατη του. το παραμικρο ισχνος σκονης δεν υπαρχει.
    εξαιρετικη κατασκευη που παιρνει επιπλεον ποντους αν σκευτει καποιος το ετος κατασκευης του!!

  6. #5
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    1.609

    Προεπιλογή

    Κατ'αρχήν, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Οσον αφορά τις παρατηρήσεις σου, τα περισσότερα (τροφοδοτικό, ψύκτρα, μπόρνες, RCA) θα μπορούσαν να έχουν γίνεικαι τότε, δεν ήταν θέμα τεχνογνωσίας αλλά φοιτητικών οικονομικών (όταν είχα χρόνο δεν είχα χρήματα, αργότερα που είχα χρήματα δεν είχα χρόνο, τώρα πια ζορίζουν και τα δύο ). Ειδικά για το τροφοδοτικό, το Elektor τότε πρότεινε, όχι βέβαια ξεχωριστά τροφοδοτικά, αν θυμάμαι καλά, αλλά μετασχηματιστή toroidal, που όμως ήταν πανάκριβος.
    Κύκλωμα καθυστέρησης των ηχείων και προστασίας απο συνεχείς τάσεις υπάρχει, αν προσέξεις καλύτερα την τέταρτη (ομολογουμένως μετριότατης ποιότητας) φωτογραφία θα δεις ότι υπάρχει μιά δεύτερη, μικρότερη πλακέτα και ένα ρελέ πάνω από το δεξί κανάλι.
    Οσο για την απουσία σκόνης, έχει καθαριστεί αρκετές φορές σε αυτά τα 25 χρόνια, και τα τελευταία 13 δεν πολυχρησιμοποιείται, καθώς δεν ταίριαζε αισθητικά στο σαλόνι (ο νοών νοείτω).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nyannaco : 10-11-13 στις 17:30

  7. #6
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    1.609

    Προεπιλογή

    Βρήκα και το σχέδιο on-line, για όποιον έχει την περιέργεια:

    http://bilder.hifi-forum.de/max/8038/elektor-mini-crescendo-schaltbild_6363.jpg


    Θυμάμαι, είχα πάρει από μία εικοσάδα BC546B και BC556B και μέτραγα hfe για να ταιριάξω ζευγάρια για τους διαφορικούς στις εισόδους.

  8. #7

    Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Εγγραφή
    Dec 2004
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία
    Μηνύματα
    898

    Προεπιλογή

    θεωρεις νικο οτι απο αισθητικης αποψης ειναι καλυτερα τα σημερινα κομπακτ συστηματα με τα δεκαδες αχρηστα λαμπακια? εμενα μου αρεσει και εμφανισιακα. ευχαριστως θα τον εβαζα στο σαλονι μου.

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας