το U28 στα 5,6,7,8 περίπου τι τάσεις πρέπει να έχει ? στα 1,2,3,4 έχει 19Volt και στα 5,6,7,8 έχει 0.35 volta και όσο αφήνω το πολύμετρο η τάση πέφτει .
το U28 στα 5,6,7,8 περίπου τι τάσεις πρέπει να έχει ? στα 1,2,3,4 έχει 19Volt και στα 5,6,7,8 έχει 0.35 volta και όσο αφήνω το πολύμετρο η τάση πέφτει .
Τι πρόβλημα παρουσιάζει? Είναι νεκρό εντελώς?
ναί ούτε ledaki δεν ανάβει toni
Εγώ θα κοιτούσα για τα 3,3V κ 5V για αρχή, στα L29 κ L23 (σελ.47) αν δεν είχα τάσεις εκεί θα κοιτούσα τα U62 κ U53 [Si4812BDY (συνήθεις ύποπτοι, έχουν ένα θέμα με τις Schottky στα έντερα τουςκαι έχουν γίνει πολλές αναφορές για την πάρτι τους)] αν έχουν θέμα αυτά, θα τα άλλαζα και στην θέση τους θα έβαζα δύο Si4800BDΥ.
σε λίγο θα γυρίσω σπίτι και θα μετρήσω , θα ενημερώσω ! thanks
Τάσεις στα L 29 Και L 23 = 0volt τα u62 και u 53 φένοντε νεκρά ... αρχίζει η οδυσεία να βρω ανταλακτικά
Αφου εγινε το λαπτοπ του φιλου να κανω μια ερωτηση:Προσφατα εφτιαξα ενα ACER που ειχε καμενο ενα Si4812 και εβαλα προσωρινα ενα περιπου αντιστοιχο το FDS 4410.
To laptop δουλευει μια χαρα προς το παρον και ακομη δεν εχω παραγγειλει το δικο του μοσφετ.Μου προτεινεις να βαλω το Si4800 σαν ποιο ανθεκτικο;
Ευχαριστω.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Έχουν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με το 4812 και όσοι το άλλαξαν με ίδιο, ξανά βρήκαν πρόβλημα. Όταν το άλλαξαν με το 4800 ηρέμησαν τα πράγματα. Σαν χαρακτηριστικά έχουν περίπου τα ίδια και το 4800 και 4410, το 4812 έχει την παλιό δίοδο που βαράει.
Ποιο ανθεκτικό, δεν ξέρω αν είναι το 4800, αλλά και αυτό που έβαλες θα είναι ΟΚ.
Περισσότερη προσοχή θέλουν στον χειρισμό τους, πως τα πιάνεις και τι θερμοκρασία ρίχνεις.
Κάποτε είχα βρει και μια σελίδα με συμβατότητες σε μοσφετακια, δεν την αποθήκευσα και δεν μπορώ να την ξαναβρώ.
Λες δηλαδή να μην το αλλάξω; Έχω και πολλά από αυτό σε μια παλιά μητρική.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε