Θελεις μια ασφαλεια στα ιδια αμπερ (π.χ 16) αλλα με χαρακτηριστικη Κ.Αυτη ειναι για κινητηρα και εχει αυξημενη ανοχη σε μεγαλο ρευμα εκκινησης(αυτο που εχει το UPS οταν ανοιγει).
Θελεις μια ασφαλεια στα ιδια αμπερ (π.χ 16) αλλα με χαρακτηριστικη Κ.Αυτη ειναι για κινητηρα και εχει αυξημενη ανοχη σε μεγαλο ρευμα εκκινησης(αυτο που εχει το UPS οταν ανοιγει).
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
το προβλημα το ειχες και πριν η παρουσιαστηκε τωρα? οι μπαταριες του ups ειναι καλες? η παροχη οπου ειναι τοποθετημενο το ups τι ασφαλεια εχει στον πινακα?
20131028_174658.jpgπαλιότερα δεν είχα προβλημα ....απλά έχω συνηθίσει στο να πέφτει και να την ανεβάζω....ναι οι μπαταρίες κρατάνε είναι σε καλή κατάσταση....για 10amp μου μοιάζει .
είναι η δεύτερη απο αριστερά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotis 65 : 28-10-13 στις 17:59
Κατι αλλο παιζει εκει ...δεν νομιζω οτι εχει σχεση με αυτο .
Το απολουστερο βαλε μια μπαλαντεζα και τροφοδοτησε το συστημ,α απο καπου αλλου και παρατηρησε την συμπεριφορα προφανως σε καποια αλλη ασφαλεια . Αν πεσει και η αλλη μαλλον εχει καποιο θεμα το UPS αλλα τι ακριβως δεν μπορω να φανταστω
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
fotis 65 (29-10-13)
δοκιμασε αυτο που λεει ο σακης. αν και εμενα μου μυριζει η βλαβη στο ups η προβλημα με τις μπαταριες του. ειδικα αν το εχεις χρονια και δεν τις εχεις αλλαξει ποτε.
Ναι αν εχουν πεσει πολυ και καθε φορα που ανοιγει το UPS τραβανε οι μπαταριες πολυ ρευμα λογικο ειναι να κανει κατι τετοιο.
Αν ομως τροφοδοτησει απο αλλη πριζα και δεν πεσει ,δεν ειναι και πολυ διαφωτιστικο.
Μπορει να μην πεφτει γιατι εχει μεγαλυτερη ασφαλεια.Επισης επειδη τα πραγματα ειναι οριακα(1 φορα πεφτει,5 δεν πεφτει) μπορει η ασφαλεια της γραμμης εκεινης να ειναι σε καπως καλυτερη κατασταση απο του σαλονιου και να αντεχει το αυξημενο ρευμα εκινησης.
Η οι γραμμες των 230 να εχουν μεγαλυτερο μηκος και να περιοριζουν(ελαχιστα) το ρευμα.
Παντως αν πεφτει και την ανοιξει αμεσως πιστευω θα εχει "φορτωσει" ο μετασχηματιστης και οι πυκνωτες του UPS, με δυο -τρια ανοιγματα στο καπακι θα ανοιγει κανονικα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Κατ'αρχήν βγάλε το UPS από την πρίζα ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής, για να δεις πόση ώρα θα κρατήσει. Αυτό θα σου δώσει μια πολύ καλή ένδειξη για την κατάσταση των μπαταριών.
Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί το σβήνεις γενικώς...
Φίλε μου στη φωτογραφία φαίνεται ότι η ασφάλειά σου είναι 10Α καμπύλης Β. Άλλαξε τη με μια 10Α καμπύλης C και θα ησυχάσεις από το πρόβλημα αυτό.
fotis 65 (01-11-13)