Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αγ.Δημήτριος

Προεπιλογή πρόβλημα με τον sherwood rx4109

λοιπόν έχω αυτόν τον ενισχυτή και μου κλείνει(από την προστασία) http://www.youtube.com/watch?v=6cc7FESUDyA
    κάπως έτσι στην ένταση 40-45 (ανάλογα το τραγούδι) ενώ ο ενισχυτής έφτανε η ένταση του χωρίς να κλείσει 50 σίγουρα καμιά φορά και 52-53 και ρυθμίσεις πρίμα -8 και μπάσα -6(σπάνια και στο -4) ενώ τώρα το τα μπάσα τα κατέβασα στο -10 αλλά και πάλι κλείνει...
    ποιο πιστεύετε ότι είναι το πρόβλημα ?
    πάντως παλιά ο μακάκας από άγνοια μου είχα βάλει 2 ηχεία στα 4 ohm παράλληλα σε μια έξοδο αλλά δεν είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα και μιλάω για πριν από κανένα χρόνο....
    το πρόβήμα μου παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες και δοκίμασα και σίγουρα τραγούδια που παλιά δεν έκοβε ο ενισχυτής..
    τι μπορεί να φταίει ?
    από ψύξη δεν είναι σίγουρα γιατί και κρύος να είναι μου το κάνει αλλά έχω βάλει και 2 ανεμιστηράκια που τα δουλεύω...

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

δεν ειναι ευκολο να κανεις διαγνωση .... τηλεφωνικα

Οι λογοι που μπορει να κλεινει φυσιολογικα ενας ενισχυτης αυτου του τυπου που μαλλον ειναι χαμηλης ποιοτητας και ισχυος ειναι :

--Υπερβολικη θερμοκρασια
    --Υψηλοτερη ενταση απο οτι πρεπει
    --παραξενο η δυσκολο φορτιο ( αρα και αρπαγμενο κροσσοβερ η μοναδα )
    --Ηχειο το οποιο βουταει πολυ χαμηλα σε αντισταση σε καποια συχνοτητα
    --Βραχυκυκλωμα
    --Στιγμιαια αποσυνδεση του φορτιου ( δημιουργει σπινθιρισμο με χρυπαει την προστασια )
    --Βλαβη στην ιδια την προστασια
    --Εσφαλμενη εκτιμηση του ποσο τσαγανο εχει ενα τετοιο μηχανημα ...

Δυο πραγματα τα οποια ολοι πρεπει να γνωριζουν

1) Ειναι λαθος να νομιζουμε οτι ενας ενισχυτης 25 βαττ δεν μπορει να καψει ενα ηχειο 150 βαττ Το αντιθετο μαλιστα ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΣΧΥΣ Ενας ενισχυτης 40 βαττ τσιτωμενος σε κατασταση κλιπ μπορει ευκολοτατα να καταστρεψει ενα μεγαφωνο 100 200 η και παραπανω βαττ

2) ΜΕ το να βαλεις ανεμιστηρες σε ενα μηχανημα υπαρχει περιπτωση να εχει τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα και το μηχανημα να καει ακομα και αν εχει ανεμιστηρες επανω του . Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΝΑ ΦΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΙς ΨΥΚΤΡΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ . Διοτι αν φυσανε πανω στην πλακετα σημαινει οτι φυσανε και τους ""θερμοστατες" του μηχανηματος οι οποιοι εσφαλμενα θα εχουν πολυ λαθος κριτηριο για την θερμοκρασια και το μηχανημα τελικα θα καει ακομα και ανεχει ανεμιστηρες αν πιεστει για μεγαλο χρονικο διαστημα .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αγ.Δημήτριος

Προεπιλογή

λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε
    δεν έφταιγε ο ενισχυτής αλλά το ηχείο κατά ακρίβεια το μεγάφωνο για της χαμηλές
    οι ακροδέκτες του μεγαφώνου είναι με μπόρνες και ο ένας ακροδέκτης ή επειδή δεν τον είχα σφύξει καλά ή από τον συντονισμό ή και από τα 2 λύθηκε τελείως και δεν έκανε πάντα επαφή και έκλεινε ο ενισχυτής
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων

Δυο πραγματα τα οποια ολοι πρεπει να γνωριζουν

1) Ειναι λαθος να νομιζουμε οτι ενας ενισχυτης 25 βαττ δεν μπορει να καψει ενα ηχειο 150 βαττ Το αντιθετο μαλιστα ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΣΧΥΣ Ενας ενισχυτης 40 βαττ τσιτωμενος σε κατασταση κλιπ μπορει ευκολοτατα να καταστρεψει ενα μεγαφωνο 100 200 η και παραπανω βαττ

2) ΜΕ το να βαλεις ανεμιστηρες σε ενα μηχανημα υπαρχει περιπτωση να εχει τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα και το μηχανημα να καει ακομα και αν εχει ανεμιστηρες επανω του . Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΝΑ ΦΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΙς ΨΥΚΤΡΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ . Διοτι αν φυσανε πανω στην πλακετα σημαινει οτι φυσανε και τους ""θερμοστατες" του μηχανηματος οι οποιοι εσφαλμενα θα εχουν πολυ λαθος κριτηριο για την θερμοκρασια και το μηχανημα τελικα θα καει ακομα και ανεχει ανεμιστηρες αν πιεστει για μεγαλο χρονικο διαστημα .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    κύριε Σάκη
    για το 1 το γνωρίζω προσωπικά αλλά δεν ξέρω και θα ήθελα να μου το αναλύσεις αν μπορείς βέβαια γιατί παθαίνει ζημιά από την παραμόρφωση το ηχείο και όχι από την ισχύ ?
    για το 2 έβαλα ανεμιστήρες να βγάζουν τον αέρα όχι να βάζουν....
    Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΝΑ ΦΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΙς ΨΥΚΤΡΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    αυτό ισχύει και για το να ρουφάνε ?
    Υ.Γ.
    συγνώμη που άργησα να δώσω απάντηση απλά έψαχνα το πρόβλημα...

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Απλα καθε ενισχυτης ο οποιος εχει μπει σε παραμορφωση απο κλιπαρισμα οπως ενας ενισχυτης 25 βαττ πλακωμενος ωστε μηπως καταφερει να οδηγησει ενα ηχειο 100 βαττ στην εξοδο του δεν εχει πλεον μουσικη αλλα συνισταμενες συνεχους ρευματος σε συνδυασμο με μουσικη η οποια ειναι κασττροφικη για ενα ηχειο Κλιπαρισμα = Dc στην εξοδο .

Οσο για αυτο με τους αμνεμιστηρες το εξηγησα επαρκως δεν χρειαζεται κατι αλλο μην επαναλαμβανομαστε και κανε μια προσπαθεια να καταλαβεις οτι δεν εχει σημασια να τραβαει η αν φυσαει σημασια εχει μονο το ΠΟΥ

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Παρόμοια Θέματα

1. sherwood rx4010r
    από makoulis στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-11, 17:52

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι