Σύμφωνα με το σχέδιο στο #9 μου φαίνεται θα χρειαστεί όλο το εσωτερικό τύμπανο (με τις τρύπες ανοξείδωτο) κάνεις ερώτηση αν σε συμφέρει η αγορά του .
Σύμφωνα με το σχέδιο στο #9 μου φαίνεται θα χρειαστεί όλο το εσωτερικό τύμπανο (με τις τρύπες ανοξείδωτο) κάνεις ερώτηση αν σε συμφέρει η αγορά του .
Ευχαριστω, ο άξονας πάει πακέτο με το εσωτερικό ανοξείδοτο τύμπανο?
Έτσι δείχνει σύμφωνα με το σχέδιο (μοιάζει φιξ) εκτός και είναι όπως παρακάτω που εδώ μπορεί και να αντικατασταθεί το έδρανο , αλλά καλύτερα να ρωτήσεις για την περίπτωση αν υπάρχει περίπτωση να είναι ανταλλάξιμο και λυώμενο το έδρανο (το παρακάτω σετ 41 ευρώ)Ευχαριστω, ο άξονας πάει πακέτο με το εσωτερικό ανοξείδοτο τύμπανο?
έδρανο.JPG
http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...atid=21&m=&l=1
(στην σελίδα 7)
ευχαριστώ.
εν τω μεταξύ, δεν βρήκα κάτι για το WM1001eco στο παραπάνω site.
Θα περιμένω και την απάντηση του Μάνου του konman απο Κρήτη.
Δες τη φωτο στο #13 και αν ειναι τα ιδια τοτε κανουν.
Δες το και εδω.
Μάνο καλημέρα, στην #13, το μεταλικό ανταλλακτικό με χρώμα μπρούτζινο και διαστάσεις 500mm x (85mm/130mm) μοιάζει 100%. Μιλάω για αυτό που φαίνεται στην φώτο, να το δείχνει το πράσινο βελάκι (εδώ φαίνονται τα σχετικά ανταλλακτικά από το δικό μου πλυντήριο) :
αυτό το λέω απλά σαν ένδειξη γιατι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό δεν έχει καθεαυτό πρόβλημα, και δεν χρειάζεται αλλαγή. Στο προϊόν απο το γαλικό σάιτ, δεν υπάρχει.
αλλά συγκρίνοντας τον δίσκο που βιδώνει πάνω στο τύμπανο στο #13 απο την μία και στο γαλικό site που μου έστειλες και το οποίο φαίνεται 100% να ταιριάζει (και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό) , και αναφέρει το wm1001eco στην λίστα με τα μοντέλα στα οποία ταιριάζει, δεν μου φαίνονται ίδιοι:
Εδω φαίνεται το συγκεκριμένο ανταλλακτικό από eparts :
και εδώ από το γαλικό site :
βλέπω οτι έχει διαφορές, οπότε αν πάρω σαν ισχύουσα προυπόθεση οτι το ανταλλακτικό στο γαλικό site είναι το απολύτως σίγουρα ταιριαστό, τότε ίσως αυτό απο το eparts κάνει, ίσως και όχι.
Ένα άλλο στοιχείο είναι οτι το τριγωνάκι που φαίνεται με το μπλέ βελάκι στην 1η φώτο που δείχνω τα σχετικά ανταλλακτικά από το δικό μου πλυντήριο, υπάρχει και σε μένα αλλά και στο γαλικό site. Οπότε είμαι 100% σίγουρος οτι αυτό απο το γαλικό σάιτ ταιριάζει. Επίσης παρατηρώ απο το γαλικό σάιτ οτι η λίστα με τις υποστηριζόμενες μάρκες και μοντέλα είναι πολύ μεγάλη, (siemens, bosch, κτλ) οπότε αυξάνονται οι ελπίδες να το βρώ.
Αλλά από ότι βλέπω θα πρέπει να αποσυναρμολογήσω *και* τον κάδο ώστε να φτάσω στο τύμπανο, σωστά? Και από κεί και πέρα να μετρήσω τις διαστάσεις του εδράνου.
Μάνο, σε ρωτάω για φαίνεται απο το γαλικό σάιτ που έστειλες, και από τα προηγούμενα πόστς οτι έχεις μεγάλη γνώσση και εμπειρία, υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσεις να βρούμε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό όπως είναι στο γαλικό σάιτ από κάποιο ελληνόφωνο ή αγγλόφωνο σάιτ (ή και ανατολική ευρώπη) γιατί δεν γνωρίζω ούτε γαλικά ούτε γερμανικά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panixgr : 29-09-13 στις 10:02
επίσης θα ήθελα τα φώτα σας σε σχέση με το πως ανοίγω τον κάδο για να βγάλω το τύμπανο. Μου φαίνεται πολύ δουλιά, και δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει απο τα 2 πλάγια αριστερά - δεξιά ή από πάνω ή και συνδιασμός όλων. Δεν έχουμε χώρο στο μπάνιο για να βάλω όλα τα ανταλλακτικά σε μια θέση τακτικά και όμορφα.
Βλέπω απο αριστερά έχει ένα παρόμοιο σύστημα δεσίματος με την δεξιά πλευρά. Θέλει λύσιμο και απο αριστερά?
τα φώτα σας θα ήταν παραπάνω απο ευπρόσδεκτα.
Πρεπει να βγαλεις και το πανω μερος του πλυντηριου,
αλλα θελει μεγαλη προσοχη στα καλωδια και στην ντιζα του νερου.
Θα το δεις οταν το ανοιξεις πιο ακριβος ειναι, μπορει να ειναι και τα ιδια.Μάνο, σε ρωτάω για φαίνεται απο το γαλικό σάιτ που έστειλες, και από τα προηγούμενα πόστς οτι έχεις μεγάλη γνώσση και εμπειρία, υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσεις να βρούμε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό όπως είναι στο γαλικό σάιτ από κάποιο ελληνόφωνο ή αγγλόφωνο σάιτ (ή και ανατολική ευρώπη) γιατί δεν γνωρίζω ούτε γαλικά ούτε γερμανικά.
Όσα περισσότερα καπάκια βγάλεις τόσο περισσότερο θα σε διευκολύνει στην εργασία σου . Αλλά καλύτερα να γίνει η δουλειά εκτός μπάνιου σε ευρύ χώρο . Να σημειώνεις πάντα τι βγάζεις και για εσένα αν χρειαστεί τράβα φωτογραφίες ή και βίντεο για πάρτι σου , γιατί μέχρι να βρεις και τα ανταλλακτικά και να τελειώσεις την διαδικασία όλο και κάτι θα ξεχάσεις.Μου φαίνεται πολύ δουλιά, και δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει απο τα 2 πλάγια αριστερά - δεξιά ή από πάνω ή και συνδιασμός όλων.
Κανονικά πρέπει να τακτοποιήσεις και τις 2 πλευρές , γιατί αν είναι να κάνεις τόση φασαρία μόνο για την μια πλευρά και σύντομα σου παρουσιάσει πρόβλημα στην άλλην θα χτυπιέσαι και πάλι αργότερα.Βλέπω απο αριστερά έχει ένα παρόμοιο σύστημα δεσίματος με την δεξιά πλευρά. Θέλει λύσιμο και απο αριστερά?
Αν καταφέρεις να βγάλεις όλο το επάνω καπάκι με το καντράν με τα κουμπιά και το λάστιχο πόρτας θα έχεις ένα καλό πανόραμα για να δεις τι μπορείς να κάνεις . είναι δύσκολη δουλειά να το έχεις υπόψιν. Και καλό είναι να συννενοηθείς με την εταιρία αν στο μοντέλο σου υπάρχει περίπτωση το έδρανο να είναι λυώμενο γιατί αν δεν είναι και πάει όλο μαζί το τύμπανο για αλλαγή δεν θα σε συμφέρει.
Πέτρο, μάλλον εταιρία στην ελλάδα δεν υπάρχει, δεν είδα κάτι στον μπενρουμπή πλέον για brandt, εκτός και αν την αντιπροσωπεία την έχει πάρει άλλος. Αμα δείς όμως το πόστ του Μάνου στο #15 είναι ακριβώς το ανταλλακτικό που θέλω. Το θέμα είναι οτι ήδη έχω ταλαιπωρηθεί να φθάσω ως εκεί που έφτασα. Και ο χρόνος μου είναι μόνο σαββατοκύριακο. Φοβάμαι μην και το επόμενο σάββατο δεν θυμάμαι τίποτα. Ίσως αν κατάφερνα να ανοίξω και παραμέσα, να σιγουρευτώ για το ανταλλακτικό και μετά να καλέσω μάστορα, αφού θα έχω προσωπική εκτίμηση για το κόστος. Δηλαδή το τελικό κόστος θα βγεί σε λογική τιμή.