Φίλε Πέτρο ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.
Να βάλω λίγο τα πράγματα στη θέση τους γιατί μάλλον τα μπέρδεψα..
Το πλυντήριο που έτυχε της διπλής επίσκεψης του τεχνικού ήταν της αδερφής μου, το οποίο είχε αγοραστεί το 1994. Το 2010 άρχισε να κάνει θόρυβο, ήρθε τεχνικός, άλλαξε ρουλεμάν (προφανώς, δεν τον παρακολούθησα) και έφυγε (μαζί με τις βίδες που του περίσσεψαν). Το πλυντήριο όμως πλέον, αν και λειτουργούσε κανονικά, έκανε διαολεμένο θόρυβο, οπότε και ξαναήρθε μια επίσκεψη ο τεχνικός για να το.. συνεφέρει. Δεν περνάει ένας μήνας (κάπως πιο ήσυχης λειτουργίας) και.. το πλυντήριο κλατάρει τελείως (Έπεσε ο κάδος). Σε επικοινωνία με τον τεχνικό δεν ήθελε να ξαναέρθει (το πήρε φαίνεται από φόβο). Είπε στην αδερφή μου να πάρει άλλο.
Ερχόμαστε τώρα στο δικό μου. Αγοράστηκε το 2002. Δούλευε απροβλημάτιστα μέχρι τώρα που παρουσίασε σκουριά. Υποθέτω (και ελπίζω) πως η σκουριά προέρχεται εξωτερικά του κάδου, οπότε με αλλαγή εδράνου-ρουλεμάν-τσιμούχας θα διορθωθούν τα πράγματα. Το λέω αυτό, γιατί στη φωτογραφία που έχω βγάλει από το εσωτερικό του κάδου διακρίνω κάποια ίχνη σκουριάς. Ελπίζω να μην έχει σκουριάσει ο κάδος (ή τουλάχιστον αυτό το τμήμα του που ενώνεται με τον δεξί άξονα), γιατί φαντάζομαι τότε πάω για καινούριο πλυντήριο. Ξεκίνησα, λοιπόν, να ξεβιδώσω το έδρανο και αναγκάστηκα να κόψω και μια βίδα που δεν έλεγε να κουνηθεί. Τώρα, λοιπόν, το τραβάω για να βγεί και.. δεν! Να δοκιμάσω πιο βίαια; Μήπως υπάρχει κάπου κάποια ασφάλεια και κάνω ζημιά στον άξονα;
Απ' ό,τι βλέπω εδώ http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...2&cpi=&s=&l=1# έχεις δίκιο, το ρουλεμάν είναι πονταρισμένο στο έδρανο, αλλά μάλλον βγαίνει όλο μαζί προς τα έξω.
Χμμ.. η 5η φωτογραφία δεν μπορεί να γίνει πιο μακρινή, γιατί είναι από το εσωτερικό του κάδου και είναι τραβηγμένη με το κινητό κολλημένο στην άλλη (αριστερή) πλευρά του κάδου (5η). Στην 4η που έχω τραβήξει από το επάνω άνοιγμα που έχει ο κάδος φαίνονται κάποια ίχνη σκουριάς.
Ναι. Στη Λαμία έχουμε πολύ σκληρό νερό και.. όχι, δεν έχω βάλει ποτέ κάποιο καθαριστικό για άλατα.. Θα έπρεπε όμως εε..;
Να προσθέσω ότι ΚΑΙ το δικό μου πλυντήριο, τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα όταν παραφορτώνονταν έκανε θόρυβο κατά το στύψιμο (ρουλεμάν). Να υποθέσω, λοιπόν, αφού δύο πλυντήρια της ίδιας μάρκας, ίδιας τεχνολογίας παρουσίασαν παρόμοιο πρόβλημα, πως φταίω εγώ (υπερβάλουμε στη φόρτωση του πλυντηρίου) ή έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με την κατασκευή της (στο δεξί έδρανο) η Brandt?
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
02092013329.jpg

Απάντηση με παράθεση