fotisp2 (03-06-13)
Παλικάρια είστε σίγουροι?Ήμουν σίγουρος οτι είναι τεχνολογίας CCFL. Μου το είπε ο πωλητής όταν την αγόραζα και το διάβασα και τώρα που έψαχνα λύση στο πρόβλημα (Δεν είπε οτι είναι ccfl αλλά με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει led μιας και υποστήριξε οτι οι led τηλεοράσεις παρουσιάζουν ασυνέχεια στον φωτισμό). Δείτε εδω και εδω. Σκέφτηκα μήπως βγήκαν δυο παραπλήσια μοντέλα και έψαξα για LG42LD750 με led backlight αλλά δεν βρήκα κάτι...
Το τροφοδοτικό βγάζει και απο τους 2 μετασχηματιστές 1000V για backlight (τουλάχιστον τόσα λέει). Απ' όσο έχω ακούσει για led θελει πολύ λιγότερο...
Τέλος όπως είπα και πριν ο φωτισμός είναι κανονικός τα λίγα δευτερόλεπτα που παίζει. Και έχω πλήρη έλεγχο της φωτεινότητας. Αν πράγματι φταίει αυτό (το dimmer) δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται αυτή η δυνατότητα? Να υποθέσω ότι το STR W6053N ειναι υπεύθυνο για τον έλεγχο?
Οκ οκ οκ για να λέω και την αλήθεια ΔΕΝ είδα και με τα μάτια μου τις λάμπες CCFL αλλά δεν είχα στο μυαλο μου οτι θα μπορούσαν να έχουν πρόβλημα μέχρι που αναφέρθηκε σήμερα. Θα το κοιτάξω αύριο πρωί πρωί να βεβαιωθώ.
Αν τελικά αποδειχτεί οτι ειναι led δεν θα βρίσκω πέτρα να κρυφτώ!![]()
Οκ πρωί πρωί άνοιξα για ακόμα μια φορά την tv. Μπορώ λοιπόν να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για ccfl (Wide Color Gamut-CCFL που λέει και το εγχειρίδιο).
(Φωτογραφίες εδώ!)
Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Η τηλεόραση παρουσίασε σταδιακό πρόβλημα. Δηλαδή Στην αρχή άνοιγε κανονικά και παρουσίαζε πρόβλημα ΜΟΝΟ αν την έκλεινα και την ξανανοιγα. Τότε έκλεινε με σφάλμα. Αν περίμενα για αρκετά λεπτά μέχρι να κρυώσει άνοιγε κανονικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ίσως το πρόβλημα να υπήρχε πολύ καιρό πριν το καταλάβω (δεν συνηθίζω να αναβόσβηναν την τηλεόραση μου χωρίς λόγο).
ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ SITE AΡXIKA ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΕΙΡΑ LD750 ΕΙΝΑΙ LED BACKLIGHT ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ CCFL http://translate.google.gr/translate...50.html&anno=2
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη COBAEL : 02-06-13 στις 23:02
Ανοίγω σήμερα την τηλεόραση και πάω να δω τις ccfl. Αποσυναρμολογώ την τηλεόραση κανονικά και βγάζω το lcd panel. Έπειτα ξαναβάζω το τροφοδοτικό και πάω να την ανάψω.
IMAG0265.jpg
Οι λάμπες άναψαν κανονικά άλλα την πρώτη φορά δεν έσβησαν! Δηλαδή η τηλεόραση άνοιξε και έπαιξε κανονικά. Όταν την έσβησα και την ξανάνοιξα το πρόβλημα επανήλθε. Πάντως οι λάμπες πρέπει να είναι οκ. Ανάβουν μαζί, αλλάζουν φωτεινότητα ταυτόχρονα, γενικά έχουν την ίδια συμπεριφορά. Οι τάσεις προς μητρική είναι οκ. Άρα το μόνο που μένει είναι το inverter.
Επίσης αν η τηλεόραση περάσει το πρώτο στάδιο της εκκίνησης δεν έχει πρόβλημα ακομα και αν δουλέψει πολλές ώρες. Οποτε ισως ειναι κάποιο κύκλωμα εκκίνησης? Τώρα θα μου πείτε "πιθανολογείς", αλλα ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται.
Λέω να ξεκινήσω αλλάζοντας τους πυκνωτές. Αφού το inverter είναι αυτό που με απασχολεί, αλλά δεν βλέπω και πολλούς απο πλευράς inverter. μόνο 2 μικρούς σε κάθε μετασχηματιστή και άλλους 2 μικρούς πιο πίσω. Καμιά άλλη ιδέα?
το πρόβλημα σου το γράψαμε τη λύση σου την έδωσε το σέρβις της lg μόνος σου δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο να την φτιάξεις πρόσεχε να μην την καταστρέψεις τελείως
Το ξέρω ότι δεν μπορώ να την κάνω μόνος μου. Γι' αυτό ήρθα εδώ μήπως με βοηθήσει κάποιος. Στο service της LG μπορούσα να πάω από την πρώτη μέρα. Όσο για το αν την χαλάσω τελείως προφανώς ανέλαβα ο ίδιος το ρίσκο. Τέλος πάντων αφού άλλες ιδέες δεν βλέπω μάλλον ήρθε η ώρα να κάνω αυτό που μου μένει. Καλή σας μέρα από εμένα και ευχαριστώ όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν.
Μεγάλη πιθανότητα να έχει πρόβλημα κάποια λάμπα .Αν θέλεις να ρισκάρεις λίγο μπορείς να δοκιμάζεις μια μια λάμπα αντικαθιστώντας την με μια αντίσταση 470κ 1w περίπου μέχρι να βρεις ποια φταίει
το θέμα το έχουμε εξαντλήσει τα μόνιτορ και τα λάπτοπ δεν έχουν καμία σχεση με τις τηλεοράσεις
το γράφω για τελευταία φορά η συγκεκριμένες τηλεοράσεις είναι οι περισσότερες από ηλεκτρονική εισαγωγή το ίδιο πλαίσιο φοράει και η led έχει κύκλωμα dimmer και από εκεί έχουν δημιουργήσει όλες την ίδια βλάβη τις γνωρίζω πολύ καλά γιατί επισκευάζω τα media και ηλεκτρονική αθηνών τις εγγυήσεις τώρα για να επισκευάσεις το τροφοδοτικό αυτό θέλει γνώσεις παρ'ότι είναι απλό.
το σασί έχει τρόπο να ξεκινήσει και να πάρεις service report που δεν είναι του παρόντος να το εξηγήσουμε περισσότερο και το κόστος του καινούριου είναι 85€
ελπίζω να σας έλυσα την απορία σας ευχαριστώ και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε