Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26
    Το avatar του χρήστη cyberlord_64
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Λαρισα

Question Πιθανό πρόβλημα στο τροφοδοτικο (lgp42-10tm) της LG 42LD750

Καλησπέρα παιδιά (η και καλημέρα για όσους διαβάζουν το πρωί).

Έχω μια τηλεόραση LG 42LD750 με το εξής πρόβλημα:
    Μόλις την ανάψω η οθόνη ενεργοποιείται καθώς επίσης και ο ήχος. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο η οθόνη σβήνει. ένα δευτερόλεπτο αργότερα ανοίγει πάλι και ξανασβήνει. Ο ήχος παίζει κανονικά στο μεταξύ. Αυτό γίνεται 3 φόρες ακριβώς όποτε η τηλεόραση σβήνει οριστικά και το power led αναβοσβήνει κόκκινο.
    Αν μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα προλάβω να απενεργοποιήσω την οθόνη (δηλαδή να θέσω το power saver σε "απενεργοποίηση της οθόνης") η τηλεόραση παίζει κανονικά (με την εικόνα απενεργοποιημένη δηλαδή δεν σβήνει μόνη της).
    Ο παραπάνω λόγος με οδηγεί στο να πιστεύω ότι φταίει το τροφοδοτικό. Μόλις δηλαδή η κατανάλωση υπερβεί ένα όριο κλείνει.

Το τροφοδοτικό της τηλεόρασης είναι το "lgp42-10tm". Απ' οτι διάβασα σε ξενα forums σε παρόμοιες περιπτώσεις συνιστούσαν την αλλαγή πυκνωτή. Η τηλεόραση είναι 2 και κάτι ετών όποτε εκτός εγγύησης, αλλα τοποθετημένη πάντα σε UPS και άνοιγε το πολύ 3 ώρες τη μέρα, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι πως στο καλό κάηκε εξάρτημά της.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
    • Έχει κανείς συναντήσει το ίδιο πρόβλημα και αν ναι πως το αντιμετώπισε?
    • Πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι πρόκειται πράγματι για πυκνωτή και όχι για κάποιο άλλο εξάρτημα?
    • Αν δεν καταφέρω να κάνω την επισκευή γνωρίζει κανεις που μπορώ να βρω μια καινούρια η μεταχειρισμένη πλακέτα τροφοδοσίας σε χαμηλή τιμή?

Υ.Γ. Αν και μπορώ να κάνω υποτυπώδεις επισκευές και θα μπορέσω να αλλάξω ηλεκτρονικό εξάρτημα με ευκολία, το να εντοπίσω το πρόβλημα είναι για εμένα αρκετά δύσκολο (εξ 'ου και οι βλακώδεις ερωτήσεις μου ). Μιλώντας με το εξουσιοδοτημένο service της LG ενημερώθηκα (και παράλληλα έπαθα και ένα μικρο εγκεφαλικό) ότι το κόστος αγοράς καινούριου τροφοδοτικού θα στοιχίσει 110 ευρώ και η επισκευή από το ίδιο το service πάνω από 200. Λόγο του ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με το περιεχόμενο του πορτοφολιού μου θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
    Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το πρόβλημα μου.

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Το πρόβλημα αυτό πιθανόν οφείλεται σε πυκνωτές.
    Κατ'αρχάς πρέπει να την ανοίξεις το πίσω κάλυμμα της.
    Στη συνέχεια θα εντοπίσεις τη πλακέτα του τροφοδοτικού της tv. Θα ναι σαν αυτή: https://www.google.gr/search?q=LG+42...w%3B1028%3B768

Στην εικόνα το λέει σαν Power Supply. Σε αυτήν την πλακέτα πανω βρίσκονται οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που μπορεί να είναι υπεύθυνοι.
    Συνήθως αν είναι χαλασμενοι, φαίνονται όταν φουσκώσουν στο πάνω μέρος τους ή/και εμφανίσουν καφέ στίγματα.Αν είναι κάποιοι έτσι πρέπει να τους αλλάξεις όπως και τους υπόλοιπους καθώς μπορεί να χαλάσουν σύντομα.
    http://www.google.gr/search?q=%CF%86...%3B1260%3B1280

Δες εδώ ενα σχετικό video : http://www.youtube.com/watch?v=EbGiXqBAvvo

Οπότε τσέκαρε αυτό...Το αν είναι συνδεδεμένη σε UPS δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαλάσουν οι πυκνωτές καθώς αυτοί μετά από κάποιο καιρό λόγω γήρανσης το παθαίνουν.
    Αν δεν παρατηρήσεις φουσκωμένους/σκασμένουν πυκνωτές τότε θα πρέπει με ένα πολύμετρο να μετρήσεις τάσεις στην έξοδο της πλακέτας για να δεις αν είναι οκ οι τάσεις που αναγράφονται πάνω της.
    Αν δεν βγάζει τις τάσεις που πρέπει και οι πυκνωτές είναι ok τότε φταίνε άλλα εξαρτήματα τα οποία είναι λίγο δύσκολο να τα ελέγξεις...Μπορείς και να πάρεις και νέα πλακέτα...http://www.ebay.com/itm/LG-42LD452B-...item2c6e4c030d
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manos_3 : 30-05-13 στις 21:14

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Λαρισα

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι.
    Έκανα μια πρόοδο σήμερα και επανέρχομαι για επιβεβαίωση. ΚατΆ αρχάς ευχαριστώ φίλε Μάνο για τις συμβουλές. Ακολούθησα τις οδηγίες και ιδού τα αποτελέσματα.
    Ανοίγοντας την τηλεόραση παρατήρησα (όπως και στην φωτογραφία που μου έστειλες) την πλακέτα τροφοδοσίας και την μητρική πλακέτα.

tv-eswteriko.jpg

Η PSU είχε 3 εξόδους. 1 προς την μητρική πλακέτα (την οποία και μέτρησα και παραθέτω τα αποτελέσματα των μετρήσεων) και 2 υψηλής τάσεως που αδυνατώ να μετρήσω λόγω του εύρους μέτρησης του ερασιτεχνικού μου πολύμετρου (έως 600V)
    Να υπενθυμίσω πως η πλακέτα τροφοδοσίας είναι η LGP42-10TM

_vyr_1279S6309411.jpg

την οποία δεν μπορώ να βρω στο ebay, και αυτές που βρισκω σε άλλες ιστοσελίδες με ανταλλακτικά LG (αμφιβόλου αξιοπιστίας κατά την άποψη μου) έχουν 100$-130$. Κοντά δηλαδή στην τιμή που μου είπαν από το Service. Η πλακέτα που μου προτείνεις Μάνο αν και φθηνή δεν ξέρω αν είναι συμβατή με την τηλεόραση μου.
    ΠαρΆ αυτά οι μετρήσεις που έκανα προς την μητρική φαίνονται Ο.Κ. Δείτε και εσείς το αρχείο που επισυνάπτω και πείτε μου την γνώμη σας.
    Αυτό που όμως διαπίστωσα είναι πως τελικά η οθόνη ΔΕΝ σβήνει! Το πρόσεξα αφού χρησιμοποίησα δυνατό φως κάθετα στην οθόνη. Αυτό που σβήνει είναι το backlight. Αυτόματα λοιπόν (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) πιστεύω πως το πρόβλημα βρίσκεται στο inverter του τροφοδοτικού.
    Βάσει το βίντεο που μου έστειλες Μάνο οι πυκνωτές φαίνονται εντάξει. Δεν παρουσιάζουν κανένα φούσκωμα, καμία αλλοίωση (εξωτερική τουλάχιστον), ούτε καν κάποια παράξενη οσμή.
    Σκέφτομαι λοιπόν το εξής. Μιας και η τάση ήταν πάντοτε σταθεροποιημένη και καθαρή από παράσιτα μήπως η θερμοκρασία ήταν τελικά ο παράγοντας που επιβάρυνε την PSU. Το σπίτι μου είναι πολύ ζεστό και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
    Ίσως κάποιο από τα στοιχεία πάνω στις ψήκτρες να μην άντεξε.

PSU.jpg

Σε δεύτερη φάση λοιπόν σκοπεύω να μετρήσω όλα τα στοιχεία που αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία.
    Τέλος η συστοιχία καλωδίων προς την μητρική πλακέτα φέρει εκτός από τις παροχές και κάποια καλώδια σήματος όπως: P-DIM, P-DIM2, A-DIM, Inv (μάλλον inverter) on – off, POWER και ERROR. Τα P-DIM, P-DIM2, A-DIM υποθέτω στέλνουν κάποια συχνότητα για τον έλεγχο της φωτεινότητας, Το inv on – off ενεργοποιεί η απενεργοποιεί το inverter για τον φωτισμό, To power ενεργοποιεί της κύριες λειτουργίες και το error στέλνει κάποιο σήμα σφάλματος.
    Τα παραπάνω τα υποθέτω και θα ήθελα μια επιβεβαίωση από κάποιον ειδικό.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας απόψεις και εμπειρίες πάνω στο ίδιο η και σε παρόμοια θέματα
    Συγνώμη για το μέγεθος του post αλλά ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικός.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και οποιαδήποτε βοήθεια.

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Το θέμα είναι....Έχει πρόβλημα το κύκλωμα του iverter στη πλακέτα της τροφοδοσίας ή οι λάμπες CFL; Απ'όσο ξέρω για να ξεκαθαρίσεις τι φταίει πρέπει ή να δοκιμάσεις με άλλη πλακέτα ή να συνδέσεις άλλες λάμπες στις εξόδους του inverter και να δεις αν αναβουν.

Τώρα δεν ξέρω αν είναι κάτι άλλο...Ας μας πουν τη γνώμη τους και άλλα πιο έμπειρα μέλη.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Λαρισα

Προεπιλογή

Επιπλέον πληροφορίες!!!
    ΚατΆ αρχάς Μάνο η τηλεόραση ανάβει κανονικά. Δεν παρατηρώ δηλαδή κάποιο πρόβλημα στον φωτισμό τα λίγα δευτερόλεπτα που ανάβει. Μπορεί μια CFL να είχε πρόβλημα αλλά να εκπέμπει κανονικό φωτισμό? Πως μπορώ να την ελέγξω και που βρίσκεται αυτή?
    Δεύτερον στο προηγούμενο Post μου έγραψα μια υπόθεση για το inv on – off και ERROR. ΑπΆ ότι φαίνεται η υπόθεση μου δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα. Η διαδικασία που ακολουθεί η τηλεόραση μου είναι η εξής:

Χωρίς τίτλο.jpg

To ERROR μπορεί να αναφέρεται και στην CFL?
    Τέλος Προσπάθησα να μετρήσω κάποια από τα εξαρτήματα πάνω στις ψήκτρες. Λόγω του ότι δεν γνωρίζω ακριβώς πώς να τα ελέγξω επικέντρωσα την προσοχή μου σε αυτά που απαντώνται στην πλακέτα περισσότερο από 1 φορές. Δηλαδή στα:

• Κ3868 0:2 (x
    • K MBRF 10 U 150 CT (x2)

εκτέλεσα τις ίδιες ενέργειες σε όλα και προσπάθησα να δω διαφορές μεταξύ τους. Πράγματι στην ομάδα Κ3868 0:2 η αντίσταση μεταξύ 1 και 3 διαφέρει σε 4 από τα 8 εξαρτήματα.

IMAG0018.jpg

Τι λέτε γιΆ αυτό? Έχω πράγματι βρει κάτι η έκανα πατάτα?
    Τα υπόλοιπα εξαρτήματα από πλευράς inverter είναι τα εξής:

INVERTER2.png

Η D10XB60 9D για ανορθωτής μου κάνει και στοιχεία για το ολοκληρωμένο STR W6053N βγήκα στο internet.
    Οι θέσεις στην πλακέτα είναι αυτές αντίστοιχα:

IMG00339-20130530-1851.jpg

Θα εκτιμούσα αν μπορούσε κάνεις να μου πει πως μπορώ να ελέγξω την καλή λειτουργία τους.

Το avatar του χρήστη nikoskosm
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

αν σε ενδιαφέρει δες το παρακάτω λινκ:

http://www.sahy.cz/sahy/0/0/3/42/9/0...ovo=LGP42-10TM

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Τι προτεινω εγω σαν ερασιτεχνης:
    α)Αλλαξε πυκνωτες (αφου δεν εχεις esr meter για να τους τσεκαρεις εντος κυκλωματος)
    β)επειδη δεν εχεις εξοπλισμο να τσεκαρεις τις λαμπες παρε αυτο που ειναι και φτηνο:http://www.ebay.co.uk/itm/CCFL-Inver...item415f108aa3 .Εαν αναψουν οι λαμπες τοτε φταiει το inverter

Το avatar του χρήστη her
    Μέλος
    Όνομα
    Ηρακλής
    Περιοχή
    Αργυρούπολη

Προεπιλογή

μετρα με πολυμετρο την αντισταση του ενος και του αλλου στη παρακατω φωτογραφια με ακριβεια.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Λαρισα

Question τιποτα ακόμα...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από her Εμφάνιση μηνυμάτων
    μέτρα με πολυμετρο την αντισταση του ενος και του αλλου στη παρακατω φωτογραφια με ακριβεια.
    Την μέτρησα όταν είχα αποσυνδέσει την πλακέτα για να ρίξω μια πιο κοντινή ματιά. Δεν έδωσα και πολλή σημασία μιας και μου φάνηκε ΟΚ. Η διαφορά μεταξύ των δυο πρέπει να ήταν κάπου 1ohm στο 2ον και ίδια στο πρωτεύων.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikoskosm Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν σε ενδιαφέρει δες το παρακάτω λινκ:

http://www.sahy.cz/sahy/0/0/3/42/9/0...ovo=LGP42-10TM
    Έχω δει αρκετές τέτοιες πλακέτες. Προσωπικά όμως θα προτιμούσα να πληρώσω παραπάνω και να την πάρω την ίδια μέρα και να έχω την δυνατότητα επιστροφής σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (πάλι την ίδια μέρα). Πότε δεν ξέρεις...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από angel_grig Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι προτεινω εγω σαν ερασιτεχνης:
    α)Αλλαξε πυκνωτες (αφου δεν εχεις esr meter για να τους τσεκαρεις εντος κυκλωματος)
    β)επειδη δεν εχεις εξοπλισμο να τσεκαρεις τις λαμπες παρε αυτο που ειναι και φτηνο:http://www.ebay.co.uk/itm/CCFL-Inver...item415f108aa3 .Εαν αναψουν οι λαμπες τοτε φταiει το inverter
    Θα προσπαθήσω να βρω ESR meter. Εχω εναν φιλο που ισως εχει.

Αν εξαιρέσουμε παντως τους πυκνωτές και τις λάμπες προς τα που μπορώ να κινηθώ? Ποιο εξάρτημα θα ήταν ο αμέσως επόμενος ύποπτος?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Αμαλιαδα

Προεπιλογή

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΠΕΣ CCFL ΕΙΝΑΙ LED BACKLIGHT

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Σταθερός Η/Υ] Τροφοδοτικο Thermaltake
    από pixakos91 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2