Κράτα μια αβάντα για σιγουριά ... από το τελευταίο κομμάτι του σύρματος του θερμοστάτη . σημάδεψε π.χ. με μαρκαδόρο ή βάλε μια ενδεικτική ταινία ή μέτρα πόσα εκατοστά μέσα ήταν το τελευταίο κομμάτι του σύρματος . Έτσι θα είσαι ποιο σίγουρος στο ίδιο μήκος του νέου θερμοστάτη ότι θα μπει στο τέρμα του
Πέρασα τον καινούργιο θερμοστάτη. Το σύρμα του καινούργιου είναι περίπου πέντε πόντους πιο κοντό από το εργοστασιακό. Λέτε να υπάρχει θέμα??Το έβαλα όσο πιο βαθιά μπορούσα. Δεν ανοιξα την οροφή διότι από τον τρόπο που έμπαινε και έβγαινε το σύρμα μάλλον είχε "οδηγό".
Τώρα το έβαλα σε λειτουργία και θα περιμένω μέχρι το βράδυ να δω τι θα γίνει. Το ρύθμισα λίγο υψηλά για να το κρυώσει και να δω μετά αν θα κλείνει.
Ο θερμοστάτης που πήρα είναι της μάρκας ranco και γράφει ότι κάνει για bosch. Στην αντιπροσωπία της bosch κάτι για 50άρικο μου είπε και έφυγα τρέχοντας..
http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...91&cpi=&s=&l=1
Αυτά τα πέντε-δέκα εκατοστά να κάνουν διαφορά?
50άρικο??? θα έλεγα στην Bosch τι έχουν να παίρνουν από εμάς .. αλλά δεν το γράφω γιατί διαβάζουν και κυρίεςΣτην αντιπροσωπία της bosch κάτι για 50άρικο μου είπε και έφυγα τρέχοντας..![]()
Δυστυχώς το E-Nr του ψυγείου δεν μπορώ να το διαβάσω γιατί ήταν σε μια ετικέτα στο εσωτερικό του ψυγείου που έσβησε με τα χρόνια(ήταν εκεί που είναι τα συρταράκια της συντήρησης).
Τον θερμοστάτη όμως τον γνήσιο τον έχω στα χέρια μου και γράφει THOMSON Made in France. Δεν ξέρω αυτό βοηθάει??
Λοιπόν μετά από 1 βράδυ με τον καινούργιο θερμοστάτη το ψυγείο φαίνεται να έγινε. Δεν πιάνει ούτε πάγο και η θερμοκρασία μετρημένη με θερμόμετρο ήταν κοντά στους 8 βαθμούς στην συντήρηση(με τον διακόπτη στο 2 από το 4). Με τον χαλασμένο θερμοστάτη έπιανε πολύ πάγο στην πλάτη και θερμοκρασία κοντά στους 0 βαθμούς σε οποιαδήποτε θέση.
Οπότε ακόμα μια επιτυχία χάρη στην βοήθεια σας. Για ερασιτέχνης τεχνίτης μια χαρά τα πήγα. 3 στα 3 (φούρνος,πλυντήριο,ψυγείο)!!!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!!!!!
Υ.Γ Πήγα να πάρω τα λαμπάκια ενδείξεως λειτουργίας από την αντιπροσωπία και έκαναν 10 ευρώ το ένα!!!! Απορώ για κορόιδα ψάχνουν??? Φυσικά και δεν τα πηρα. Ένα αντίστοιχο σε ηλεκτρονικάδικο έκανε 1 ευρώ. Άλλα δεν ταίραιζε και έτσι δεν τα άλλαξα καθόλου.