Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
101% γράψε καλύτερα . με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής 1) Σταματάει μόλις γυρίζεις το κουμπί στο (0) ... 2) ότι ανέφερες καλή ψύξη συντήρησης 0 βαθμούς.

Μια φορά που άλλαξα θερμοστάτη σε περίπου ίδιο ψυγείο ... αναγκάστηκα να ξεβιδώσω από πίσω ψηλά στο πάνω μέρος (ταβάνι) έχει 2 βίδες που στηρίζουν συνήθως μια "περσίδα" πλαστικό πλαίσιο ... αν ξεβιδώσεις και βγάλεις το πλαίσιο . μετά βγαίνει συρταρωτά το καπάκι του ταβανιού .
Μόλις βγει αυτό . έχεις ένα πανόραμα με καλώδια πλακέτα και 2 θερμοστάτες.
Εσύ θα δεις ποιος είναι ο θερμοστάτης συντηρήσεως (το κουμπί που ρυθμίζεις τους βαθμούς της συντήρησης) . Ο αισθητήρας (σύρμα) που έχει αυτός ο θερμοστάτης θα τον ακολουθήσεις να δεις από που περνάει και που καταλήγει . Επομένως παρομοίως θα περάσεις τον καινούριο θερμοστάτη. ( Να προσέξεις να μην μπερδέψεις καλώδια ) και 2ον να μην τσακίσεις υπερβολικά το σύρμα του αισθητήρα και σπάσει σε όλη την διαδικασία . Εννοείται πάντα με κλειστό το ρεύμα
Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Το ξέρω ότι πάντα κάνουμε τέτοιες δουλειές με κλειστό ρεύμα μιας και είμαι μηχανικός και στο μάθημα της ηλεκτροτεχνίας μας το έλεγαν πολλές φορές και με μεγάλα γράμματα.

Δυστυχώς ακόμα και έμπειροι τεχνίτες έχουν ατυχήματα με το ρεύμα. Γιαυτό θέλει πολύ προσοχή ακόμα και με τον ουδέτερο που θεωρείται ότι δεν έχει ρεύμα.

Υ.Γ Για να σου πω μια ιστορία ηλεκτρολογικής τρέλας κάποτε στο σχολείο που δούλευε ο πατέρας μου έγινε βραχυκύκλωμα και κάηκε ο μετασχηματιστής υποβιβασμού της κεντρικής κολώνας της ΔΕΗ. Όταν επισκευάσαν τον μετασχηματιστή και έδωσαν ρεύμα διαπίστωσαν ότι ότι στον κεντρικό πίνακα του σχολείου το καλώδιο της φάσης είχε λιώσει και είχε ακουμπήσει με τον ουδέτερο με αποτέλεσμα ο ουδέτερος να έχει ρεύμα....