Και αυτα ειναι τα ιδια.
IMG_2169.jpg
Εγω προτιμω με βιδα διοτι μετα απο καιρο χαλαει ο πυρος και κανει θορυβο.
Και αυτα ειναι τα ιδια.
IMG_2169.jpg
Εγω προτιμω με βιδα διοτι μετα απο καιρο χαλαει ο πυρος και κανει θορυβο.
Ακριβώς αυτά πήρα.
Ξεκινάει η διαδικασία εισαγωγής των ρουλεμάν
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη papath : 17-05-13 στις 18:09
Τα ρουλμαν τοποθετήθηκαν. Τα χτύπησα σιγά σιγά μέχρι που "έκατσαν" στη θέση τους.
Το εξωτερικό πήγε στη θέση του όπως ακριβώς ήταν και αυτό που έβγαλα.
Στην εσωτερική πλευρά όμως. όταν εβαλα τη τσιμούχα, πήγε 1-2 χιλιοστά πιό μέσα!!!
Να χτυπήσω το ρουλεμαν από την πίσω μεριά να βγεί πιό έξω ή να το αφήσω ως έχει?
τσιμούχα και ρουλμαν ειναι ακριβώς ίδια με τά παλιά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη papath : 17-05-13 στις 20:02
Άστο καλύτερα για 1-2 χιλιοστά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ... αν χτυπήσεις ανάποδα το ρουλεμάν πως θα το επαναφέρεις στην θέση του?
Θυμήσου να βάλεις γράσσο μπόλικο παντού εσωτερικά στην τσιμούχα.
Η αλήθεια είναι οτι δοκίμασα αν δώ μπορώ να το χτυπήσω ανάποδα αλλά επειδή έχει μπεί και το πιό μικρό ρουλεμάν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος οτι θα χτυπήσω στην άκρη και όχι κάπου αλλού.
Ελπίζω να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα... θα δούμε. Προς το παρόν το έχω αφήσει,η συνέχεια αύριο.
IMG_4052.jpgIMG_4052.jpgIMG_4053.JPGIMG_4054.JPGIMG_4055.JPGIMG_4056.JPG
Κατα το κλείσιμο/δέσιμο του κάδου πρέπει να προσέξω/κάνω κάτι ιδιαίτερο?
να βάλεις σωστά και ωραία την περιμετρική φλάντζα που ενώνει τα 2 καπάκια του κάδου . Γιατί θα είναι ανυπόφορο να τύχει να στάζει νερά από εκεί αφού θα το έχεις ήδη συναρμολογήσει . Μην βιδώσεις πάρα πολύ σφικτά την βίδα που δένει στον άξονα την τροχαλία (με μεγάλο κλειδί. αν σπάσει η βίδα και μείνει το πάσο μέσα στον άξονα ...
Για τα αμορτισέρ τι σου είπανε που δεν είναι όμοια στα (νιούτον)? μπας και έχουμε τίποτα ιστορίες κατά κει? εγκρίνονται. ? δεν ξέρω τι να πω ... δεν μου πολυαρέσει.
Σε 3 μαγαζιά με ανταλλακτικά που πήγα αυτά μου έδιναν με βάση το E-Nr. Το αμορτισέρ δε γράφει τίποτα πάνω. Στα site τους και οι 3 γράφουν οτι είναι 90Ν. Για κάποιο λόγο όμως στη νάιλον συσκευασία έχει ένα αυτοκόλλητο, με τον κωδικό ανταλλακτικού του καταστήματος και εκεί αναφέρει 110Ν.
Το εσωτερικό της τσιμούχας το γέμισα γράσο. Από τον κάδο ξεβίδωσα 8 βίδες όταν τον ανοιξα, και τώρα στο κλείσιμο βίδωσα 16!!!
Ο κάδος είχε εξτρα θέσεις για βίδες χωρίς να έχει όμως βίδες οπότε έβαλα και εκεί.
IMG_4065.JPGIMG_4067.JPGIMG_4069.JPGIMG_4070.JPGIMG_4072.JPG