http://www.tepse.gr/13DACF41.el.aspx
Δεν μου πέφτει ιδιαίτερος λόγος εν μέρη συμφωνώ ότι γίνεται ... αλλά διαφωνώ σε άλλα θέματα που τα θεωρώ ανορθόδοξα . π.χ. εντάξει ένα ψυγείο που το έχεις έτσι κι αλλιώς που λέμε ...5. έχω μιλήσει με κατασκευαστή συντηρητών και μου είπε οτι το μόνο που χρειάζομαι είναι να πετύχω τις σωστές θερμοκρασίες και να τις διατηρήσω σχετικά σταθερές.
Όμως συνήθως (δεν ξέρω για το δικό σου μοντέλο) είναι δίπορτα (Χωριστά κατάψυξη και συντήρηση διαφορετικοί θάλαμοι με διαφορετικές θερμοκρασίες) ... και αν έχουν 1 μοτέρ π.χ. 120W . Το μοτέρ καταναλώνει τα 2/3 στην κατάψυξη (για να φτάσει σε θερμοκρασίες -18 και > ) .. ενώ στην συντήρηση το 1/3 μόνο (για να φτάσει στους + 4 +6 βαθμούς .. αν και μεγαλύτερος χώρος).. (δεν το έχω μετρήσει και επιστημονικά αλλά έτσι περίπου πρέπει να είναι)
Αυτά τα 2/3 δηλαδή της κατάψυξης "χαραμίζονται" σε κατανάλωση ρεύματος άσκοπα ... και στο περίπου με το μάτι ... θα σου έλεγα για θερμοκρασία +12 +15 που θέλεις θα μπορούσες με την ίδια ισχύ του κινητήρα (και ειδικά σε υπόγειο) να καλύψεις ένα δωμάτιο κρασιά !
Γιαυτό παραπάνω σου ανέφερα το "μπαούλο" καταψύκτη γιατί εκεί δεν υπάρχουν χωριστοί θάλαμοι και όλη η ισχύς (κατανάλωση του μοτέρ) βαίνει σε πλήρη όφελος .
Φίλιππε τον Μάνο τον έχεις συγκάτοικο ... δεν τον καλείς για κανένα κρασάκι ... να δει τι ακριβώς εξαρτήματα έχει το μοντέλο του ψυγείου σου για να σου πει και ποιος θερμοστάτης έρχεται "γάντι"?Αυτό που δεν έχω ιδέα πως να κάνω είναι η σύνδεση. τον controller τον έβαλα ενδεικτικά, μιας και δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι, επομένως κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. κοιταξα απο εξωτερικό γιατι εδω αυτά τα πράγματα κοστίζουν παααρα πολυ.
τέλος πάντων για να μην λες Φίλιππε ότι δεν σου απαντάμε "ουσιαστικά" .
1) Πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς περιλαμβάνει το ψυγείο σου π.χ. 1 μοτέρ (το σημειώνεις) .... μια αντίσταση απόψυξης (το σημειώνεις) ... διακόπτης πόρτας ... λαμπάκι... και τι άλλο ... αν συμβαδίζουν και συμφωνούν τα αμπέρ για κάθε ένα από τα εξαρτήματα του ψυγείου κτλ και διαλέγεις τον κατάλληλο θερμοστάτη.
2) Ο θερμοστάτης θέλει απλός την τροφοδοσία του στα 220βολτ (που θα βρεις τρόπο να τα πάρεις από το ίδιο το ψυγείο)
3) Το μοτέρ στις ανάλογες επαφές
4) Τον διακόπτη πόρτας στις ανάλογες επαφές
5) Την αντίσταση απόψυξης ..>> >>
5) Τον αισθητήρα επίσης στην ανάλογη επαφή ... και τοποθέτηση του άκρου του αισθητήρα στο κέντρο του θαλάμου και όχι στα τοιχώματα.
Αν είχαμε μια πλήρη εικόνα (κάποιο ηλεκτρολογικό σχεδιάγραμμα σχέδιο) του ψυγείου σου Wirring Diagram θα μπορούσαμε να σου σχεδιάσουμε με εικόνες πως ακριβώς θα κάνεις τις συνδέσεις (και ποιος θερμοστάτης είναι γάντι για την περίπτωση) .... χωρίς στοιχεία δεν προχωράει η κατάσταση.

Απάντηση με παράθεση