Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 59

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Περιοχή
    ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Προεπιλογή

Τελικα Α-Tech, ξεπερασα με την βοηθεια σου ,τις φοβιες για κατι που δεν ειχα ξαναπιασει στα χερια μου , και αφου εκανα σχολαστικα τον ελεγχο των αρχικων κυκλωματων και ειδα οτι ολα πανε καλα , κατεληξα στο να κολλησω καλυτερα τα ποδαρακια του PWM , αλλαξα προληπτικα το LM317T αν και το παλιο ηταν ενταξη και το μηχανιμα δουλευει σφαιρα!!VAR2.jpg

Βεβαια χωρις VAR 1!!!ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ 2.jpgIMPER 180 001.jpg

Στην τελευταια φωτο φαινονται οι αντιστασεις "πιτσιλισμενες" απο κολληση , και στα ποδια του τρανζιστο. Δεν μπορεσα να το εξηγησω ... Μηπως απο τις χαεραμαδες εισχορισαν υπολειματα κατα την ηλεκτροκολληση ??? και επικαθησαν στους κορμους των αντιστασεων?? Ευτυχως οι αντιστασεις ειναι ΟΚ.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimi313 : 18-02-13 στις 14:34

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimi313 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην τελευταια φωτο φαινονται οι αντιστασεις "πιτσιλισμενες" απο κολληση , και στα ποδια του τρανζιστο. Δεν μπορεσα να το εξηγησω ... Μηπως απο τις χαεραμαδες εισχορισαν υπολειματα κατα την ηλεκτροκολληση ??? και επικαθησαν στους κορμους των αντιστασεων?? Ευτυχως οι αντιστασεις ειναι ΟΚ.
    Γεια σου Δημήτρη, τώρα είδα το μήνυμα σου (δεν ξέρω γιατί δεν μου ήρθε ενημέρωση στο email). Αυτές οι "πιτσιλιές" που αναφέρεις θα έλεγα ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν και απο τον τροχό. Πολλοί τον δουλεύουν κοντά στην ηλεκτροσυγκόλληση και πετάγονται με ταχύτητα στο εσωτερικό του ρινίσματα και γρέζια. Απο κάποιον αεραγωγό τύπου περσίδας είναι εύκολο να εισχωρήσουν.

Όσο για το Βαρίστορ συνήθως όσο μεγαλύτερης ενέργειας είναι τόσο καλύτερα. (Μεγαλύτερης ενέργειας σημαίνει φυσικά και μεγαλύτερης διαμέτρου. Τώρα για την τάση συνήθως είναι 250V ή 275V. Πάντως βλέπω στις αρχικές μου φωτογραφίες ότι δεν έχει ούτε αυτή με την οποία ασχολήθηκα Var1).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 24-09-13 στις 01:16

Το avatar του χρήστη gsmaster
    ΥπερΣυντονιστής
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Γιάννενα

Προεπιλογή

Καλησπέρα παληκάρια!
    Πρώτο μήνυμα στο αδελφό σιτε του hlektronika.gr.....

Στο θέμα λοιπόν, μου φέρανε την εν λόγω ηλεκτροκόλληση για επισκευή, την πήγαν και αλλού αλλά δεν.... Τέσπα, βλέπω πειραγμένες κολλήσεις γύρω απ το LM317 της κυρίως πλακέτας όπου έχω έξοδο 13,8V. Αυτή που έχω εδώ έχει στη θέση ΙΒ1 ενα πλακετάκι που είναι κάθετα καρφωμένο στην μεγάλη πλακέτα (κωδικός di Mario FBA600) φαίνονται αλλαγμένα το HEF4066 και το ένα απ τα δύο LM324. Στο LM317 αυτής της πλακέτας δεν έχω καμία τάση. Επίσης το led της πρόσοψης δεν ηταν κολημένο, έβαλα ενα κοινής καθόδου, αλλά δεν ξέρω ποιο πιν είναι το πράσινο και ποιο το κόκκινο.

- Σε πρώτη φάση αν κάποιος έχει όρεξη και ανοίξει την δική του, παρακαλώ να μου πει ποιό πιν απο το Led ανάβει το πράσινο (το μεσαίο είναι η κοινή κάθοδος, και εμενα μου δίνει ρεύμα στο πιν προς την άρκη της πλακέτας. Αυτό είναι το κόκκινο ή το πράσινο?)
    - Τι τάσεις εισόδου/ εξόδου έχουν τα δύο LM317 ?
    - Όταν δίνω ρεύμα με ξεφορτισμένους πυκνωτές έχω ελαχιστο καπνό στιγμιαία απο την βατική αντίσταση που είναι σε σειρά με την τροφοδοσία.... κουφό και ύποπτο επίσης....

Αυτά προς το παρών...
    Πριν γράψετε ένα νέο θέμα στο φόρουμ, ψάξτε ->εδώ<-, κάτι θα βρείτε που δεν ξέρατε.

Το avatar του χρήστη gas_liosia
    Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Άνω Λιόσια

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιάννη!
    Θα κοιτάξω αύριο στην αποθήκη που έχω 3 ανοιγμένες και παρατημένες καιρό προς επισκευή. Νομίζω η μία από αυτές πρέπει να είναι αυτό το μοντέλο. Ίσως να έχω και κανένα σχέδιο... Θα ψάξω αύριο... Αν είμαστε τυχεροί με το μοντέλο θα σου λύσω την απορία για τα led και θα δω και τα δικά της LM317, αν και έχει ζημιά και αυτή.
    Την βαττική που αναφέρεις (2.2 Ω νομίζω) πάντως σχεδόν σε κάθε μηχάνημα που έχει περάσει από τα χέρια μου από αυτά είναι αρπαγμένες αρκετά. Αν και δουλεύουν ακόμα... γενικά ίσως να ήταν καλύτερα μεγαλύτερης ισχύος.
    Τα MOSFET να φανταστώ είναι καμμένα;
    Βοηθάτε αλλήλους!!!

ΥπερΣυντονιστής
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Γιάννενα

Προεπιλογή

Τα μοσφετ δεν ειναι βραχυκυκλωμενα σίγουρα, όπως και οι δίοδοι ισχύος.
    Το ακριβές μοντέλο είναι mega 180la και έχει ενα διακοπτάκι στην πρόσοψη μαζί με την ρύθμισης των αμπερ, που συνδέεται στο πλακετάκι FBA600.
    Όποιαδήποτε πληροφορία δεκτή!
    Πριν γράψετε ένα νέο θέμα στο φόρουμ, ψάξτε ->εδώ<-, κάτι θα βρείτε που δεν ξέρατε.

Το avatar του χρήστη gas_liosia
    Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Άνω Λιόσια

Προεπιλογή

Δυστυχώς από Imperia αυτή τη στιγμή έχω μόνο μια Super 160 και η πλακέτα είναι διαφορετική από τη δική σου. Γενικά πάντως, δεν ξέρω αν έχεις ψάξει στο διαδίκτυο, αλλά έχω συμπεράνει ότι η πραγματική κατασκευάστρια εταιρεία είναι η EP SYSTEMS, της οποίας τα μηχανήματα θα τα βρει κανείς με διάφορες μετονομασίες, όπως η IMPERIA. Από EP SYSTEMS έχω δύο σχέδια από τα οποία το ένα μου ταίριαζε απόλυτα με την SUPER 160. Ίσως να σου χρησιμεύσουν, αν δεν είναι τα ίδια, πιθανόν να είναι ίδια η φιλοσοφία. Το μόνο κακό είναι ότι δεν δείχνει αναλυτικά τα πλακετάκια FBA/PWM... αλλά εφόσον δεν έχω αυτή τη στιγμή μια MEGA 180, δε νομίζω να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο δυστυχώς...
    Και βέβαια ως υπερσυντονιστής, είσαι ο πλέον καταλληλότερος άνθρωπος να μου πει αν επιτρέπεται να τα ανεβάσω δημόσια.
    Βοηθάτε αλλήλους!!!

ΥπερΣυντονιστής
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Γιάννενα

Προεπιλογή

Τι είμαι λέει?....

θα το ψάξω κι εγώ αργότερα ως EP Systems, αλλα αν δεν σου κάνει κόπος ανέβασέ το εδώ

Ευχαριστώ!

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα από MEGA (ψηφιακό) σε BRAVIA
    από GeorgeVita στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-12, 11:59

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία