Αν μπορείς δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες για acer... Έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον Θοδωρή, πως το έκανες?
Ανεμιστηράκια ακούς? Κανένα μπιπ? Το λαπτοπ ανοίγει/δουλεύει? Έχεις δοκιμάσει να βάλεις εξωτερική οθόνη?
Αν μπορείς δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες για acer... Έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον Θοδωρή, πως το έκανες?
Ανεμιστηράκια ακούς? Κανένα μπιπ? Το λαπτοπ ανοίγει/δουλεύει? Έχεις δοκιμάσει να βάλεις εξωτερική οθόνη?
Παιδια για το συγκεκριμενο Αcer "βρωμαει" το ιντερνετ και το Youtube απο οδηγιες για να φλασαρεις το Bios και να ξαναεχεις εικονα.
Μου εχει τυχει κι'εμενα ενα σ'ενα αλλο μικροτερο Acer που κατεβασα το bios, το εγραψα σε στικακι και μετα το εκανα boot πατωντας Fn+ Esc και αφου φλασαρε το Bios μετα δουλεψε κανονικοτατα..
Τα Toshiba παντως δεν εχουν τετοιο θεμα μονο σε acer εφαρμοζεται..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που είχε βγει σε εκείνο το μοντέλο (και ίσως και σε κάποια ακόμα) της acer. Είχε προβληματικό version του BIOS και κάποια στιγμή "έσκαγε" με αποτέλεσμα να έχεις μαύρη οθόνη. Κάνοντας upgrade στο BIOS το πρόβλημα λυνόταν.
Άρα λοιπόν εσύ τώρα ψάχνεις να κάνεις BIOS upgrade/recovery και όχι BIOS reset, σωστά?
Από ότι καταλαβαίνω όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρχε μόνο στα ACER και όχι στα TOSHIBA... οπότε για το TOSHIBA ίσως πρόκειται για κάποιο πρόβλημα διαφορετικής φύσης.
Το πρόβλημα αυτό στο toshiba πώς παρουσιάστηκε? Μήπως προηγήθηκε κάποια προσπάθεια για BIOS upgrade και απέτυχε?
Αν τελικά είσαι σίγουρος ότι είναι πρόβλημα του BIOS και όχι κάτι άλλο, ίσως υπάρχει τρόπος να το flashάρεις από στικάκι (πατώντας Fn+B ή F12 ή 0(μηδέν) ή ...). Διάβασε λίγο την διαδικασία που περιγράφει σε αυτό το link:
http://forum.notebookreview.com/tosh...y-phoenix.html
Ίσως είσαι τυχερός και πιάσει και στο δικό σου μοντέλο toshiba.
Αν όμως δεν είναι κοινό πρόβλημα στα toshiba (στα acer ήταν γνωστό κοινό πρόβλημα), τότε ίσως δεν έχεις θέμα με το BIOS και ίσως προσπαθώντας να το πειράξεις τελικά το καταστρέψεις ακόμα πιο πολύ... ψάξτο καλά πριν το επιχειρίσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 07-02-13 στις 03:39
Καλησπέρα ο Γιώργος σας έδωσε την απάντηση για το πως flashaρεις το acer....το πρόβλημα στο toshiba παρουσιαστήκε ξαφνικά και δεν προήγηθηκε BIOS upgrade, απο οτι έψαξα για το συγκεκριμένο μοντέλο της toshiba δεν μπορείς να το flashαρεις, διότι τα αρχεία είναι τύπου exe. και όχι wph όπως ήταν στο acer... επίσης μια αλλή ενέργεια που είχα κάνει ήταν να ξεκολλήσω την μπαταρία με το κολλητήρι μήπως και έστρωνε με reset bios....αλλά τίποτα... ενδεχομένως το πρόβλημα να είναι και hardware....σας ευχαριστώ όλους σας τις απαντήσεις σας!!!
το είδες το link που σου έγραψα? Εκεί το flashάρανε...
Ναι φίλε Σταφίδα το είδα το link σου και σε ευχαριστώ που το έστειλες, άλλα το link που μου έστειλες μιλάει για άλλο μοντέλο της toshiba.... στο συγκεκριμένο μοντέλο της toshiba είναι εύκολο να flashαρεις το bios είναι παρόμοιος τρόπος με το acer......![]()