Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι κατασκευασμένες για να τις δουλεύεις σε φουλ φορτίο. Και παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως άσφιχτα καλώδια κλπ.
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι κατασκευασμένες για να τις δουλεύεις σε φουλ φορτίο. Και παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως άσφιχτα καλώδια κλπ.
900MHz-64GHz
ira (15-01-13)
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο
Μπορεί να οφείλεται σε υπερφόρτωση άσχετη από το φορτίο που έχω βάλει σε λειτουργία και τυχαίνει να ρίξει την ασφάλεια ενώ συνήθως σηκώνει το φορτίο ή παίζει κάτι με τις υπόλοιπες φάσεις?
Κάτι ηλεκτρικό που χρησιμοποιείται σε άλλο χώρο του κτιρίου εκτός του σπιτιού θα μπορούσε να δώσει αυτή την υπερφόρτωση?
Είπα πριν ότι παίρνουμε όλοι από το ίδιο ρολοι κι εχουμε τριφασικό.
το κλιματιστικο σου αυτα τα 1200w τα τραβαει για ψυξη προφανος
για θερμανση τραβαει περισσοτερα...
εαν διαβασεις προσεκτικα το ταμπελακι της εσωτερικης μοναδας θα πρεπει να λεει αναλυτικα ποτε τραβαει και ποσα...
Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα
Τα χαρακτηριστικα του κλιματιστικου
heating capacity 13.000 btu
3.276 kcal/h
3000w
1150w
5.2A
input current
cold 12.000btu
3.024kcal/h
3.516w
1280w
5.8 A
Εσύ που ξέρεις από αυτά θα καταλάβεις και θα μάθω κι εγώ!
10 ampere ασφαλεια βαζεις για να ασφαλησεις τα φωτα!! και οχι να παρεις γραμμη για κλιματιστικο και οτι αλλο παιρνει απο κει .....
ira (15-01-13)
Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα
Χρειάζεται ένας καλός ηλεκτρολόγος εδώ να επιμεληθεί της κατάστασης!
Κάλεσαν οι αποκάτω τον ίδιο ηλεκτρολόγο να έρθει να δει το πρόβλημα και μου είπε ότι μπορεί να είχαν ζεσταθεί τα καλώδια και γι αυτό να την έριχνε.
Εν τω μεταξύ όταν άλλαξε τα φορτία στις φάσεις δεν πάτησε στο σπίτι μου το έκανε προφανώς από τον κεντρικό πίνακα του κτιρίου.
Με ένα τρόπο που δεν ξέρω επηρεάστηκε η ασφάλεια του σαλονιού κι εκεί που σήκωνε σίδερο ατμού και το κλιματιστικό από τότε δεν τα σηκώνει,ακόμα και σίδερο με ανεμιστήρα δεν σηκώνει!
Πριν από αυτή την παρέμβαση σήκωνε το κλιματιστικό,το σίδερο ατμού και τον ανεμιστήρα!
Μια χαζή ερώτηση
Μήπως φταίει που άνοιξα το κλιματιστικό ενώ ήδη δούλευε το φουρνάκι κι αν είχα ανοίξει ήδη το κλιματιστικό και έπαιρνε τα 5.2Α του δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν έβαζα μετά το φουρνάκι?
Αν γελάσετε δεν θα σας παρεξηγήσω![]()
Κοίταξε,αυτό που λες δεν είναι παράλογο. Είναι φυσιολογικό το ρεύμα εκκίνησης,σε ένα επαγωγικό φορτίο (κινητήρας) να είναι αυξημένο.
Για αυτό τον λόγο υπάρχουν και κατάλληλες ασφάλειες (με την κατάλληλη καμπύλη απόκρισης) , που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους (μεγάλα συνήθως) επαγωγικά φορτία (εννοείται βέβαια ότι μιλάω για σωστή μελέτη/εγκατάσταση από πλευράς διατομής καλωδίων,τιμή ρεύματος ασφάλειας κ.λ.π.).
Στην δική σου περίπτωση, αρχικά θα πρότεινα να ελεγχθούν οι συνδέσεις των καλωδίων της συγκεκριμένης γραμμής ( στον πίνακα ,στα κουτιά διακλάδωσης,στις πρίζες κ.ο.κ.).
Δεύτερων, θα μπορούσες να κάνεις μια διευκρίνηση. Μιλάς για το κλιματιστικό,που αναφέρεις σε άλλο νήμα, το οποίο έχει κάποιο πρόβλημα;
Αν ναι,τότε να κάνω μια υπόθεση.Το ρεύμα που αναφέρει ο κατασκευαστής του κλιματιστικού σαν κατανάλωση στα χαρακτηριστικά του, είναι πραγματικά τόσο τώρα ή έχει αλλάξει τιμή λόγο βλάβης / δυσλειτουργίας του κλιματιστικού; Ίσως να έχει αυξηθεί η τιμή του και μαζί με το ρεύμα λειτουργίας, να έχει αυξηθεί και το ρεύμα εκκίνησης (αυτό βέβαια θα το γνωρίζουν καλύτερα οι φίλοι που ασχολούνται με επισκευές κλιματιστικών). Οπότε όταν ξεκινάει ο συμπιεστής του, (ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και το φουρνάκι),να ρίχνει την ασφάλεια ,λόγο του ρεύματος εκκίνησης του συμπιεστή.
ira (15-01-13)
Ευχαριστώ πολύ Σήφη
Μου έκανες επιστημονικά αποδεκτή την χαζή ερώτηση μου!
Το κλιματιστικό λειτουργεί αλλά δεν ζεσταίνει και οι ειδικοί μας εδώ αποφάνθηκαν ότι θέλει φρεον,,να είναι καλά τα παιδιά
Έχει πέσει η ασφάλεια τρεις φορές και στις δύο το κλιματιστικό δούλευε σωστά.
Αυτό που λες για το ρεύμα εκκίνησης ακούγεται πολύ λογικό.
Μετά την επιδιόρθωση του κλιματιστικού κι εφόσον παρουσιασθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα με το φορτίο της ασφάλειας θα καλέσω έναν άλλο ηλεκτρολόγο με εμπειρία στις εγκαταστάσεις να κοιτάξει όσα λες εσύ και τα άλλα πρόθυμα να βοηθήσουν παιδιά στο φορουμ!
Αυτή η απορία έπρεπε να λυθεί γιατί ναι μεν θα φέρω έναν ηλεκτρολόγο αλλά αν το πρόβλημα έχει να κάνει με εξωγενή παράγοντα δεν θα είχαμε αποτέλεσμα.