Καλησπέρα σε όλους,
έχω μια τηλεόραση LG 32LC2R και πριν λίγες μέρες σταμάτησε να δείχνει εικόνα. Το σύμπτωμα είναι το εξής, απο standby κατάσταση την ανοίγεις και ενώ ξεκινάει κανονικά δείχνει εικόνα για ένα δευτερόλεπτο και μετα μαυρίζει η οθόνη και το led κατάστασης παραμένει λευκο αναμμένο. Επειδή δεν περισσεύει ούτε ευρώ για καινούργια αποφάσισα να την ανοίξω μιας και είναι γνωστό ότι τις περισσότερες φορές φταίει το τροφοδοτικο τους. Με το μάτι δεν βρήκα κανένα στοιχειο σκασμένο η φουσκωμένο. Το τροφοδοτικό μου φάνηκε εντάξει, και χωρίς πολυ σκέψη είπα ότι είναι το inverter. Αγοράζω ένα απο ebay γύρω στα 30Ε, γνήσιο άλλα μεταχειρισμένο που δουλευει. Το τοποθετώ αλλά το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο, μαύρη οθόνη, αρα το inverter είναι αθώο. Πήρα το πολύμετρο και άρχισα να μετράω τις τάσεις που βγάζει το τροφοδότικο προς το inverter και την κεντρική πλακέτα. Πολλές τάσεις είχαν απόκλιση απο την αναγραφόμενη πχ. τα 24v προς το inverter είναι 25v, τα 3.3v προς την κεντρική πλακέτα είναι 2, και μερικές άλλες μικρότερης κλίμακας. Ειναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις? Γνωρίζω ότι υπάρχουν μεγάλες τάσεις στα κυκλώματα των τηλεοράσεων και ήμουν πολυ προσεκτικός καθόλη τη διαρκεια της επισκευής και των μετρήσεων, άθελα μου ακούμπισα την ψύκτρα 1 που δείχνω στο πλαίσιο στη φωτογραφία και δέχτηκα ένα ισχυρό σοκ ηλετροπληξίας. Το μέτρησα και βρήκα 100v επάνω στην ψύκτρα. Λογικά κάπου υπάρχει διαρροή στο κύκλωμα.
Ο κωδικός του τροφοδοτικού είναι LGLP2637HEP . Κάθε βοήθεια η ιδέα δεκτή, σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
psu.jpg 20121020_130436.jpg 20121020_130452.jpg