εγω στις εγκαταστασεις μου κοβω τα ρακορ απο το εσωτερικο και κανω εκτονωσεις στους σωληνες για να γινουν απο την εσωτερικη μερια κολλητες οι ενωσεις(αυτο βολευει και εμενα γιατι ετσι περνανε οι σωληνες πιο ευκολα απο την τρυπα χωρις το εξτρα παχος απο τα ρακορ)...
Έτσι μπράβο αυτό τουλάχιστον για εμένα σημαίνει υπεύθυνος μάστορας και κάνεις καλό εκτός τον πελάτη και σε σένα στην αξιοπιστία σου ως μάστορα ..... και στο οικοσύστημα.
η συνδεση στην εξωτερικη μοναδα γινεται αναγκαστηκα με τα ρακορ και παντα θελει καλο σφιξιμο.
Γιατί όχι και στην εξωτερική μονάδα χωρίς ρακόρ ? και να άφηναν μόνο την βαλβίδα πλήρωσης? ... το καλό σφίξιμο για να γίνει σωστά γίνετε με δυναμόκλειδο .
τωρα ποσοι εγκαστατες τους νοιαζει να γινει σωστα ειναι αλλο θεμα... εμενα με τσατιζει ιδιαιτερα οταν παει ο "μαστορας" καπου βαζει υγρα και φευγει χωρις ψαξει για διαρροη και πειθει μαλιστα και τον πελατη οτι καλητερα ας βαζει λιγα υγρα τον χρονο για να ειναι και καινουργια..
Κακός για αυτούς τους μαστόρους που σκέφτονται με τα αρχ@@@ια τους και όχι με το μυαλό . Το τι κάνουν τα εργοστάσια και τι οι τεχνικοί είναι δικό τους θέμα .... αλλά οι πελάτες τους όταν θα βλέπουν μετά από μια εγκατάσταση κλιματιστικού και σε διάστημα 1- 2 χρόνια να συμβαίνει αυτό και πάλι τα ίδια και μετά την πλήρωση των υγρών ... θα βγουν αναξιόπιστοι από τους πελάτες..
Στην περίπτωση του φίλου μας παραπάνω αξίζει τουλάχιστον να τον ενημερώσουμε πως αν προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία πλήρωσης υγρών να κάνει με δική του πρωτοβουλία αυτές τις αλλαγές για το καλύτερο προς αυτόν . και δεν είναι λίγο αν σκεφτούμε ότι κάθε 2-3 χρόνια θα αλλάζει υγρά με βαρύ κόστος . και όχι μόνο αυτό αλλά και η ταλαιπωρία που θα τραβάει κάθε φορά που πλησιάζει καλοκαιράκι και την ζημιά που κάνει στο περιβάλλον.
Πάντως δεν άκουσα μια πρόταση ή μια ιδέα αν μπορεί να γίνει κάτι πάνω στο θέμα διαρροών . περιμένω να ακούσω κάθε δυνατή πρόταση ... ακόμη και να διαολοστείλω π.χ. τα εργοστάσια που θέλουν στάνταρ να υπάρχουν ρακόρ στην εξωτερική μονάδα και να μπει με δική μας πρωτοβουλία κάτι πιο σίγουρο και να εξαλειφθούν αυτά τα ανυπόφορα φαινόμενα.