Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 16 από 16

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cult Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπον παιδια δυστυχως τα νεα δεν ειναι καλα.Ηλθε φιλος και το κοιταξε και μου ειπε οτι δυστυχως βραχυκυκλωνει το ψυγειο με αποτελεσμα να καψει οτι του βαλω πανω (γι αυτο και εκαψε το παλιο μοτερ).Εκει τι κανουμε?Ειναι κατι που μπορω να κανω εγω?Συμφερει να επισκευαστει ή οχι?
    ?????????? και μου ειπε οτι δυστυχως βραχυκυκλωνει το ψυγειο ​Τι εξέτασε και έβγαλε συμπέρασμα ο φίλος σου ότι βραχυκυκλώνει?

Μέλος
    Όνομα
    Cult
    Περιοχή
    ΚΡΗΤΗ

Προεπιλογή

Στη φυσα που προεξεχει απο το ψυγειο και κουμπωνει ο ανεμιστηρας εβαλε στις επαφες ενα πολυοργανο (πολυμετρο νομιζω αλλα μπορει και να κανω λαθος) και μου το ειπε.Μαλλον εχει δικιο γιατι και σε καποιο καταστημα με ηλεκτρονικα που εδειξα το μοτερ μου ειπαν οτι για ν ακαει μαλλον καπου βραχυκυκλωνει(παρεπιπτωντως το πηγα και για περιελξη και μου ειπαν οτι επειδη το μοτερ ειναι πρεσαριστο και δεν εχει βιδες δε γινεται).Τελος παντων μπορω εγω καπως να δω αν οντως το καιει και αν ναι πως?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν θα το κάψει το καινούριο που θα βάλεις . Οι λόγοι και οι αιτίες που μπορεί να οφείλονται για να καεί είναι πολλοί . Το βασικότερο είναι ότι δεν εγκρίνω προσωπικά τέτοιου είδους ανεμιστήρα με γυμνή την περιέλιξη μέσα στην υγρασία του ψυγείου και στους πιθανούς πάγους γύρω γύρω . Οι σωστοί και καλοί ανεμιστήρες έχουν το τύλιγμα από παντού εγκλωβισμένο το πηνίο σε πλαστική επένδυση φιξ . στο δικό σου είναι με επικάλυψη χαρτόνι.
    Πάντως αν δεν έχεις άλλη επιλογή ή δεν το βρίσκεις για παραγγελία . μπορείς να πας στα μαγαζιά ανταλλακτικών και να βρεις αν είσαι φυσικά πολύ τυχερός μόνο τον στάτη με το πηνίο κομπλέ , (όχι τον ρότορα και τις βάσεις στήριξης του άξονα) και να είναι πλησιέστερο με το δικό σου .

Σε ακραία περίπτωση ... εγώ θέλω να σου αποδείξω ότι με τα χεράκια το φτιάχνεις το ίδιο .... μπορείς!! Πάσαρε και μια φωτογραφία του ανεμιστήρα από την εμπρός και πίσω όψη .... γιατί αυτές οι 2 που έβαλες δείχνουν τις άλλες όψεις.

Μέλος
    Όνομα
    Cult
    Περιοχή
    ΚΡΗΤΗ

Προεπιλογή

ΛΟιπον ταλαιπωριας συνεχεια....
    Βρηκα τελικα μονο το μοτερ το οποιο και αγορασα.Ιδου οι φωτο σε σχεση με το παλιο.

Δυστυχως το καινουργιο μοτερ δε χωρουσε ακριβως στο κουτι του παλιου (οι επαφες ειναι απο πανω αντι στο πλαι, το πλαστικο της μυτης πιο κοντο κτλ).
    Το πηγα πισω.Του λεω δεν το κοιτας να δεις αν δουλευει?Το κοιταει ο υπευθυνος και μου λεει "ειναι καμμενο".
    .Τελος παντων αντικατασταθηκε και με καποιες μετατροπες χωρεσε στο κουτι.Το κουφο ειναι οτι πεταξαν και το παλιο μοτερ.
    ΚΑι εδω ρωταω.
    1)Πως μπορω να εξακριβωσω αν το ψυγειο βραχυκυκλωνει και καιει το μοτερ.Γιατι σιγουρα αν το συνδεσω και το καψει δεν μπορω να παρω αλλο και αυτοι που μου το πουλησαν δε θα το δεχτουν πισω.?
    2)Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω αν το μοτερ οντως δουλευει (πολυμετρο?)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ρε συ Cult ... ποιος σου είπε σώνει και καλά να χωρέσεις εξ ολοκλήρου τον καινούριο ανεμιστήρα όπως έχει? ... απλά θα βγάλεις τον στάτη (αυτό που είναι γκρι μαζί με το πηνίο) από το καινούριο .... και από το παλιό θα βάλεις μόνο τον άξονα με τον ρότορα (τον δικό του του παλιού τον ρότορα) ..

Από το παλιό ανεμιστήρα τρύπησε τα περτσίνια με προσοχή με τρυπάνι και πάρε μόνο τον ρότορα με τις βάσεις τα κουζινέτα ... και βάλτα στο καινούριο.

Δεν βραχυκυκλώνει στο σημείο που τροφοδοτεί τον ανεμιστήρα . αν βραχυκύκλωνε θα σου έριχνε ασφάλεια .

Μέλος
    Όνομα
    Cult
    Περιοχή
    ΚΡΗΤΗ

Προεπιλογή

Exeις PM

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Κατσαβίδι μπαταρίας Bosch
    από jami στο forum Εργαλεία & Όργανα Μέτρησης
    Απαντήσεις: 12