Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19
    Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή HTC wildfire S touchscreen replacment problem

Καλημέρα παιδιά. Έχω το παραπάνω κινητό και μου έσπασε (από πτώση) η οθόνη επαφής. Ψάχτηκα λίγο στο internet (youtube) και βρήκα κάποια βιντεάκια που δείχνουν πως αλλάζει η οθόνη. Ετσι λοιπόν παρ'ηγγειλα μια οθόνη και την άλλαξα, αλλά τώρα το δεξί μέρος της οθόνης δεν λειτουργεί. Το πρόβλημα που παρουσιάζει το κινητό αυτη τη στιγμη περιγράφεται πολύ καλά στο παρακάτω βίντεο.
    http://www.youtube.com/watch?v=gsrCBX2P6as

Ψάχνοντας λίγο στο internet, είδα ότι αρκετοί αντιμετωπίσαν το ίδιο πρόβλημα όταν αντικατέστησαν το digitizer αλλά πουθενά δεν βρήκα κάποιον να λέει πως λύθηκε το πρόβλημα. Ξέρει κανείς κάτι που μπορεί να βοηθήσει?

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ναι λύνεται με το να αντικαταστήσεις ολόκληρο το lcd assembly. Έτσι απλά πέταξες λεφτά.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Κωνσταντίνε λέγοντας lcd assembly εννοείς την οθόνη? Πάντως η αλλαγή του digitizer δεν νομίζω να ήταν πέταμα χρημάτων αφού ήταν σπασμένο και σίγουρα ήθελε αλλαγή. Μπορεί φυσικά να θέλει και κάτι ακόμα αλλαγή αλλά το digitizer ήταν κάτι που έπρεπε να αλλαχτεί όπως και νά'χει (εκτός βέβαια αν αγοράζοντας το lcd assembly περιέχεται και digitizer μαζί οπότε τότε ναι, έχεις δίκιο).

Σε κάποια forums διαβάζω περί calibration με ένα script/πρόγραμμα για αυτό το πρόβλημα. Το φορτώνεις στην SD και κάνεις μια διαδικασία... τι λες? Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο?
    Αν δεις σε αυτό το link: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1436314 έχει αυτό το script που ανέφερα. Το script βέβαια δεν φτιάχτηκε για το δικό μου πρόβλημα, αλλά το έχουν δοκιμάσει κάποιοι οι οποίοι είχαν το δικό μου πρόβλημα και τους δούλεψε (έτσι λένε τουλάχιστον). Λες να το δοκιμάσω κι εγώ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 10-07-12 στις 11:00

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Δεν έχει σχέση το calibration πρέπει να πάρεις οθόνη και digitizer μαζί ενωμένα. Για να τα ενώσεις θέλεις κάποιο clean room και σωστό χειρισμό, είναι σχεδόν αδύνατο να το πετύχεις αλλιώς.
    ΜΟΝΟ έτσι.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Τι εννοείς σωστό χειρισμό? Μπορεί να μου πεις εξηγήσεις την διαδιακασία? Τι είναι αυτό που είναι επικύνδινο να συμβεί και το καθιστά δύσκολο στην επιτυχία του? Οτι πληροφορία μπορείς να μου δώσεις θα είναι για μένα σωτήρια

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Λοιπόν, τελικά δοκίμασα αυτό που λέει στο link που έγραψα πιο πάνω και δούλεψε. Το κινητό φτιάχτηκε και η οθόνη δουλεύει μια χαρά τώρα. Αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες στην πορεία αλλά τέλος καλό
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 10-07-12 στις 13:35

Το avatar του χρήστη rep
    Μέλος
    Όνομα
    Χρυσοστομος
    Περιοχή
    Μακροχωρι Βεροια

Προεπιλογή

σχεδον σε ολα τα παλια HTC οθονη και αφη ηταν πακετο, οχι πλεον, στο κινητο του φιλου παει χωρια και εχω αλλαξει μερικα.σε καποια λιγο παλιοτερα π.χ htc diamond 2 οταν αλλαζες αφη που ηταν χωρια ηθελε calibration με το MSP REMOTE ALIGMNENT που το τρεχεις απο τον υπολογιστη και το κανεις ρυθμηση.

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Η οθόνη αφής δούλεψε κανονικά μετά από το calibration όπως είπα και πιο πάνω αλλά κατά τη συναρμολόγηση παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα σε έναν FPC connector (ελπίζω να το λέω σωστά). Είχαν στραβώσει τα pins εσωτερικά στον connector και δεν κούμπωνε η καλωδιοταινία μέσα του. Ζόρι στο ζόρι, προσπάθεια στην προσπάθεια ο connector έσπασε. Πρόκειται για τον connector που ενώνει τα "κουμπιά" της οθόνης home, edit, back, search.
    Τι μπορεί να γίνει για αυτό? Έχω δει ότι αυτοί οι connectors μπορεί να αλλάξουν, ισχύει? Που θα βρω τέτοιο connector?
    Στο παρακάτω link έχει κάποια βίντεο με αντικατάσταση τέτοιων connectors. Αυτή η σλοιφή που βάζει τι είναι?
    http://www.iphonebits.co.uk/blog/
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 11-07-12 στις 09:43

Το avatar του χρήστη rep
    Μέλος
    Όνομα
    Χρυσοστομος
    Περιοχή
    Μακροχωρι Βεροια

Προεπιλογή

θελει αρκετη πειρα για να αντικαταστησεις ενα τετοιο κοννεκτορα θα ανεβασω ενα βιντεο σχετικο με αυτο μολις μπορεσω.

Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Πες μου λίγο αν ξέρεις...
    1) Που μπορώ να βρω τέτοιον connector?
    2) Η αλοιφή τι είναι και που μπορώ να την βρώ?
    3) Ξέρεις κάποιον που να μπορεί να το αναλάβει?

αν μπορεί να το αναλάβει κάποιος με λογικό κόστος τότε θα το δώσω για να μην έχω το ρίσκο να γίνει κάτι χειρότερο στο κινητό.
    αν το κόστος είναι μεγάλο τότε θα πάρω τον connector και την αλοιφή και θα το κάνω μόνος μου ... και ότι γίνει έγινε. Ο connector που έσπασε είναι μικρός. 5 pins από τη μία μεριά και 4 από την άλλη.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Icom V200t problem!!!
    από 1kostasa50 στο forum Πομποδέκτες & Κεραίες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-12, 08:19
  2. Play Station 2 Laser problem.
    από dimag στο forum Παιχνιδομηχανή
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-05-09, 21:50
  3. siemens c65 problem
    από vergis στο forum Τηλέφωνα & GPS