Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ψάξω να βρώ απο κάνα γνωστό κάνα control που να έχει PIP γιατί το χρειάζεται απότι κατάλαβα. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ κ πάλι
Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ψάξω να βρώ απο κάνα γνωστό κάνα control που να έχει PIP γιατί το χρειάζεται απότι κατάλαβα. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ κ πάλι
Επαναφέρω το θέμα να ρωτήσω εάν διαθέτει κάποιος το σχηματικό αυτής της τηλεόρασης.
Ευχαριστώ ...
Αν δεν κανω λαθος το σασσι ειναι το l6.1 αν ναι εδω https://elektrotanya.com/philips_cha.../download.html
Γιάννη αφού σ' ευχαριστήσω να σου αναφέρω ότι είναι chassis L6. Δεν ξέρω εάν έχει κάποια διαφορά, και συγκεκριμένα στο τροφοδοτικό που με ενδιαφέρει με το σασσί που αναφέρεις ...
L6.jpg
Κοιτα στο καπακι τι γραφει, νομιζω ιδιο ειναι.Τι θες απο το τροφοδοτικο απο αυτη την τηλεοραση,τι προβλημα σου κανει
Μου είπαν οι γονείς μου ότι δεν λειτουργεί. Άνοιξα λοιπόν, εντόπισα (οπτικά γι αρχή) έναν πυκνωτή 47μF/200V λίγο φουσκωμένο και έκανα ολικό recap στο τροφοδοτικό. Όταν ξανάνοιξα την τηλεόραση, η εικόνα είχε φύγει τελείως επάνω (έβλεπα μόλις 10 περίπου εκατοστά του κάτω μέρους του frame στο επάνω μέρος της οθόνης), και μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα "έβρασε" ένας πυκνωτής χαμηλής τάσης 1000μF/50V. Γι αυτόν τον λόγο ψάχνω το σχηματικό, ώστε να δώ με τι επικοινωνεί αυτός ο πυκνωτής, γιατί μου φαίνεται σχετικά απλή η επίλυση, έστω και για κάποιον σαν κι εμένα με ελάχιστη εμπειρία ...
Ναι έχεις δίκιο, στο καπάκι όντως αναγράφει L6.1
SL61.jpg
Έλεγξε μήπως κατά λάθος είχε τοποθετηθεί ανάποδα ο πυκνωτής και για αυτό έσκασε...... αν όντως έγινε έτσι ίσως να μην έχει κάποιο άλλο πρόβλημα η τηλεόραση.