-
Λοιπόν η επιχείρηση ανακατασκευής στέφθηκε από επιτυχία!!!
Πέρα από διάφορες αποκαταστάσεις στο τυπωμένο της πλακέτας (οι πίστες χαλκού ξεκολλούσαν ακόμη και με τον αέρα) το κυρίως πρόβλημα ήταν στη τροφοδοσία.
Όσοι είχατε δει το σχέδιο, αντικατέστησα το NTC με μια αντίσταση 100Ωμ. (Θα ψάξω πάντως να βρω NTC).
Έδωσα τάση, άναψαν τα νήματα αλλά πέραν τούτου ουδέν!!! Στη συνέχεια αλλαξα και την R12 (130ωμ, ήταν καμμένη) η οποία ήταν μία σύρματος μαζί με την R11.
Μόλις έδωσα τάση, κάηκε και η R11 και η 100ωμ. Τελικά αντικαταστάθηκε και ο πυκνωτής C21 (βραχυκυκλωμένος) και πλέον παίζει μια χαρά!!!!!!
Πριν βέβαια παίξει, ωμομετρώντας άνοδο της ανορθώτριας σε σχέση με το φις (σύμφωνα με συμβουλή του Παναγιώτη (p.gabr) με τρέλλανε γιατί στο ένα έπαιρνα κανονικά 1400 ωμ στο άλλο τίποτα. Μέτραγα τις αντιστάσεις, Οκ. Τελικά ήταν το καλώδιο τροφοδοσίας, κάπου εσωτερικά είχε κοπεί. Το άλλαξα κι όλα ΟΚ.
Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι όταν ανοίγω το ποτενσιόμετρο της φωνής, στο 70% του ήχου και μέχρι το 90% (δηλ. αν ήταν βαθμονομημένο από 1 έως 10, από το 7 έως 9) πέφτει σταθερά η ένταση στο 30% και μετά από το 9 ξανανεβαίνει. Δηλ. καθάρισμα του ποτενσιόμετρου υποθέτω (θυμάμαι τα άνοιγα και καθάριζα τη πίστα με μπατονέτα και οινόπνευμα) αλλά είπα να μη το ταλαιπωρήσω άλλο, το έκλεισα και το άφησα προς το παρόν.
Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν με τις σκέψεις και τις ιδέες τους, είχα κοντά 30 χρόνια να πιάσω λυχνίες στα χέρια μου και τελικά έχω ξεχάσει πολύ περισσότερα απ΄ότι νόμιζα!!!
Ενα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο φίλο Παναγιώτη (p.gabr) που με καθοδηγούσε βήμα - βήμα με pm. Να σαι καλά ρε φίλε!!!!!!
-
-
Καλοριζικο και παλι, το πρωτο μου μημυμα, εδω σε αυτον τον τοπο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑΘΗ
τυχαμε πανω στην αλλαγη και χαθηκε ο μπουσουλας
Τελικα η βλαβη ηταν ο αντιπαρασιτικος πυκνωτης βραχυκυκλωμενος και ειχε καψει και την αντισταση r12
er.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη p.gabr : 25-06-12 στις 20:34
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης