Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19
    Το avatar του χρήστη Τρελος Επιστημονας...
    Μέλος
    Όνομα
    Ορεστης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Οι πυκνωτές φτηνοί είναι, ανάλογα βέβαια και την ποιότητα (πες 1-2 ευρώ ο ένας).

Εκεί κάπου βέβαια έχει και 220ν, οπότε θέλει προσοχή. Ίσως είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε κανά φωτογραφείο, να ρωτήσεις πόσο πάει η μετατροπή 2 κασετών. Μάλλον θα ξεμπερδέψεις ευκολότερα. Αυτό βέβαια δεν είναι αυτό που ρώτησες αρχικά, απλά λέω τώρα.

Το avatar του χρήστη vlahoskwn
    Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

μαλλον αυτο θα κανω αλλα αν ειναι κατι απλο μπορει να με βοηθησει και ενα φιλος μου
    τι λετε;

Το avatar του χρήστη Τρελος Επιστημονας...
    Μέλος
    Όνομα
    Ορεστης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Προσωπικά από επισκευές βίντεο δεν έχω ιδέα. Αλλά φαντάζομαι ότι αν έχει να χρησιμοποιηθεί καιρό, πιθανώς να έχουν δημιουργηθεί κι άλλα προβλήματα, πχ. με τις κεφαλές, τον μηχανισμό κτλ. Γι'αυτό και λέω να το αφήσεις.

Αλλά ας μιλήσει καλύτερα κάποιος που ξέρει, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

οκ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου και την γνωμη σου

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

Το κακό με τα βιντεο (αφορά και βιντεοκάμερες της εποχής του 80-90) είναι τρομερά ευαίσθητα στην υγρασία....θυμάμαι σε ενα panasononic ΝV40 δεν άφηνε τη κασετα να μπει γιατί ειχε πάρει υγρασία μέσα...Το ίδιο συνέβαινε και με τις Handycam Sony ή αλλης εταιρείας που δεν ξεκίναγε αν δεν επεφτε η υγρασία...Εχω αρκετά μηχανήματα απο εκείνη την όμορφη εποχή. Κανένα δεν εχει παρουσιάσει θεμα με ιμαντες κλπ. Ειναι απλά φυλαγμένα και κατα διαστήματα εχουν χρησιμοποιηθεί...προχθές εβαλα μια JVC καμερα επαγγελματική βαρέως τύπου να δουλέψει και δούλεψε μια χαρά, σύμφωνοι μπαταρίες εχουν πια ψοφήσει αλλά σαν μηχάνημα ανταποκρίθηκε άψογα...Τωρα σε ορισμένα μηχανηματα με κακή χρήση (ευτυχώς οχι δικά μου) εμφανίζονται προβλήματα αρχικά στη τροφοδοσία και σε ενα ειχε το πρόβλημα που περιγράφεις. Εδειχνε οτι δούλευε καλά, μόλις εβαζες κασέτα έσβηνε χανόνταν η τροφοδοσία....και το πρόβλημα ήταν οτι είχε με καποιο τροπο παραβιαστεί το ζύγισμα του μηχανισμου που μπαινει η κασέτα και κατεβάζει τις κεφαλές...εκεί απαιτουσε περισσότερη τροφοδοσία δεν αντεχε το τροφοδοτικό και εκλεινε....Αυτό μπορει κάλλιστα να προκληθεί απο εγκλωβισμό μιας κασέτας μέσα και να κανουμε προσπάθεια χωρίς γνώσεις να απεμπλέξουμε τη κασέτα. Τελως πάντων το πρόβλημα στο συγκεκριμένο διορθώθηκε, με φτιάξιμο (ίσιωμα) της πλατφόρμας που δεχεται τη κασέτα μετά απο πολύ κοπο και προσπάθεια. Ενα άλλο θέμα είναι και οι κραδασμοί καθώς και έλεγχο για ψυχρές κολλήσεις...

αυτά απο τη λίγη εμπειρία που έχω κυρίως ως λάτρης του είδους
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vlahoskwn Εμφάνιση μηνυμάτων
    μαλλον αυτο θα κανω αλλα αν ειναι κατι απλο μπορει να με βοηθησει και ενα φιλος μου
    τι λετε;
    Αν ο φίλος σου ,έχει κάποια σχετική εμπειρία με τέτοιου είδους επισκευές, οκ. Αν δεν έχει ,τότε καλύτερα να μην ασχοληθείτε και να πας το μηχάνημα σε κάποιο τεχνικό, που μπορεί να το αναλάβει.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από agis68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κακό με τα βιντεο (αφορά και βιντεοκάμερες της εποχής του 80-90) είναι τρομερά ευαίσθητα στην υγρασία....θυμάμαι σε ενα panasononic ΝV40 δεν άφηνε τη κασετα να μπει γιατί ειχε πάρει υγρασία μέσα...Το ίδιο συνέβαινε και με τις Handycam Sony ή αλλης εταιρείας που δεν ξεκίναγε αν δεν επεφτε η υγρασία...Εχω αρκετά μηχανήματα απο εκείνη την όμορφη εποχή. Κανένα δεν εχει παρουσιάσει θεμα με ιμαντες κλπ. Ειναι απλά φυλαγμένα και κατα διαστήματα εχουν χρησιμοποιηθεί...προχθές εβαλα μια JVC καμερα επαγγελματική βαρέως τύπου να δουλέψει και δούλεψε μια χαρά, σύμφωνοι μπαταρίες εχουν πια ψοφήσει αλλά σαν μηχάνημα ανταποκρίθηκε άψογα..........
    Σωστά. Η λειτουργεία αυτή( έλεγχος υγρασίας ), υπάρχει σε αυτές τις συσκευές, επειδή οι κεφαλές τους, που βρίσκονται πάνω σε ένα τύμπανο (το λεγόμενο τύμπανο κεφαλών ),για να <<διαβάσουν>> ( ή και να γράψουν ακόμα,το ίδιο είναι ) την ταινία, πρέπει η ταινία να έρχεται σε επαφή με το τύμπανο,το οποίο όμως περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, οπότε καταλαβαίνεις ότι και το παραμικρό ίχνος υγρασίας, αν υπάρχει πάνω στο τύμπανο,θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Θα κολλήσει η ταινία πάνω στο τύμπανο ( το οποίο όπως είπα περιστρέφεται ),με αποτέλεσμα να γίνει ζημιά στην ταινία (τσαλάκωμα-κόψιμο) και πιθανότατα να καταστραφεί και κάποια από τις κεφαλές που βρίσκονται πάνω στο τύμπανο ( και τότε ,θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το τύμπανο των κεφαλών,άρα υψηλό κόστος επισκευής ).
    Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν ιμάντες από ανθρακονήματα ,δεν είχαν συνήθως πρόβλημα με τους ιμάντες.
    Αυτά που είχαν λαστιχένιους κλασικούς ιμάντες, είχαν πρόβλημα και αιτία για αυτό ήταν είτε η μη χρήση του μηχανήματος ή η φυσιολογική φθορά των ιμαντών με το πέρασμα κάποιου ευλογού χρονικού διαστήματος .
    Για επισκευή μηχανισμού, χρειάζεται προσοχή ( καθώς και γνώση και εμπειρία θα έλεγα ), επειδή σε κάποια μοντέλα ,χρειάζεται και χρονισμός του μηχανισμού, ίσως μόνο σε ένα τμήμα του( π.χ. ασανσέρ κασέτας,οδηγών ταινίας κ.λ.π. ),μπορεί όμως και ολόκληρου του μηχανισμού, ανάλογα τον μηχανισμό.

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

ο φιλος μου δεν ξερει απο τετοια αλλα ξερεις για τροφοδοικα πυκνωτες και τετοια
    τι λετε;

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

δύσκολα!!!...τα VCR είναι πολύπλοκα εργοστάσια...και πολύ θαυμαστά ως προς τη λειτουργία τους....
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

οκ δεν προσπαθγσω

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι