Κατά φωνή!! το ίδιο έπαθα και εγώ ! σε air condition Buderus 9000btu ...που επίσης και εγώ δεν το είχα σε λειτουργία όλο τον χειμώνα . αλλά το είχα στο ρεύμα.
προχθές πήγα να το βάλω μπροστά .... το σύστημα από το τηλεχειριστήριο είχε ο εξής για να πάρει μπροστά .
Έπρεπε να πατήσω 1 φορά πρώτα το ΟΝ στο κουμπί του τηλεχειριστήριου για να ενεργοποιηθεί το τηλεχειριστήριο και να ανάψει το καντράν σε αυτό . Και με το 2ο ξαναπάτημα στο ΟΝ να ξεκινήσει το Αιρκοντίσιον. Δυστυχώς με το 2ο πάτημα αντί να πάρει μπροστά η μονάδα .. νεκρώνει το τηλεχειριστήριο !! Ενώ το "νέκρωμα" έπρεπε να γίνει με το 3ο πάτημα του ΟΝ και εφόσον δουλεύει η μονάδα.
Του άλλαξα μπαταρίες ... και πάλι το ίδιο . Άνοιξα την εσωτερική μονάδα να φτάσω στην πλακέτα για να δω μια ασφάλεια που έχει μέσα (γυαλάκι) μήπως κάηκε και δεν λειτουργεί ο δέκτης .. αλλά ήταν καλή . είδα και τα υπόλοιπα μέρη όλα δείχνουν εντάξει ... μόνο ύποπτο βρίσκω έναν μετασχηματιστή που έχει η πλακέτα (σαν να μου μυρίζει λίγο ) . αλλά μπορεί και να μου φαίνεται.
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν το πρόβλημα είναι στο τηλεχειριστήριο μόνο , ή στον δέκτη της πλακέτας? Το τηλεχειριστήριο το τεστάρισα βάζοντας το κινητό σε λειτουργία (εγγραφής βίντεο) μπροστά από το "μάτι" του τηλεχειριστήριου και φαίνεται να εκπέμπει σήμα .