[QUOTE=mariosm;530779]Γιαννη αυτα τα τηλεφωνα για να δουλεψουν και να αναγνωρισουν το κερμα δεχοταν και σημα απο το αστικο τηλεφωνικο κεντρο του ΟΤΕ. Σε καθε τετοιο τηλεφωνο που ηταν εγκατεστημενο αντιστοιχουσε μια ειδικη διαταξη στο αστικο κεντρο που υποστηριζε τη λειτουργια του κερματος. Οταν αυτη η διαταξη εβγαινε εκτος λειτουργιας τοτε αυτοματως σταματουσε η λειτουργια του κερματος. Το κλειδι αν θυμαμαι καλα επανεφερε το τηλεφωνο στην κανονικη λειτουργια ως απλο τηλεφωνο χωρις χρηση κερματος. Αν το γυρισεις λογικα πρεπει να λειτουργει σαν απλο τηλεφωνο. Αλλα τωρα με τα ψηφιακα κεντρα τελευταιας τεχνολογιας δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση συμβατοτητας με ενα τετοιο τηλεφωνο.[/QUOTE

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση όμως άκου να δεις τι έχει γίνει. Το τηλέφωνο αυτό το βρήκα από μια αγγελία. Ο κύριος που το πήρα είχε τρία ίδια. Το ένα από αυτά ήταν λίγο σπασμένο, οπότε βγήκε εκτός. Αρχικά λοιπόν πήρα άλλο. Εκείνο λοιπόν όταν το σύνδεσα είχε πρόβλήμα με παράσιτα στο ακουστικό. Πότε ακουγόταν και πότε όχι. Όταν ακινητοποίησα το καλώδιο και έριξα το κέρμα, το κράτησε και κάλεσα κανονικά με την διαφορά ότι μόλις έκλεισα δεν πήγε στο κουτάκι το δεκάρικο αλλά στην μπροστινή έξοδο. Είχε όμως θεματάκι και με το καντράν του. Με δυσκολία σχημάτιζες τον αριθμό και την επόμενη μέρα που επιχείρησα να καλέσω όταν σχημάτιζα τον αριθμό στο τρίτο νούμερο έβγαινε μήνυμα ότι ο ΄΄αριθμός που καλώ δεν αντιστοιχεί σε συνδομητή΄΄ κι έτσι μίλησα με τον άνθρωπο να μου δώσει το άλλο και μου το άλλαξε. Άρα μήπως τελικά φταίει κάτι άλλο; Το κλειδάκι όταν το γυρνάω και πάλι δεν με αφήνει να καλέσω. Αυτό που μου έγραψες με την αναγνώριση του κέρματος για να είμαι ειληκρινής δεν το πολυκατάλαβα... Αν όντως δεν μπορεί να λειτουργήσει δεν ξέρω αν ήταν καλή επιλογή να το πάρω για το αισθητικό και μόνο κομμάτι...