Γιατι δεν δοκιμαζεις ν' ανοιξεις την δικη του μπαταρια και να την επισκευασεις?
Πιστευω οτι τα στοιχεια της εσωτερικα θα μπορεσεις να τα βρεις σε κανα Γερμανο ή το πολυ-πολυ σε κανα ebay.
Γιατι δεν δοκιμαζεις ν' ανοιξεις την δικη του μπαταρια και να την επισκευασεις?
Πιστευω οτι τα στοιχεια της εσωτερικα θα μπορεσεις να τα βρεις σε κανα Γερμανο ή το πολυ-πολυ σε κανα ebay.
Τρελος Επιστημονας... (08-05-12)
Εγω σε τετοιες περιπτωσεις καταφευγω σ αυτο.με 23 ευρω καθαρισες για παντα
αυτού του τύπου τα δράπανα αποροφούν πολλά Amper στη χρήση....εγω εχω ενα τετοιο στο ρευμα 20V και 2A και ισα που γυρνάει....Καποια στιγμή του έδωσα 24V με 4A και δουλεψε...αλλά το φοβήθηκα μη καει.... το δικό μου δεν γραφει στοιχεια για ποσο ρευμα σε A κυρίως χρειάζεται....Περίεχει 7μπαταρίες χωρίς λοιπα στοιχεια...που ειναι ολες για ανακύκλωση....Εχω ενα τροφοδοτικό 18V στα 3A και οταν χρειάζομαι το δράπανο το συνδεω εκεί και παει αρκετά καλά...
Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους
και 3 πιστευω οριακα εισαι φιλε Αγι. Μην κοιταμε μονο το ρευμα λειτουργιας αλλα και το ρευμα εκκινησης.Επισης το ρευμα ανεβαινει (σχεδον διπλασιαζεται) οταν το μοτερ σηκωνει φορτιο.ΠΧ οταν τερματιζει η ξυλοβιδα μεσα στο ξυλο.
Hulk (08-05-12)
Σωστα,οπως λεει και ο Χρηστος αν αποφασισεις να το δουλεψεις με μπαταρια δες και εδω:http://www.batteries.gr/
Ωππππςςς!! Όπως πάντα, άμεση ανταπόκριση!! Σας ευχαριστώ!!
Αναφορικά με την επισκευή της μπαταρίας με άλλα στοιχεία -αν και μ'αρέσει πολύ η ιδέα- δεν τα έχω και πολύ καλά, μιας και κυκλοφορούν μπαταρίες χαμηλής ποιότητας (και τιμής βέβαια) που στην ουσία δεν αξίζουν ούτε τα λεφτά τους. Αν είναι να πάρω ακριβότερες, στην ουσία δεν συμφέρει. Και επειδή δεν ξέρω και πολλά από ποιότητες κτλ, γι'αυτό κοίταγα τις άλλες λύσεις. Χώρια που δεν το χρησιμοποιώ και πολύ συχνά το δράπανο, άρα είναι και ο παράγοντας χρόνος που επιδρά στις μπαταρίες. Αυτό όμως ίσως το κάνω σε μια μπαταρία ενός bosch 18ν (ni-cd), που πραγματικά είναι εργαλείο! (και κοστίζει προφανώς περισσότερα χρήματα)
Από την άλλη, δεν ήξερα αυτό που είπε ο Hulk για τις ίδιες τάσεις μπαταριών, οπότε η ιδέα μου αυτή μάλλον απορρίπτεται...
To τροφοδοτικό του Ίκαρου νομίζω είναι μια χαρά για τη λύση που ψάχνω![]()
Το μονο κακο που ξεχασα και επιβαλλεται να αναφερω ειναι οτι το τροφοδοτικο ειναι γυμνο.Δηλαδη χρειαζεται καπως να μονωσεις την κλεμα που συνδεεις τουλαχιστον τα 230!Η ακομα καλυτερα ολο αυτο να μπει σε ενα απλο κουτι Οχι να φτιαξουμε το δραπανο και να μας βρουνε ξαπλα!!!!![]()
Να επισκευασεις τις μπαταριες οπως ειπες δεν συμφερει γιατι θα κοστισουν παραπανω απο το δραπανο.
Η δικιαμου αποψη ειναι να το πας για να ανακυκλωση και εκει που ειναι να δωσεις 23 ευρω για τροφοδοτικο ,δωσε την ανακυκλωση μερικα λεφτακια ακομη και παρε καινουργιο καλυτερο εννοητε....
Απο οτι ξερω το συγκεκριμενο κανει κοντα στα 30 ευρω.
Καλοκαιρι ειναι αν ετσι νιωθεις....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!!!!!!