αυτο ειναι το τροφοδοτικο ετσι?
haier_dta2198.JPG
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisp2 : 30-04-12 στις 00:34
haier_dta2198.JPGαυτες ειναι οκ?
δεν ξερω τι εχει αλλαξει ο προηγουμενος εγω θα κοιτουσα
1.αν εχω κανενα βραχυκυκλωμα απο εξω
2. θα μετρουσα τα παντα μεσα στο τροφοδοτικο (ξεκολημα το ενα ποδι και μετρημα)
3.επισης και αυτα(με κοκκινο)
4.αν ο μετασχηματιστης τροφοδοσιας ειναι οκ θα αλλαζα αυτα με μπλε
haier_dta2198 (1).JPG
ελπιζω να βοηθησα
nikoskosm (08-05-12)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 30-04-12 στις 22:31
Μόνο ως εικόνα μπορείς να το εισάγεις εδώ μέσα...
Είναι σημειωμένες οι τάσεις στο δευτερεύον του μ/σ. Μέτρα ποιες απο αυτές υπάρχουν, και εάν έχει επίσης τα 5V του stand by. Στο KA5Q0765RTH του τροφοδοτικού, με βάση τα χαρακτηριστικά του σημείωσα τι περιμένεις να μετρήσεις. Χωρίς κόπο μπορείς να ελέγξεις και τις διόδους (όταν καίγονται βραχυκυκλώνουν και όταν έχουν διαρροή θα μετρήσεις πτώση τάσης και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αν άγουν και απο τα δύο άκρα τότε τις ξεκολλάς και τις ελέγχεις εκτός κυκλώματος γιατί θα μπορούσε να υπάρχει κάτι παράλληλα που θα ήταν υπεύθυνο για την ένδειξη). Στα εξαρτήματα που υπάρχει το θαυμαστικό με το τριγωνάκι, τα ελέγχεις και αυτά μήπως έχουν πρόβλημα.
DTA-2198 (3).jpg
Τον optocupler (PC817) μπορείς να τον ελέγξεις και αυτόν. Μία απλή μέθοδος είναι να συνδέσεις στην άνοδο του μία αντίσταση γύρω στα 300Ω και να δώσεις τροφοδοσία μεταξύ αντίστασης (V+) και καθόδου (V-) σύμφωνα με την τάση λειτουργίας του. Στην έξοδο θα συνδέσεις ένα ωμόμετρο, και αυξάνοντας βαθμιαία την τροφοδοσία, (π.χ. 1V, 2V, 3V) πρέπει να μειώνεται η αντίσταση της. Έτσι συμπεραίνουμε ότι ανταποκρίνεται στην τάση εισόδου. Εδώ φαίνονται οι ακροδέκτες:
Optocoupler.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 01-05-12 στις 00:06
Καλησπέρα Αποστόλη,
δεν ξέρω αν διάβασες στην αρχή τι είχα γράψει, ότι αυτή η τηλεόραση είχε πάει σε καποιον στο Κιλκίς δεν ξέρω τι άλλαξε και μου την έφεραν εμένα χαλασμένη... Θέλω να κοιτάξεις κάτι στην φωτογραφία που θα βάλω και να μου πεις αν στέκει. Στο σχέδιο έχει αυτό το νούμερο KA5Q0765RTH ενώ εγώ αυτό που ξεκόλλησα έχει αυτό το νούμερο DB26AACQ0765RT δεν ξέρω αν είναι αντιστοιχία προφανώς το άλλαξε ο άλλος και έβαλε ότι είχε, τι να κάνω τώρα; να πάω να πάρω αυτό που γράφει στο σχέδιο;
haier_dta2198.jpg
Απ'οτι φαίνεται είναι ίδιο αν και δεν βρήκα το datasheet με τα αρχικά γράμματα, μπορεί να ήταν και απο την αρχή αυτό. Πολλές φορές ανάλογα με το σασί ίσως να διαφέρουν τα εξαρτήματα σε κάποια χαρακτηριστικά. Αλλά η βασική λειτουργία είναι η ίδια διότι ο τύπος τους προσδιορίζεται απο το "Q0765RT". Κόλλησε το ξανά και μέτρα τις τάσεις που είναι σημειωμένες στο κύκλωμα, στο ίδιο αλλά και στο δευτερεύον του μ/σ.