Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 60

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη fotisp2
    Μέλος
    Όνομα
    Φώτης
    Περιοχή
    Μεσσηνία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν, μέτρησα την κάθοδο της διόδου D804 με την γείωση(το σύνδεσα στην ψήκτρα του bu2508df. Δεν ξέρω αν είναι γείωση αυτό) χωρίς το bu2508df και έγραφε 0V.
    Με το bu2508df συνδεμένο το πολύμετρο τρελάθηκε. Μάλλον έβγαζε πάνω από 600V.

Μέτρησα τις αντιστάσεις που έχει στο τροφοδοτικό χωρίς να τις ξεκολλήσω και οι τιμές ήταν αυτές που έπρεπε. Είχε και έναν πυκνωτή 47mf/50V και τον άλλαξα με έναν 47mf/63V.

Την βάζω στην πρίζα και αυτό που κάνει είναι ένα πολύ ήσυχο "ταπ" από το ηχείο. Το ίδιο και όταν βγαίνει απο την πρίζα. Σαν να ανοίγει ο ενισχυτής ένα πράμα. Και βλέπω και το λεντ να ανάβει κόκκινο αλλά πάαααρα πολύ λίγο. Ισα που φαίνεται.
    Δεν είμαι όμως σίγουρος όμως ότι έχει αλλάξει κάτι. Τον ήχο που κάνει, μπορεί να τον έκανε και πριν και να μην τον άκουγα. Θέλει τρομερή ησυχία για να το ακούσεις, όπως και το λεντ.. Δεν φαίνεται απ έξω. Απο μέσα φαίνεται λίγο κόκκινο..
    υποθετω οτι το ταπ που ακους απο το ηχειο ειναι επειδη παιρνει ταση το ολοκληρωμενο του ηχου απο την d807 (μετρα τον c828 στα ακρα της)λογικα εκει πρεπει να εχεις ταση 12 v DC
    Αν βγαζει εστω και μια ταση το τροφοδοτικο εξω τωτε παμε να μετρησουμε τον c838 (πρεπει να εχει 110 περιπου V DC)αν δεν εχει ταση εκει τωτε θα βγάλεις εντελώς από την πλακέτα το L804 και θα μετρήσεις στα άκρα του C838 αν έχεις τάση παλι .Αν δεν εχεις παλι ταση εκει ,ενω εχεις ταση στον c828 τωτε αλαξε την διοδο d804 (την εχω πατησει να μετραει καλα και να μην μου βγαζει ταση).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisp2 : 27-04-12 στις 09:47

Παρόμοια Θέματα

1. Επισκευή παλιάς τηλεόρασης
    από SSJ5 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-10, 00:18
  2. Επισκευή τηλεόρασης philips blackline
    από Zener_ στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-10, 19:03
  3. Επισκευή χρώματος οθόνης τηλεόρασης
    από ΠΕΤΡΟΣ Κ. στο forum Τηλεόραση