Ασχετο με το θεμα αλλα με ενα ολοιδιο ραδιοφωνο αλλα με φιρμα Τεσλα αν δε κανω λαθος μεγαλωσα και ασχοληθηκα πρωτη φορα με λυχνιες.Τι μου θυμισες.....
Ασχετο με το θεμα αλλα με ενα ολοιδιο ραδιοφωνο αλλα με φιρμα Τεσλα αν δε κανω λαθος μεγαλωσα και ασχοληθηκα πρωτη φορα με λυχνιες.Τι μου θυμισες.....
Η μεσαία υποδοχή στην πίσω όψη είναι είσοδος για εξωτερική πηγή (πικαπ), πιθανότατα να παίξει
κ έτσι με ένα εξωτερικό φορητό ραδιοφωνάκι ή πατέντα με καμιά πλακέτα εσωτερικά.
Επίσης αν βρείς σχηματικό δίνοντας την έξοδο απο ένα FM ράδιο (ή φορητό mp3 ) στο σωστό
σημείο πρίν την ενισχύτρια λυχνία μπορεί να δουλέψει και έτσι.
Πάντως καλύτερα είναι να το αφήσεις ως έχει , κρίμα είναι να γίνει το ραδιάκι Robocop
με προσαρμογές tuner κτλ η ομορφιά τους είναι στην αυθεντικότητα της αρχικής κατασκευής
(προσωπική άποψη).
Εγώ είμαι Πόντιος, εσύ τι δικαιολογία έχεις?
Αυτά τα ραδιόφωνα είχαν είσοδο και για φωνογραφική κεφαλη. Μπορείς να δοκιμάσεις και έτσι, αλλά και εμένα η γνώμη μου είναι να μείνει ως έχει.
σ.σ. οι φωτογραφίες είναι κουνημένες.
Ολα αυτα τα ραδιοφωνα ειχαν μια επιλογη phono και απο πισω οι δυο τρυπες επαιρναν ενα απλο διπολικο φις ρευματος για συνδεση με πικαπ κρυσταλλικης καφαλης.Καποτε ειχα δοκιμασει να συνδεσω δυναμικη κεφαλη αλλα το σημα ηταν αδυναμο.Παντως δεν ειναι να το πειραξεις.Αν το εχεις μερακι ψαξε να βρεις καποιο μεταγενεστερο μοντελο μετα το 1960 που ειχαν αρχισει να εχουν και δεκτη FM.
Απ' οτι ειδα η εισοδος στη μεση ειναι για κρυσταλλικη καφαλη αρα εκει συνδεεις οτι σημα θες (παντα μονοφωνικο) και μπορεις να συνδεσεις και ενα εξτρα μεγαφωνο 8ΩΜ στην εξοδο.Φιλος συνταξιουχος μουσικος παλιος μπουζουξης μου ειχε πει οτι το πρωτο του μηχανημα ηταν ενα μεγαλο ραδιοφωνο με ενα εξωτερικο μεγαφωνο και μ'αυτο επαιζε στα πανηγυρια τη δεκαετια του '50.Μετα ηρθαν οι πρωτοι λαμπατοι ενισχυτες Geloso κοντα στο '60.
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τη βοηθεια.Θα κανω μια δοκιμη στην εισοδο που εχει να δω αν παιξει.!