Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1143

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Επειδη εχω και εγω ενα θεμα με τον τροπο που κολλανε τα μπαλακια μεσα στα αμεσα σχεδια μου ειναι να παρω αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=n7YoZYZhJQM το οποιο χρησιμοποιηται κυριως για αυτο τον σκοπο.Πιστευω ετσι θα γινεται πολυ ποιο ευκολα και σωστα..
    To εχω βρει εδω: http://thebgastore.com/HontonHT1212HotPlate40.aspx 150 Ε με τα μεταφορικα και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα μια και αλλιως δεν βλεπω να κανω δουλεια ( με preheater και αερα και τετοια χαζα.. )
    Ενα πολυ καλο tutorial για τοποθετηση στενσιλ ειναι εδω:http://forums.cvxgameconsolerepair.c...hp?f=66&t=1343 εγω ετσι κανω πολυ ευκολα(πλεον) τοποθετηση της κολλησης.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Γιατί δεν δοκιμάζεις με ένα απλό μπάνιο κόλλησης "χωρίς το pot".

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παλιοτερα το ειχα πει και εδω Σπυρο αλλα βρηκα οτι δεν εχει καθολου ελεγχο θερμοκρασιας.Κατι παρομοιο που πηγα να κανω δεν βγηκε καλο και εκαψα ενα chip ( δοκιμιο ηταν ετσι κι αλλιως)Τωρα αν παρεις μια πλακα και ενσωματωσεις το αισθητηριο ,το συνδεσεις σε PID και καπως τα ταιριαξεις ολα σε ενα κουτι κατι γινεται αλλα μαλλον δεν αξιζει τον κοπο ουτε και θα σου βγει ομορφο η αισθητα φθηνοτερο..

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Γιώργο να σου πω τη νομίζω,
    κατά αρχάς τα απλά κινέζικα δεν νομίζω να έχουν τίποτα special (induction heater κτλ.), μάλλον πρέπει να έχουν μια απλή αντίσταση σύρματος πχ. 220V/300W
    που αυτή θα έχει κάποια αναλογία W/°C.

Και πάλι ας πούμε στα 300W βγάζει ~400°C ε τότε στα 150W θα βγάζει ~200°C, το πρόβλημα θα είναι αν θα ακουμπήσουμε κάτι πάνω σε αυτήν που λόγο της επαγωγής θα μεταφερθεί θερμότητα στο "πράγμα" και θα χάσει η αντίσταση
    αλλά μάλλον μετά από κάποιο χρόνο το "πράγμα" θα πάρει την θερμοκρασία και θα σταθεροποιηθεί και στην αντίσταση (ανάλογα και το μέγεθος/υλικό του "πράγματος" θα χάσει και κάποιους °C η αντίσταση).

Ένα άλλο θέμα είναι που αυτά έχουν μια ελάχιστη θερμοκρασία (μάλλον υπολογισμένου και του cup και κόλλησης μέσα σε αυτό) που αν το δουλέψεις σκέτο θα ανέβει αρκετά,
    μια πιθανή λύση είναι τα ξηλώνεις όλα και αφήνεις μόνο την αντίσταση και με ένα απλό dimmer (ωμικό φορτίο είναι) κάνεις την δουλεία σου.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    μια πιθανή λύση είναι τα ξηλώνεις όλα και αφήνεις μόνο την αντίσταση και με ένα απλό dimmer (ωμικό φορτίο είναι) κάνεις την δουλεία σου.
    Aυτο ακριβως δοκιμασα με ενα ματι για μπρικι ελληνικου καφε:Ενω εβαλα dimmer μετρησα θερμοκρασια γυρω στα 190-200 βαθμους(ρυθμιζοντας το dimmer ωστε να εχω σταθερη θερμοκρασια δηλαδη αντισταθμιζοντας τις θερμικες απωλειες), με το που εβαλα τσιπακι για reballing μου το εκαψε..Μιλαμε το εκανε καταμαυρο.Μαλλον η θερμοκρασια δεν ειναι ιδια παντου η κατι αλλο,ξερω γω..
    Δοκιμασα τρεις φορες παντα με το ιδιο αποτελεσμα: Θερμοκρασια στο probe ψιλοσταθερη,αλλα τσιπακι καμενο..

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Δοκίμασες να βάλεις ένα κομμάτι χοντρής λαμαρίνας πάνω από το μάτι.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Να σου πω την αληθεια οχι, οπως το λες ισως κατι γινει απλως θα πρεπει να ειναι ανοιχτο αρκετη ωρα για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια.Αν και θα ειναι στο περιπου η ολη φαση ισως κατι γινει..

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας