Μέτρα όλους τους ημιαγωγούς και στο ΣΤΡ ωμικά μεταξύ των πιν 1 και 2 και πες αποτελέσματα,
Μέτρα όλους τους ημιαγωγούς και στο ΣΤΡ ωμικά μεταξύ των πιν 1 και 2 και πες αποτελέσματα,
Εννοεις φιλε μου τα tranzistor???το ΣΤΡ που μετρησα ωμικα μεταξυ 1 και 2 μου βγαζει κοντα στο 1ω
Φίλε μου βάλε το ωμόμετρο σε κλίμακα Χ10 και μέτρα μεταξύ 1 και 2 ποδαράκι του ολοκληρωμένου, μέγεθος αντίστασης. Αν έχεις άπειρη αντίσταση και ως προς τις δυο φορές των ακροδεκτών, τότε το ολοκληρωμένο είναι εντάξει. Αν όπως αναφέρεις μετρήσεις χαμηλή αντίσταση τότε σημαίνει ότι έχει βραχυκυκλώσει το εσωτερικό τρανζίστορ και θέλει άλλαγμα το ολοκληρηρωμένο. Με αυτά που αναφέρεις και αν μετράς τα σωστά ποδαράκια, τότε θέλει άλλαγμα.
duomax3
Λοιπον φιλε μου βαζω το πολυμετρο στην κλιμακα των ΩΜ και κλιμακα 200 που ειναι και η πιο μικρη και στα ποδαρακια 1 και 2 μου βγαζει 01.0 με 0.08 αρα ειναι βραχυκυκλωμενο σωστα?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη slayerjohnny18 : 23-02-12 στις 16:12
Εν μέρει ναι. Πρέπει να το βγάλεις από την πλακέτα και να το μετρήσεις. Αυτή η μέτρηση θα είναι και αξιόπιστη.
duomax3
θα το κανω τωρα και σε λιγο θα πω αποτελεσματα
το εβγαλα και εχω τα ιδια αποτελεσματα στην μικροτερη κλιμακα δηλ στην 200 εχω 00.8 αν ηταν ενταξει θα επρεπε να δειχνει 1 σωστα?ευχαριστω