εχω την ιδια σε 50 ιντσες!
οπτικά δεν έχει κανένα σημάδι φθοράς όλα φαίνονται εντάξει , έριξα και μια ματιά στα μος με το πολιμετρο , εντάξει φαίνεται κανένα βραχυκυκλωμένο .. η πλακέτα έχει αρκετούς κωδικούς , αυτός πρέπει να είναι LJ92-0149A/ B/C/D
σήμερα βρήκα χρόνο και της πέταξα τα μάτια έξω , σήκωσα τα τα μοσ στον αέρα και τα μέτρησα και ήταν οκ , τα μόνα που δεν μπορώ να καταλάβω αν έχουν πρόβλημα είναι τα GP70N33 τα οποία σε όλα τα ποδαράκια μου δείχνουν άπυρη αντίσταση .....είναι IGBT ελάχιστα πράγματα βρήκα για αυτά στο νετ
Το εσωτερικό ενός igbt είναι κάπως έτσι
Microsemi_IGBT_P1_Fig2.gif
όπως βλέπεις αν δεν σου δείχναν άπειρο θα υπήρχε πρόβλημα, στην βάση(gate) έχει πυκνωτή και μεταξύ C-E υπάρχει μια νοητή ανάστροφη δίοδος,
το θέμα με αυτά είναι πως και βραχυκύκλωμα να μετρήσεις μεταξύ C/E δεν το πετάς, ξεφορτίζεις την πύλη και ξαναμετράς.
Σε εμένα πάντως δεν μου φαίνεται σαν πρόβλημα x/y-sus αλλά ποιο πολύ μου κάνει σαν main/logic (πιθανόν και firmware), που δημιουργήθηκε από το τροφοδοτικό.
συνεχίζω το ψάξιμο αλά δεν . σήμερα πήρα ειδικό βουρτσάκι για να καθαρίσω τις ζελατοτενιες μου οδηγούν την οθόνη , ήταν σε ελεεινή κατάσταση .... ,είναι αυτές οι σκούρες που φαίνονται στην φωτογραφία να διορθώσω και να πω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΧΟ η τηλεόραση ,ήταν λάθος που το ανέφερα στο πρώτο ποστ , δυο φωτογραφίες , η μια με το πρόβλημα στο πάνελ και η άλλη με τον εσωτερικό κόσμο102_0958.jpg102_0960.jpg της tv![]()
γιάννη αν δεν έχει και ήχο τοτε παει για πλακέτα main. συμβαίνει συχνά βλάβη απο τρφοδοτικό να δημιουργεί βλάβη στην main.
Καλαμάτα